Kvartersfesten ”Andra Långdagen” ställs in.

I tolv år har Andra Långgatan i Göteborg firat Andra Långdagen.  Det började med ett 80-tal personer med grillade bananer – Nu är det tusentals besökare och  är en unik tillställning men i år är den inställd p.g.a säkerhetsrisken.  Enligt arrangörernas inlägg på facebook behöver de 1 års paus ”för att det skall kunna fortsätta i framtiden och uppskattas av alla”.

andra2

Som synes på bilden kan man förstå att ingen arrangör vill ansvara för detta i nuläget. Foodtrucks,  DJ:s,  musiker, loppis och utställningar förutom de vanliga butikerna och cafeerna  är vad som normalt bjuds på.

Tänk själv att vara arrangör och det skulle hända något……….. Nä, trots att de säger att vi inte skall vara rädda och leva som vanligt så förstår jag dessa arrangörer. De gör det som är mest förnuftigt för dem och det är att ställa in.  Trist men smart.

GP

6 thoughts on “Kvartersfesten ”Andra Långdagen” ställs in.

  • Blir förvånad att det är en bild från Göteborg. Från en souq i vilket muslimskt land som helst……..svar javisst.
   När jag var i Göteborg senast det är mer än 30 år sedan så var jag förvånad över de svärmande somalierna i kritvita skjortor och smarta kostymer på Avenyn.
   Där jag bodde då med ganska stora enklaver av nordafrikaner, så såg jag aldrig den mängd av afrikaner som jag såg på Avenyn i Göteborg.
   Jag vet att att det krävdes av muslimerna att de skulle jobba i det landet som jag bodde, ”i Svärje så tar vi hand om”, vilken katastrof !

 1. Detta är det av våra politiker skapade ”öppna och fria Sverige”.
  Jo, jag tackar. Men jag föredrar tiden som var innan dess!
  Det var bättre förr. Mycket bättre.

 2. Sverige stängs ner bit för bit, denna gången är det för överhängande terrordåd på Andra Långdagen (vilket dom inte vågar säga rakt ut) nästa gång är det ….?

 3. Citat från ”GP söker personer engagerade i Andra Långdagen för en kommentar” Att inte kommentera innebär munkavle. Orden Risk för terrorattack bedöms vara möjlig, – får inte finnas varken i text eller tal.
  Så ser verkligheten ut!
  Förr var det gött i Götet som var först med invandrare som gjorde jobben och var välkomna. De gillade och gillar Sverige. De gillades och gillas av Kålle och Ada för sina kulturella förmågor
  Den nya invandringen gillar inte att jobba, har inga förmågor bortsett från att ta emot bidrag precis som tiggaren utanför ICA. Där stoppar jag.
  Glad Påsk Pettersson och dina läsare.

  • P.S. Det var på sextio-talen jag bodde på Hisingen. Efter det blev det mörkare och mörkare inte bara där utan också på andra platser. Men det har de styrande mörkat och nu börjar det klarna när Pehriskåpet får synas i två teveprogram om sin tid på Volvo och i svenskt näringsliv.

Kommentera