Världens äldsta person är död men i Sverige lever världens äldsta bedragerska fortfarande


INVANDRARBEDRÄGERI. Italienskan Emma Morano är död. Hon var världens äldsta person och den sista människan man känner till som fötts på 1800-talet. Emma Morano född den 29 november 1899 blev 117 år, men i Västerås bor det en person med födelsedatum 1 juni 1899. Den damen känner media och myndigheter till sedan många år men de varken firar eller gör något åt henne. 

Emma Morano blev 117 år

Den 1 juni 2016 fyllde Saro Dursun, boende i Västerås 117 år. Men det är bara på papperet. I verkligheten är invandrardamen ett levande bevis på hur lätt det är för invandrare att lura det svenska systemet.

2014 uppmärksammade Granskning Sverige Saro Dursun från Västerås, som då var världens tredje äldsta levande människa. Redan då misstänkte vi att hennes ålder inte stämde och att hon därmed lurat till sig för mycket pension.

Granskning Sverige kan avslöja hur den åldrade invandraren har lurat till sig pengar. Ingen myndighet eller rättsinstans har gjort något, trots att grannarna kan vittna om lyx och överflöd.

Saro Dursun, kom till Sverige från Turkiet i början av 1970-talet och hävdade att hon var 65 år. Hennes troliga ålder var mellan 40 och 45, men hon ansåg sig ha jobbat färdigt. Åren har gått och ingen bland myndigheterna har tagit tag i denna otroliga historia. Vi ringer till poliser, jurister och till Migrationsverket. Skall inte grova bedragare utvisas eller sitta bakom lås och bom? Alla skickar Granskning Sverige vidare till nästa myndighet, tills vi till slut ombeds av Migrationsverket att polisanmäla Saro, för att pröva lagstiftningen.

Till sin hjälp har även denna invandrare haft en flata medier, som konsekvent vägrat skriva om bedrägeriet, trots att man fått in upprepade tips.

Historien om ”världens äldsta människa” – Saro Dursun – är en fascinerande historia som varit föremål för många spekulationer. Granskning Sverige kan äntligen räta ut alla frågetecken och samtidigt avslöja ett system, där politiker, myndigheter och medier gjort gemensam sak för att skydda en brottsling. Granskning Sverige kan också visa hur länge som Sveriges myndigheter varit på katastrofkurs.

Saro Dursun kan ha lurat till sig runt fyra miljoner i pension i ett av de förmodligen största pensionsbedrägerierna i svensk historia.

Expressen tar upp världens äldsta fast det finns en äldre i Västerås, liksom GP, men ingen tar upp invandrarbedrägeriet som hållit på i över 40 år fast de känner till det.

Så är ser det ut på Ratsit.

– Petterssons roade sig lite med att googla på Sveriges äldsta människa och Saro Dursun och fann bl.a. detta:

På den uppdaterade portalen Gerontology återfinns inte Saro Dursun på listan över Sveriges äldsta nu levande personer. Vet de något vi inte tidigare känt till eller har de läst alternativa medier?

Danske Per Hagermann har på den nederländska domänen netlog listat Sveriges 25 äldsta då levande personer. Saro Dursun står högst upp, så också Hagermann är lurad. Listan uppdaterads 2012.

På den internationella ”The 110 Club” som listar världens alla människor över 110 år, nämns Dursun i en av trådarna. Inläggen är från 2012 och alltså inte dagsaktuella, men också denna portal är blåsta av Dursun och naiva myndigheter.

En twittrare vid namn Erik Liljengren tog upp Dursun i ett tweet från 2015. Här nämns Dursun i ett tweet som på engelska vänder sig till internationell publik. Vi får också en länk till Ratsit där Dursuns uppgifter finns att läsa och där vi länkas till Tysklands då äldsta person. Hon är 116 år och alltså yngre än Saro Dursun. Lägg då på minnet att grannar sett Dursun jobba för fullt i trädgården till synes obehindrat. Både Liljengren och Ratsit har lurats av Dursun.

Wikipedia listar Nordens äldsta människor. Dursun finns inte med, borttagen eller aldrig nämnd?

Helsingborgs Dagblad hyllade Dursun redan 2009 som Sveriges äldsta person. Tänk så blåsta de var.

Även SVT gick på bluffen 2009, förmodligen utan att kolla närmare.

Osv osv. Listan kan göras längre på medier och sociala medier som hyllat Sara Dursun, invandrare från Turkiet. Många känner sig nog ganska besvikna, lurade och skamsna idag. Den senaste polisanmälningen lades ned, men kanske någon kan göra en ny…

Men, men, vi får lita på statsminister Stefan Löfven när han säger att invandringen blir lönsam lite längre fram… 


18 responses to “Världens äldsta person är död men i Sverige lever världens äldsta bedragerska fortfarande

 • Joacim Nieminen

  ALLT är möjligt i Sverige om du är s.k. ”flykting” i detta land. ALLT!

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Jag är 128 år, och ska nu snart ut och springa en mil.
  I morgon fyller jag 134 år.

  Pling Plong Ding Dong….Sverige!!!

  Gilla

 • Truthfighter

  Världens äldsta person kommer ALDRIG att dö!!! 🙂

  Gilla

 • 40 miljoner i pension

  Lyxvillor, gods och snabba sportbilar

  http://www.expressen.se/nyheter/lyxvillor-gods-och-snabba-sportbilar/

  De får 40 miljoner i pension
  http://www.expressen.se/ekonomi/de-far-40-miljoner-i-pension/

  Göran fick igen jobb som att alla runt om honom är mental sjuka. Saro med 5 000 eller ingenting på en sida och Goran med 300 mol. på andra och så vidare-

  Gilla

 • JR

  Som enda land i världen så har svenska myndigheter infört flexibel ålder för sina importerade medborgare!
  Är han 35 och våldtar en svensk kvinna -eller barn- så vips förvandlar han sig själv till en tonåring och blir således befriad från straff!
  Detta förfaringssätt är också gångbart i många andra sammanhang. Ett enda skäggbarn kostar som bekant samhället 6 millioner per individ och år och då r det ekonomiskt praktiskt och väldigt gynnsamt att vara ”barn” så länge som möjligt!
  När dom fyller 40 så kan naturligtvis ingen jävel skilja dom från en skrynklig 65-åring! Och då är det dags att kassera in en fet pension bestående av tillägg för extra pension, för utebliven inkomst i hemlandet, uteliven inkomst i det nya landet, familjetillägg, barntillägg, tillägg för bostad som vi redan betalar för. Extra pengar för allt som går att uppbringa!
  Och skulle någon tjänsteman mot all förmodan få för sig att ens andas om felaktig ålder, så avlägsnas densamme från sin post er omgående!
  Flexibel ålder, den nya modellen att parasitera/leva!
  JR

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Man kan med största fog reflektera över vilka destruktiva signaler denna implicita acceptans från myndigheternas sida vidarebefordrar till det mycket stora antal främmande individer som är disponerade för bedrägeri.
  Att detta tillåts fortgå anno 2017 i ett land som Sverige, är en oerhörd skam och överträffas endast av de genompolitiserade tjänstemännens sensationella ansvarsbrist och ovilja att slå larm.
  Andreas.

  Gilla

 • Involuntarium

  Men vänta nu damen i fråga är bara toppen på det isberg som lurar under ytan!

  När de invällande horderna av Balkan asylturistparasiter invaderade Sverige så var det en sport att uppge högre ålder än den faktiska! Det gör att svenska pensionärer får det sämre och sämre ekonomiskt! Asylturistparasiter har också tidigare uppgett högre ålder än den faktiska! Det är bara i Sverige som något dylikt skulle kunna inträffa!

  När asylturistparasiter får pension när de i själva verket är fyrtiofem till femtiofem år! De utnyttjar och parasiterar på den svenska naiva, enfaldiga, svagbegåvade och svagsinta skattebetalarna, de som under minst fyrtioår betalt in i systemen för att säkerställa att man som etnisk svensk skattebetalare skulle få en dräglig ålderdom! Det är för djävligt med aningslösheten, naiviteten och inkompetensen hos svenska myndigheter!

  Det är de här invällande horderna av asylturistparasiter som levt upp kommande generationers ekonomiskamedel i förskott!

  Fy fan för svagsinta politiker utan någon som helst självbevarelsedrift!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

 • Mm

  korruption på Skatteverket?? vem tjänar på att inte korrigera felet på myndigheten?? följ pengarna!!

  Gilla

 • Grune

  Världens äldste person är inte alls död och kommer aldrig att dö
  När den person som var älst dog så blev någon annan det.

  Gilla

 • Albert

  Detta innebär att man som nyanländ terrorist i 40-års åldern kan välja om man är ett barn eller en pensionär! Och kön är väl också bara att bestämma själv nuförtiden…
  I försvarsmaktens senaste rekryteringsfilm söker de nu särskilt efter transvestiter!! (eller möjligtvis hens?) https://www.youtube.com/watch?v=tjF1U2Iehro

  Sverige idag känns ungefär som att befinna sig i någon av Salvador Dalis surrealistiska filmer! (allt mitt nypande har nu gjort vänsterarmen alldeles blå). Vart har egentligen alla kloka, förnuftiga människor tagit vägen? (förutom de som skriver och kommenterar på denna blogg)

  Liked by 2 people

 • Ignatius J Reilly

  Saro Dursun finns på Birthday.se med åldern 117 år…

  Liked by 1 person

 • Världens äldsta bor i Sverige? – Ratsit – Levande Tro

  […] Läs mer här:  https://petterssonsblogg.se/2017/04/16/varldens-aldsta-person-ar-dod-men-i-sverige-lever-varldens-al… […]

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  en pensionsräddare? Nej, men en BNP-höjare! För de svagsinniga är ju det lika bra! I Aftonblaskan ett debattinlägg av desperat trebarnsmamma om att de som kommer nog alla har asylskäl oavsett. Dumskallarnas sammansvärjning! Goda hjärtan som inte pumpar blod upp i hjärnan. Jag blir så trött.

  Gilla

 • Fredde

  På Wikipedia har myndigheternas uppgift tagits bort, jag har själv lagt till den tidigare.
  Citat:
  ”Officiellt är Nordens äldsta person Saro Dursun, invandrad till Sverige från Turkiet, och är född 1 juni 1899, är alltså 117 år (1 december 2016)”

  Med andra ord finns det de som anser att man inte kan lita på svenska myndigheter….
  Men, det visste vi ju redan.

  Liked by 1 person

 • Ståfräs

  AFA, Expo, Feministregeringen, kommunisterna, 7 klövern, Mona, Maria, kommer demonstrera för att alla får vara hur gamla dom vill (utom pursvenskar) som bara kostar samhället enorma pengar och lika gärna kan dö vid 65. Grattis PK !!

  Gilla

  • Lena

   Tycker att det är mycket bra att det här tas upp, bluffen är så uppenbart fräck och får inte falla i glömska.
   Lyssnade på den diskussionen om hur det är att bli gammal i Sverige,

   Vi svenskar syns återigen att skilja oss från andra civiliserade länder, sorgligt !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: