Stäng

Våldsamt upplopp av arabiska fotbollsfans

INVANDRARVÅLD. Inför matchen mellan Gefle IF och Syrianska i Superettan blev flera bortasupportrar inte insläppta på arenan. De började då kasta flaskor och bangers mot polisen. Man ska också ha smällt av en banger inne i en buss. – Busschauffören ska vara lindrigt skadad efter den kraftiga smällen, säger Daniel Ågren på polisen i region mitt.

Flera boende i närområdet har uppgett att de hört upp emot tio mycket kraftiga smällar. – Vi har ett flertal patruller på plats och har inlett en förundersökning gällande våldsamt upplopp, säger Daniel Ågren, RLC-befäl på polisen i region mitt.

När supportrarna skulle lämna arenan var det någon som smällde av en banger inne i bussen. – Vi har fått avlägsna flera personer från bussen, säger Daniel Ågren.

Chauffören ska ha fått hörselskador efter att bangern smälldes av på bussen. – Men han har inte varit i behov av akut sjukvård.

Gefle IF vann matchen mot Syrianska med 1–0.

Gefle Dagblad

Pettersson säger att Syrianska verkar vara i 87:ans anda som gör Sverige mer spännande…

Dom har varit med en hel del på bloggen…

6 reaktioner på “Våldsamt upplopp av arabiska fotbollsfans

  1. Dags för Sv Fotbollsförbundet att agera även mot Syrianska. Inte första och säkerligen inte sista gången de beter sig som ………..Det skriv och gnälls en hel del på andra supportrar, AIK, IFK, MFF. Det stod inte på SVT att det var Syrianskas supportrar men det var underförstått eftersom det stod ”borta”. Hade det varit ett annat lag hade det stått namnet först. WHY??

  2. Är de inte smällare så är det bomber ,lastbilar , khalasnikov ,knivar ,etc.etc. ! Märkligt ”folkslag ” som ska vara fredens religion !! SD-18 !!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: