Malmö slutar gynna nyanlända

Malmö stad har beslutat att med omedelbar verkar sluta köpa in bostadsrätter till nyanlända.

Istället för att använda skattebetalarnas pengar i budgivningen på bostadsrätter, blir det nu omgjorda fabriks- och kontorslokaler som tas i anspråk. Fast motiveringen klingar lite falskt.

”Det ligger ett fullmäktigebeslut i botten, men det är inte meningen att Malmö stad ska snedvrida bostadsmarknaden”

Så förklarar Malmö kommuns ordförande, Katrin Stjernfeldt Jammeh, omsvängningen.

Då ska vi ha i åtanke att samma kommun så sent som i mitten på december beslutade sig för att använda 18 miljoner av skattebetalarnas pengar till att just snedvrida bostadsmarknaden.

Kostnadsutvecklingen på bostadsmarknaden ges som ett offentligt skäl, men bostadspriserna har knappast stått still eller sjunkit under de senaste åren. Prisutvecklingen av bostadsrätter i Malmö har sett ut så här från april 2014 till mars 2017. Klicka för större bild.

Lägg märke till att priserna var på väg upp i december 2016, då Malmö kommun tog beslutet att köpa in bostadsrätter till nyanlända för 18 miljoner.

”Det är bättre om vi kan ordna modulbostäder åt de nyanlända och att de sedan kan ställa sig i bostadskö som alla andra”

Fortsätter Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och nog känns det som att Malmös socialdemokrater lägger ut priserna som en rökridå. Den verkliga orsaken till denna svängning kan vi nog utläsa i denna mening.

”Presenteras det som en gräddfil så är det klart att det kan sticka i ögonen”

Utan att på något vis känna till stämningen i Malmö, tror jag att vanligt folk som själva inte har råd att ge sig in i budgivningen eller som slås ut när kommunen ger sig in i leken med hjälp av skattemedel, är heligt förbannande. Katrin Stjernfeldt Jammeh har nog känt hur isande kallt vinden blåser och att hon nu duckar bakom ett vindskydd för att klara sig över nästa val.

Sydsvenskan

 

 

22 thoughts on “Malmö slutar gynna nyanlända

 1. Jammhe alias Jämmerdalen, har ett mycket dåligt omdöme och de, som såg till att, henen – hönset fick sitt uppdrag har även de ett uselt omdöme och till sist malmestanerna, som röstade för sitt tillkortakommande har inget fungerande omdöme. Därför ser Pangstaden ut, som den gör.

  • Nä det bästa hade varit och bygga en 30 meter hög mur strax ovanför Malmö genom hela landet och sedan skicka resten av skiten som finns i landet till den södra delen av muren inklusive politiker, journalister och annat vänsterdrägg, så vi andra kan få lugn och ro.

   • Eller sälja Jammeh folk som slavar till Libyen, så slipper vi höra deras så kallade rap på P3 jämt…

 2. Socialisters nyckfulla ytterligheter brukar leda till katastrof. Exempel: etableringsersättning å ena sidan, krematorier å andra sidan.
  Internationalsocialism å ena sidan, nationalsocialism å andra sidan.

 3. Att köpa in bostadsrätter till kommuninvånare, hur kan det vara förenligt med kommunallagen. Enligt andra (2) Kapitlet paragraf 2 ”Kommuner och landsting skall behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat”.
  Vad finns för sakliga skäl till att tillhandahålla bostadsrätter till invandrare men ej till ungdomar födda i kommunen?

  • Jammeh är ett slukhål, och det som hennes kroppsöppningar slukar är inte rumsrent för väljarna att se, men se ziganism debatt:

 4. Inte utan man blir förvånad. Vad, visar de styrande i Malmö tecken på … förnuft?! Måste vara valtaktik, ja. Efter valet är det åter dårskap.

 5. Vem har bankat dem i huvudet?? Detta skulle skett för flera år sedan. Hoppas att Malmö inte är förstört för alltid.

  • LOL vissa drömmer fortfarande hör jag, Sverige och Europa är förstört för all framtid, vi befinner oss i ett oreparerbart tillstånd nu, det vi hade kan vi inte få tillbaka.

 6. Hur kan priserna stiga i Malmö? Som det ser ut där borde dom sjunka som ett betongblock.

  • Kulturmarxister, hippa socialistiska veganer, studerande på universitetet, de som arbetar i stan och de som har landsmän som de vill bo nära. Inte så många Sverigevänner om man säger så. 😉

  • Med hjälp av prismanipulation och korruption stiger priserna i hela Sverige, i ett normalt land med ett normalt tillstånd hade bostadsbubblan spruckit för länge sedan.

 7. Självklart skall sossarna köpa de bästa och dyraste husen, lägenheterna för vår nya adel utan knussel, det är lönsamt på sikt och det är bara gamla odugliga svenskar som kostar.

   • Det är inga problem, sådana ändringar går i det mångkulturhelvetiska Sverige mycket snabbare än tidigare, Attefallshusen klubbades snabbt!
    Allt de demokratiska politikerna gör och har gjort de senaste 40 åren är direkt negativt för den skötsamme svensken!

    Hur kan det finnas någon kvar som är villig att lägga sin röst på något av de demokratiska partierna?

Kommentera