Vänsterpartist vill köpa in tio burkinis till simhallen


INRIKES. Ljungby simhall säljer burkini till muslimska kvinnor som vill dölja kroppen när de badar. Burkini är ett badplagg som täcker kroppen tillräckligt mycket för att följa de muslimska påbuden om slöja samtidigt som den möjliggör simning.

Sverigedemokraterna i Ljungby kräver att försäljningen i simhallen upphör omgående. SD menar att burkinin är en påtvingad kulturell och religiös klädsel som kontrollerar kvinnorna.

– Burkinin är en symbol för kvinnoförtryck. När Ljungby kommun tillhandahåller burkinin legitimerar man ju det patriarkala förtrycket av kvinnor, sade Dick Andersson, (SD), ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Ljungby, i Smålänningen.

Sverigedemokraternas förslag om att stoppa försäljning av burkini i simhallen i Ljungby har fått Björn Gullander i Vänsterpartiet att tända till rejält. Han säger att han har hittat en ny fråga han tänker driva politiskt tack vare SD:s utspel.

– Kommunen borde köpa in tio burkinis och så får vi låna ut dem till muslimska kvinnor som vill bada i simhallen, föreslår Björn Gullander (V) och fortsätter: Men Sverigedemokraterna tycker väl att man ska simma i folkdräkt, blir de nöjda då?

Björn Gullander (V) ser burkinin som en symbol för något annat när SD gör politik av det. – Sverigedemokraterna gör en icke-fråga till ett symbolärende. SD agerar på det här viset för att föra fram en rasideologisk politik, det här är ju rasistisk propaganda. Jag undrar om SD vill att vi ska simma i folkdräkt, säger Björn Gullander.

Men Björn Gullander (V) ser också att det finns förklaringar till att SD har lyckats attrahera så många de senaste åren. – Att en sådan här fråga som burkinin eller slöjan blir så stor har med andra underliggande faktorer att göra, tror han.

– SD hävdar ju att muslimer och invandrare är roten till allt ont. De har lyckats med sin propaganda om att vi är förda bakom ljuset, att det är kaos i Sverige och att vi ska vara rädda för flyktingar. Det är skrämmande att de har lyckats lura så många med det.

– För det är ju inget farligt med muslimer. De har andra synsätt och en annan matkultur och en annan musik som har berikat vårt svenska tråkiga samhälle. Det blir ju roligare med andra kulturer, vi får ett mer spännande samhälle med alla muslimer och det är en positiv utveckling, anser Björn Gullander, Vänsterpartiet.

Men vad Björn Gullander än tycker i de frågorna så har Sverigedemokraterna vuxit snabbt de senaste åren och är nu näst största parti i opinionsmätningarna.

Inom LO skulle nästan tre av tio medlemmar rösta på SD om det vore val idag, enligt Sifos väljarbarometer från januari i år.

Björn Gullander tycker att hans eget parti, Vänsterpartiet, har misslyckats till viss del när det gäller att nå vissa väljargrupper.

– LO-medlemmar som röstar på SD är ju vilseförda, men vi har ett ansvar också. Vi når inte fram med vårt budskap och vi driver inte en tillräckligt socialistisk politik. Det kommer att gå åt helvete om Vänsterpartiet och Socialdemokraterna inte vågar agera mer, tror Björn Gullander (V)).

Smålänningen

-Pettersson undrar om offren på Drottninggatan tycker att ett mer spännande samhälle med muslimer är en positiv utveckling?

Frånsett det så är det egentligen en skitsak med baddräkter men jag kan knappast tänka mig att det är kommunens sak att hålla vissa damer med baddräkter…men det både SD och V håller på med passar bättre i en sandlåda.

Burkini är ett badplagg som designades av den australiensiska kläddesignern Aheda Zanetti, redan i början av 2000-talet. Burkinin täcker tillräckligt för att följa de traditionella muslimska reglerna för hur kvinnor bör klä sig. Burkinin är av ett lätt material som gör det möjligt att simma i den utan problem. Den har beskrivits som en lösning för kvinnor som vill simma men som inte vill använda alltför avslöjande baddräkter. Den täcker inte ansikte, händer och fötter. Namnet burkini är bildat av burka och bikini.

Förbud!

Flera franska städer, som t ex Cannes och Nice, har förbjudit kvinnor att bära burkini på stranden. Den heltäckande baddräkten är en ”symbol för islamisk extremism”, enligt Cannes borgmästare David Lisnard.
Den som trotsar förbudet kommer att bli ombedd att byta om eller lämna stranden. Om så inte sker riskerar burkinibäraren böter på 38 euro(ca 360 kr). 2011 blev det olagligt att bära burka, niqab eller andra former av heltäckande slöja på allmänna platser i Frankrike.

Frankrike är ett sekulariserat land där staten och religionen är separerade från varandra. Religiösa symboler är således förbjudna på många platser i Frankrike. Politikerna menar att burkini är ett plagg med religiös innebörd och ska därför inte få användas.


23 responses to “Vänsterpartist vill köpa in tio burkinis till simhallen

 • Majblommans pengar gick till burkinis för barn | Petterssons gör skillnad!

  […] Vänsterpartist vill köpa in tio burkinis till simhallen […]

  Gilla

 • sawatercolors

  Muslimska män och pojkar brukar inte vilja duscha och tvätta sig innan de drar badbyxorna utanpå kalsonger. Då kan man undre vad som döljer sig under burkinin?

  Gilla

 • anne b rat

  Skulle man inte kunna sy in ett blyfoder i de här dräkterna?

  Gilla

 • eva

  Varför anses per definition allt svenskt som tråkigt(som svensk musik t.ex.) och därmed tillåtet att ge sig på och utrota? Stå upp för vår svenska tråkighet!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”LO-medlemmar som röstar på SD är ju vilseförda”, säger vänsterpartisten Björn Gullander.

  Demokrati och åsiktsfriheten är definitivt inte en lätt sak, för en partisk vänsterpartist, att förstå sig på.

  Liked by 1 person

 • Håkan

  Alvarligt talat!

  Vänsterpartiet borde förbjudas!

  Liked by 1 person

 • Trynbald

  Alla eftergifter till islam borde omgående kriminaliseras. Åtala därefter vänsterterroristen för spioneri och förräderi.

  Religionsfriheten måste inskränkas.

  Gilla

 • ruben

  Jag förstår inte ens varför man gör sig besvär?Jag bryr mej inte vad folk har på sig, men de skulle vara skumt om någon använder heltäckande kläder för att simma. Möjligen om man övar livräddning. En självmordsbombare i värsta fall?
  Jag förstår inte vad vänstern eller kommunisterna vill. Är det avsky mot det egna samhället de växt upp i?
  En länk som varnar för vad som snart kan vara normalt. Strävar vänstern efter det? Artikeln har redan varit uppe på peterssonblogg förut.
  https://sv.gatestoneinstitute.org/10241/shariarad-sexuella-overgrepp

  Gilla

 • Bhoman

  Islam kramade och feminism kramande är det enda sättet odugliga politiker och fackpampar kan göra karriär nu för tiden .

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vill satansnunnorna idka klädsim kan vi varmt rekommendera en kultur som passar bättre för detta ändamål. De i samtliga sammanhang konstant kverulerande koranslavarna har de facto icke å svenskt territorium att skaffa, och frågan om de absurda bakteriehärdarnas förorening av våra allmänna inrättningar skall tillåtas fortgå och dessutom via specialdesignade plagg befrämjas, är av tecknen på Sveriges totala oförmåga att sätta gränser och hänvisa till inhemsk lagstiftning och allmänna förhållningsregler, efter vilka vi övriga har att rätta oss.
  Punkt slut!
  Andreas.

  Liked by 1 person

 • Jhonsson

  Köp en rulle sopsäckar med handtag. Gullander kan sedan roa sig med att klippa ett par titthål i säckarna så att de muslimska badflickorna kan se ut. Benen kan de trä genom hamdtagen, så att inte säcken åker av.
  Detta tips ger jag gratis och är mitt bidrag till invandringen i Ljungby.

  Gilla

 • Mimi N.

  En ren dumhet – vet de inte att ett vått plagg av lätt tyg avslöjar varenda kurva på en kvinnokropp ? Det ‘klistrar’ sig till kroppen och muslimska skönheterna ser aptitligare ut till männen, om det nu finns någon som får erotiska känslor för muslimska honor.
  Oh no, spare me the thought …..

  Liked by 1 person

 • Hönsmamman

  Varför inte ha en heltäckande duk över hela bassängen?

  Gilla

 • Jhonsson

  För mig verkar det som om Sveriges alla fåntrattar väljer ett jobb inom politiken. Jag förstår dem för de har väl inte så lätt att hitta ett jobb på den öppna marknaden.
  Men var snälla och plåga inte oss skattebetalare mer fler idiotiska förslag.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vänsterpartiet har 4% i Ljungby.

  Gilla

 • Monica

  Vänsterns ideologiska fader Karl Marx hade vänt sig i sin grav om han skulle se hur hans nutida anhängare fjäskar för islam. Marx sa ju att religion är ett opium för folket och fördummar dem.

  Liked by 1 person

 • Observator X

  Det är ju ej tillåtet att bära kläder i simbassäng.
  Är något angående rening och klor och liknande.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: