USA har släppt ”alla bombers moder” mot IS-mål i Afghanistan

USA har släppt världens största bomb med konventionell laddning över IS-mål i Afghanistan, uppger det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon. Det ska röra sig om GBU-43, som enligt USA är den största icke-nukleära bomben som existerar. Anfallet riktades mot terrorgruppen IS tunnelkomplex i Achin-distriktet i östra Afghanistan.

Bomben kallas ”Mother of all bombs” och väger omkring 10 ton. Den amerikanska försvarsmakten uppger att det är första gången den används i strid. ”De amerikanska styrkorna vidtog alla möjliga åtgärder för att undvika att civila dödades i det här anfallet”, skriver Pentagon i ett uttalande enligt CNBC.

USA:s anfall med den enorma bomben GBU-43 riktades mot områden som kontrolleras av terrorgruppen IS i Afghanistan. Det säger Vita husets pressekreterare Sean Spicer på en presskonferens på torsdagen.

– Vi riktade angreppet mot ett komplex av tunnlar och grottor som IS använder för att röra sig obehindrat och för att attackera amerikanska militära rådgivare och afghanska styrkor, säger Spicer.

– USA tar kampen mot IS på största allvar och för att besegra dem måste vi neka dem manöverutrymme, vilket vi lyckades med, fortsatte Spicer.

Bomben släpptes i Achin-distriktet nära gränsen till Pakistan

37 thoughts on “USA har släppt ”alla bombers moder” mot IS-mål i Afghanistan

 1. Bra, bra! Släpp fler, Ni har många, många mål i arabvärlden att utplåna.

  Själv fördrar jag kärnvapen. Dessa är oerhört fel ställda i realiteten: Den påstådda radioaktivitet som nu sägs ska finnas kvar är ett falsarium.
  Därtill den höga temperatur vilken bildas i detonationsögonblicket…kraftfullt!

  Nuke’em all!

  • Du måste läsa på. ISIS är inte direkt några trevliga saker förstår du.
   Vi tycker inte om våld. Det värsta straffet hade varit att skicka dit Steffe Löfven för att hålla tal och släppa en brakskit. Tyvärr hade han förhinder med att förstöra Sverige så de valde istället det näst bästa, en GPU-43.

 2. Herregud! Ni firar verkligen när civila människor dör. Ni är sjuka på riktigt!
  Lars: det är då helt ok om någon kommer och dödar civila i väst och tänka som du fast” Där får ni för sjukhusbombningar, leka krypskytt med civila, dödande av civila i skolor, bröllopp, mm. mm. era jävlar!!”

  Heja bin laden, Al Baghdadi!

 3. Binda fast en sådan där på Schyfferts rygg när han hoppar omkring vore också bra. Han ser ju ändå så gammal ut numera.

 4. Men det var väl bara en signal?
  USA stoppade Japans kaxighet på en dag …….

  Och Ryssland kommer väl inte att ta illa upp om USA gör klart
  förhållandet med IS/muslimerna.
  Ryssland har väl också lite dressyrproblem med den gruppen.

 5. Tror ni inte att det blir rusning från Södra Afganistan till Sverige nu av ”flyende” afghangossar? Bomben small ju i Norra delarna.

 6. Äntligen händer det nåt från USA:s sida, från att ha varit alltför passiva allt för länge. Men så har de en bra mycket bättre president nu också, som det är lite krut i, motför mesproppen Obama.

  • Ja, men tror du inte Löven kan ge dom en GBU-43 när dom kommer vid gränsen? Jag har hört att han bär omkring på en i röven.

 7. Där får ni för bilbränderna, gruppvåldtäkter, dödande, mm. mm. era jävlar!

  Heja Trump!

  Så känns det! Gillar ni fortfarande eld?

 8. Jag måste säga att Obama tappar hela tiden!
  Varför skickade han inte en sådan här bomb mot IS för flera år sedan?

Kommentera