JO-kritik mot förbud att använda svenska flaggan


NATIONALISM. Under 2014 förbjöd Söndrumsskolan i Halmstad användandet av den svenska flaggan förutom på flaggdagar enligt almanackan, detta för att minska risken att någon begår hets mot folkgrupp. Det står i de regler som skolan tagit fram i samband med en maskerad som hölls i skolan innan julavslutningen. 

Meddelandet gick ut internt på skolan. Att skolan tog bort det ett dygn senare hjälper inte, enligt JO, som menar att skolan bara har rätt att förbjuda den svenska flaggan av ordningsskäl.

I det här fallet stred förbudet mot yttrandefriheten, enligt Justitieombudsmannen. I en kommentar till P4 Halland säger en av rektorerna att det var sammanhanget, där eleven ville komplettera flaggan med ett låtsasvapen och nationalistisk musik i bakgrunden, som de reagerade på.

SÅ här skriver JO i korthet: ”Frågan om en skola kan förbjuda elever att använda en flagga är i grunden en fråga om yttrandefrihet.

Bedömningen av om ett förbud mot att använda den svenska flaggan på en skola är godtagbart ska göras efter samma principer som gäller för märken och symboler i övrigt.

Det innebär att skolledningen kan förbjuda användning av den svenska flaggan på skolan endast om det är motiverat av ordningsskäl. I annat fall strider förbudet mot yttrandefriheten.

Det nu aktuella förbudet var inte motiverat av ordningsskäl. Förbudet innebar därför en otillåten inskränkning av elevernas yttrandefrihet.

Även om meddelandet togs bort efter något dygn anser JO att rektorerna inte kan undgå kritik för meddelandet.”

JO, hela flaggbeslutet

-Pettersson tackar JO för detta beslut, …som konservativ nationalist är min grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…


33 responses to “JO-kritik mot förbud att använda svenska flaggan

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Att insinuera att nationalsymbolen, i detta fall den svenska flaggan, skulle representera en potentiell hets mot folkgrupp, är uteslutande makabert och nationsfientligt. Vi befinner oss i Sverige och den som icke har detta uppenbara faktum klart för sig, har förverkat sin rätt att uppehålla sig i ett land vars majoritetsbefolkning dessutom klarar sig utmärkt väl utan den massiva och påtvingade multikulturalismen, vilken endast symboliserar ett historiskt misslyckande. Man förmodar att vi alla skulle anse det helt i sin ordning om vi vid ett besök i till exempel England finge se den vackra Union Jack. Endast en konstant kverulerande koranslav finner något att anmärka mot en nationsflagga. Punkt slut.
  Andreas.

  Gilla

 • jhonsson

  Det är,helt enkelt aldrig fel att flagga med landets flagga. Och av vilken anledning skulle någon kunna känna sig kränkt? Och om någon blir kränkt får väl denne titta åt ett annat håll,
  Men bäst är naturligtvis, att hen åker tillbaka till platsen hen kom ifrån

  Gilla

 • Suzie

  Intressant och relevant delning från Dissidenter om kulturmarxism och dårhuset Sverige

  ”Många undrar över varför Sverige tycks ha blivit ett dårhus under åren där man mörkar signalement på utländska brottslingar och hänger ut svenskar med ”fel” åsikter, massimporterar asylsökare trots att inga jobb eller bostäder finns, tycker synd om kriminella och tror att man själv kan välja sin könstillhörighet. Hur kunde det blir så här? Vart tog det sunda förnuftet vägen? Är det något i vattnet som gjort folk sinnessjuka?

  Nej, samtliga ovanstående punkter samt många därtill beror varken på slumpen eller på något i vattnet utan är resultatet av en kommunistisk strategi som tog sin början under 1920-talet hos de marxistiska filosoferna i Frankfurtskolan för social forskning, numera kort kallat Frankfurtskolan. De aktiva filosoferna inom skolan insåg att Karl Marx idé om arbetarklassens förenade kamp över gränserna och den väpnade revolutionen var en felaktig utgångspunkt, eftersom arbetarklassen hade fått det allt bättre ställt sedan Marx tid och inte alls var intresserade av revolution. Fortsättning på länken nedan.

  http://kimmoa.se/rn/visa?UID=13296050&HTTPS=1

  Gilla

 • ruben

  Självskadebeteendet sprider sig som en ond epidemi. När folk vaknar ur masspsykosen, kommer de att gråta över sina beteenden. Tur att det finns några sansade kvar, som möjligen kan spräcka den livsfarligt ”överdrivna mångfalds-bubblan”. Man vill inte att terror-rubriker skall bli vardagshändelser, viket det nästan blivit. I Egypten sprängdes kristna i luften vid två kyrkor inspirerade av den mördarkult som IS ursäktar sitt handlande med. Sprängningarna orsakade minst 30 döda och 100-tal skadade. Inga jätterubriker tyckte jag? I Sverige orkar nog inte allmänheten ta in så mycket mer, eftersom nyheterna grävt grundligt och matat på hela helgen ur den sorgliga attacken på Drottninggatan. Det behövs några tysta veckor fria från terror, nu om det är möjligt? Tänker ibland om Sverige fick ägna sig åt något mer uppbyggande i stället för utryckningar, brandsläckningar, våldsbrott, upplopp och katastrofer.

  Gilla

 • Grune

  Jag hoppas att alla SVENSKA familjer ser till att deras barn slutar i denna skola.

  Gilla

 • Ståfräs

  Notera att ”yttrandefrihet” gäller endast muslimer med IS sympatier och symboler samt allt som allt som rör ”fredens och kärlekens” religion. INTE SVENSKAR SOM ÄR RASISTER SOM GILLAR SITT SVERIGE

  Gilla

 • Ullabella

  Duktiga svenskar i globalisternas ledband. Ni är på väg att avskaffa er själva! Ni borde sättas i tvångströja och spärras in, ni är tydligen helt från vettet och en fara både för er själva och oss som fortfarande har förståndet kvar!

  Gilla

 • jhonsson

  När man läser om denne rektorns beteende, har man lite lättare att förstå skolorna totala förfall.
  Hur han tänkt (om något) kan man verkligen fråga sig!

  Gilla

 • Nisse

  Det är nog bara en tidsfråga när det blir kriminellt att vara Svensk i sitt eget land. I nya muslim landet………..

  Gilla

 • Fredde

  Jag undrar hur många andra länder som tar bort sina flaggor?

  I USA är det tvärtom, där är det flaggor och nationalsång hela tiden överallt, och det landet består till största delen av invandrare…

  Utlänningar i Sverige frågar:
  – Varför är ni inte stolta över ert land och er flagga?

  Detta medan PK-vänstern gör vad de kan för att förstöra svenska traditioner och kulturarv.

  Jag är inte rasist, inte fascist och absolut inte nazist för att jag har en svensk flagga på mitt hus!!

  Gilla

  • Anders

   Nej, man kan ju tycka illa om invandrarvåld utan att vara rasist, fascist eller nazist. Är det någon här som tycker om våld? Det är ju rätt vanligt i dagens Sverige.

   Bollabolla!

   Gilla

  • Grune

   Jag brukar flagga vid flaggdagar och bemärkelsedagar inom familjen.
   Efter detta så funderar jag på att flagga varje dag för att hedra mitt land. Jag är nämligen Svensk sedan flera hundra år.

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Ja man undrar vad är det som händer i landet,var kommer alla idioter ifrån varför skäms man för flaggan,det är symbol för svenskhet och den är helig för svenskar riktiga Svenskar.Svetsarn avgå för du är så lång från svenskheten man kann komma.Att du inte skäms.Mvh Adolf

  Gilla

 • Anders

  Nedan bifogar jag två listor. Lista 1 redogör för Henrik Schyfferts utbildningsbakgrund, och lista 2 redogör för statsminister Löfvens utbildningsbakgrund. Listorna tar självklart bara med avklarade utbildningar.

  Lista 1:

  Lista 2:
  Tvåårigt gymnasium

  Gilla

 • Dalmasen

  Svenska flaggan är vår stolthet, ingen absolut ingen skall eller får
  överhuvudtaget uttrycka regler eller restriktoner angående
  användande av svenska flaggan.
  Den skall användas både vid glädje och sorg, och gamla regler
  Gällande användande ska gälla som alltid oförändrade.
  Restriktioner och inskränkning om användning vid ex. Skolavslutningar,
  Bör vara straffbart.
  Svenska flaggan är den finaste symbolen vi har.
  Den ger styrka, stolthet, trygghet m.m.
  Sluta en gång för alla tjafsa om flaggan, den använder vi svenskar
  När vi vill.
  Och ni som inte orkar se den, skaffa burka utan hål då,.
  Länge leve svenska fanan !!!!

  Gilla

 • Blodsven

  Förr var rektor ett statusyrke. Idag verkar det vara mest nervösa kvinnor, som är mer rädda för att kränka nå´n muslimjävel än att följa ordningsregler och läroplanen….

  Gilla

  • Anders

   Det var en mycket korrekt beskrivning. Du vet väl också att läromedel idag läses in på samtliga språk samt att utrustning (datorer, iPads, mobiler) ges till Bollabolla så att Bollabolla ska kunna lyssna på materialet på flera sätt. Det här är ett mycket billigt förfaringssätt som alla förstår. Men det här är ju förstås bara ett litet exempel på hur Sverige idag blöder pengar.

   Bollabolla!

   Gilla

  • Anders

   Rektor och lärare är fortfarande statusyrken runt om i världen. Sverige, som vi vet, har inte riktigt lyckats med vissa saker, vissa saker som idag är en omfattande lista.
   Lärare är idag livrädda för att ens nämna något om situationen. Så ser det tyvärr ut i ett land som inte är demokratiskt längre. Sverige är speciellt så till vida att känslor går före fakta.

   Bollabolla!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: