Riksdagspartierna vill kriminalisera terrorsamröre


INRIKES. Att kriminalisera samröre med terrororganisationer, så som Norge gjort, skulle få brett stöd i riksdagen. Det visar en rundringning som SVT gjort efter dådet i Stockholm i fredags. Alla riksdagspartier utom V säger att de är öppna för att ändra lagstiftningen.

Justitieminister Morgan Johansson (S) har redan sagt att han är beredd att titta på en lagändring. Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna ställer sig positiva till en kriminalisering. Även Liberalerna ställer sig positivt om det inte går ut över grundlagen om föreningsfrihet. Miljöpartiet öppnar för en lagändring, men Vänsterpartiet vill invänta polisens slutsatser.

– Vi vill kriminalisera samröre med terrororganisationer, som Norge gjort. En åklagare behöver då inte bevisa ett explicit terrorbrott, utan det räcker att bevisa samröre för en fällande dom, säger Johan Hedin (C), rättspolitisk talesperson.

-Pettersson tycker partierna är ynkliga. Senast i torsdags, dagen innan attentatet på Drottninggatan röstades Sverigedemokraternas förslag om skärp terrorlagstiftning ned, och samma sak har hänt år efter år…

Man kan naturligtvis också undra varför SVT inte ställer frågor till S och de andra varför de kommer med förslag som de flera gånger röstat nej till. KD är ett litet undantag som också föreslagit en del bra saker.


8 responses to “Riksdagspartierna vill kriminalisera terrorsamröre

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Man kan fråga sig hur den dubiöse skepnaden vid namn Gustav Fridolin nu resonerar angående detta högst intrikata ämne, alldenstund vi icke förgätit hans besynnerliga faiblesse för Palestinafrågan, samt det faktum vederbörande islamistbefrämjare anno 2003 erhöll en generande plump i protokollet såsom varande misstänkt för deltagande i förberedelse till terrorism. Hans ordensbröder i den proislamistiska sammanslutningen Charta 2008, varav de notoriska renegaterna Mehmet Kaplan och Mattias Gardell förtjänar att nämnas, torde icke konvojera ett förhållningssätt som går stick i stäv mot deras ambitioner att gynna kampen mot västvärlden.
  Avslutningsvis kan nämnas det skandalösa faktum att själve överstedjävulen för globalistkotteriet, landsfader Löfvén, provokativt avstår från att invitera den ur alla aspekter förträfflige herr Åkesson till dessa så kallade antiterroröverläggningar, såsom en garant för friktionsfritt handlingsutrymme.
  Andreas.

  Gilla

 • Mia

  Det är aldrig för sent att ändra uppfattning.

  Gilla

 • Trynbald

  Socialdemokraterna har inte bara en egen underrättelsetjänst (Expo) utan dom har också fullständig kontroll av public service.
  Det är åsiktsdiktatur och vidrigt odemokratiskt. Detta kommer dom få stå till svars för i framtiden.

  Gilla

 • Nisse

  Tänk om 7klövern hade lyssnat på SD redan 2010 då man ville minska invandringen med 95%Då har nog terror atentatet aldrig skett i Stockholm…

  Gilla

 • Argus

  Det är så dags nu sedan vi haft ett andra terrorattentat. För sent skall syndaren vakna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: