Stäng

Vad hade hänt?

Alice Teodorescu är en av Sveriges få begåvade ledarskribenter och en av få som verkligen vågar ta en annan väg än den väl nedtrampade pk-stigen.

Hon är invandrare, hon är kvinna och att hon är vackrare än majoriteten av sina kvinnliga kollegor har självklart inget med saken att göra, men är ett faktum. Borde inte hon vara en frontfigur som Sveriges alla feminister hyllar unisont, istället för att hon som nu häcklas av just dessa? Svaret hittar ni i dessa ord.

”Men vad hade hänt om de hade vågat? Om Alliansen inte hade ingått uppgörelsen med MP för att stänga SD ute från makten efter valet år 2010? Om dåvarande statsrådet Tobias Billström (M) hade stått på sig i volymdiskussionen, trots Fredrik Reinfeldts offentliga tillrättavisningar? Om ID-kontrollerna hade fortsatt och utvisningarna av den växande gruppen illegala invandrare hade fullföljts? Om partierna hade lyssnat på sina egna, som Mauricio Rojas (dåvarande Folkpartiet), Nalin Pekgul (S) och Amineh Kakabaveh (V), som tidigt varnade för oroväckande tendenser inte minst i storstädernas förorter? Vad hade hänt om politikerna hade lyssnat till terrorexperter som Magnus Ranstorp”

Hennes ledartext i dagens GP borde läsas av såväl politiker, journalister som intresseorganisationer.

Jag skulle gärna lägga till två exempel i de annars utmärkta ord och välmotiverade frågor som inleder hennes text.

Vad hade hänt om dåtidens politiker lyssnat på den turkiske invandraren Suat Cisek som 2004 sågade svensk invandringspolitik med fotknölarna? Vad hade hänt om Sverige fortsatt med den lyckade arbetskraftsinvandringen och inte ersatt den med den katastrofala asylinvandringen i början av 70-talet?

GP

21 reaktioner på “Vad hade hänt?

 1. Nåja..nu får vi inrikta oss på att alla ansvariga skall lagföras. En tribunal med internationella jurister får ta sig an problemet. Alla skyldiga skall spåras upp – ingen skall undkomma , vi skall bygga dokumentationcenter liknande dom som fortfarande jagar gamla nazister.
  Alla ansvariga från 1975 och framåt skall gripas och lagföras.

  1. Alice Teodorescu är mycket söt men innehar även en skarp hjärna
   Åsa Linderborg är även hon visuellt tilltalande men en avskyvärd person
   Som min granne brukar säga ”som en räka allt går att använda utom huvudet”
   Ber om ursäkt för att jag går in på personliga företräden
   Men det är så vi människor tänker ibland återigen sorry

  1. Alice Teodorescu & En Arg Blatte…. (Angry foringer på Youtube) är två ”ny” SVENSKAR som jag har stor respekt för & som känns som ”vi”, då de säger mycket av det jag & säkert många med mig vill ha sagt, men har svårt för, då kulturvänstern, journalisterna, AFA, m.fl m.fl tvingar ner orden i ”fickan” tillsammans med den knutna näven! BARA FÖR ATT VI ÄR SVENSKAR!!!!! Om ni har möjlighet så lyssna på Ingrid&Conrad’s pod från igår (ligger på YT) och även många avi deras andra podar tex ”Nyfiken på” denna vecka om ”Transsexuella barn”

   1. Vad hade hänt om tre fraser/= besvärjelser inte funnits med i vokabulären sedan 1970-talet? 1) Vård, skola, omsorg 2) Kvinnor, invandrare och HBTQ-personer 3) Rasist, nazist, fascist.
    Svensk utveckling i ett nötskal.

 2. Mitt i prick! Att Sveriges problem förstås bättre av två invandrare som Alice och Suat är så klart ett underbetyg till flera av Sveriges nuvarande såväl tidigare Regeringar.
  Vad Suat C. hade på hjärtat 2004 redan och någon i Göran P’s regering ex. vis Barbro Holmberg som migrationsminister läst och förstått hade vi fortfarande haft en chans.
  Eftersom ingen nu, snart 10 år senare, ännu förstår eller rättare sagt inte törs erkänna att SD hela tiden varit närmast lösningen så är jag rädd att vi måste acceptera och byta namn på landet vårt till Absurdistan.

 3. Alice är mycket intelligent kvinna och det går ju inte ihop med feministerna

  Skickat från min iPad

 4. Det börjar bli tröttsamt lyssna på åtgärder medan förfallet pågår. Kanske Volvo och SAAB varit Svenska företag. Kanske vi haft andel i Norsk olja. Kanske Sverige varit 10 Nobelpris rikare. Kanske ungarna längtat till skolan?

  1. Du glömde det absolut bäst skötta företaget, SCANIA, det är sedan länge i tysk ägo.

 5. Det som hade hänt hade naturligtvis varit, att vi haft kvar en fungerande vård, skola, omsorg, polis och försvar. Nu har man ju närmast utraderat alt, som våra förfäder kämpat förr att få till.
  Hu har våra politiker kunnat göra så?

  1. Stefan Löfven skämmer ut Sverige internationellt. Maken till retarderad fåne är svårt att finna.
   Det enda som förklarar hans position är konspirationsteori. Man har satt fånen på posten för att han inte förstår, det är någon annan som styr (Satan) och byfånen Löfven har satts i rampljuset.
   Imbecille!

 6. ”Om partierna hade lyssnat på sina egna, som Mauricio Rojas (dåvarande Folkpartiet), Nalin Pekgul (S) och Amineh Kakabaveh (V),”

  Gonatt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: