Stäng

Två funderingar

Lördagsmorgonen har ägnats åt lite funderingar.

En av dessa handlar om eftersnacket av de senaste veckornas terrordåd i Europa och en om ensamkommandes rökvanor.

Om vi tar det sistnämnda först, så har ni säkert sett att ensamkommande gärna blossar på cigarretter. När jag och ett par vänner traskade hem från jobbet igår, mötte vi i vanlig ordning en hel hoper ensamkommande (troligen från Afghanistan) på väg till sina HVB-hem i närheten och näst intill alla hade en cigarrett i mun eller näven. Att röka är givetvis den enskildes rätt, men det ställs två frågor i det här ärendet. Enligt Tobakslagen (1993:581, 12 §) är åldersgränsen för inköp av tobak 18 år.

 • Du räknas som barn tills det att du fyllt 18, så därför: Vem köper cigarretterna, vilka säljer dem och hur hanteras detta rökberoende av de som driver HVB-hemmen?
 • På den här länken till Migrationsverket hittar du dagsersättningen för ensamkommande, både de i kommunal och privat regi. Ett paket cigarretter kostar mellan 52 och 64 kronor i en seriös butik och ser ni vad ett ensamkommande barn får i dagsersättning ställs frågorna: Hur har de råd och säljs cigarretterna i butiker som borde kontrolleras närmare?

Den andra funderingen rör eftersnacket kring de terrordåd som skett i Europa. Experter och proffstyckare hävdar att det som IS och andra muslimska terrorgrupper vill, är att Europa ska kraftsamla mot terrorism och vända sina agendor mot islam. Därför säger alla experter och proffstyckare att politiker som Marine Le Pen, Geert Wilders och Jimmie Åkesson är islamisternas våta dröm. Därför bör man inte gå för hårt åt islam och de medeltida lagar som religionen bygger kring.

Då undrar vi förstås? Ska vi tillåta att muslimer bygger upp parallellsamhällen i Europa där lagar och regler är utformade efter islams irrläror och där övriga samhället kryper för att muslimer inte ska känna sig kränkta i det offentliga och därmed öka lusten att ansluta sig till mer radikala funderingar?

9 reaktioner på “Två funderingar

 1. När inrikesminister Anders Ygeman (S) senast besökte Malmö för att få en uppfattning om kriminaliteten i kommunen så avslutade han med en massa förmaningar på det svenska språket riktade till svenska medborgare. Här ett par exempel:

  http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/8946082_orig.jpg

  http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/1487003923.jpg

  Han borde ju ha riktat uppmaningarna till de kriminella invandrarna och till de nyanlända berikarna (inkl de vuxna samt underåriga manliga ”flyktingbarnen”) och uttalat uppmaningarna till dom på deras egna hemspråk (kanske uppemot c:a 140 olika utländska språk) eftersom många av dom ännu inte hunnit lära sig svenska tillräckligt bra.

  Anders Ygeman ”missade också” att nämna det olämpliga i att köpa billiga och hälsovådliga smuggelcigaretter, som inte ger några statliga inkomster … varken tobaksskatt eller moms.

 2. Bra funderingar. Det enda jag kan tänka mig är att för ensamkommande/muslimer/islam så gäller inte vårt samhälles normala lagar/värderingar/normer. Dessa har på något outgrundligt sätt, sannolikt naiv godhet kombinerad med en desperat beslutsamhet att utesluta invandringskritiska krafter, erhållit en form av carte blanche från samhället. Oerhört tragiskt då detta kommer att påverka vårt samhälle i generationer.

 3. Jag möter ibland ensamkommande så kallade flyktingbarn på systembolaget, inga problem att köpa ut
  Känner igen de från boenden i närheten.
  Sällan får de visa leg, personalen ser tydligen inte att de är barn.

 4. Löfven har lovat att Sverige skall ha den lägsta arbetslösheten inom EU 2020. Han har väl räknat ut att om alla ”barnen” får egna uppassare, så når han kanske målet.
  Kostnaden är naturligtvis utan betydelse.

 5. De flesta är väl muslimer.
  De har en världsbild som aldrig kan stämma i vårt fosterland.
  De har inget intresse av att bli svenskar.
  De har ett mål i livet som är att ta över vårt fosterland.
  De har ”flytt” genom ett antal länder som inte är i krig.
  De är hitkommenderade av någon islamisk kraft.
  De är representanter för islam.

  Vi behöver inte dessa individer!
  Vi är inte ansvariga för deras liv!
  Vi är inte en givarorganisation!
  Vi kan inte ha dem kvar i vårt fosterland!

  1. Vi vill ej heller ha kvar medlöparna, som kan räknas i miljoner. Vilka har skurit guld med täljkniv i sitt förräderi. På bekostnad av ärliga människor. Vi har 3 miljoner för många i landet. Vid en eventuell avspärrning skulle ca. 4 miljoner dö av svält. Så kanske det löser sig av sig själv. Naturen bestämmer mer än vad dumsvensken kan tänka sig.

 6. Jag har samma funderingar om rökning.Jag har besökt några Hvb hem genom mitt jobb som säljare.Dom blir uppassade , det är kläder som tvättas, det städas åt dom,maten lagas,hårtork går på högvarv som hos kärringar.Kan dom inte göra någonting? Varför kan inte #vistårinteut hjälpa till .Svetsarn avgå! MVH Adolf

Kommentera

%d bloggare gillar detta: