Stäng

En spelare skadad i explosion vid Dortmunds buss

UTRIKES. Tre explosioner inträffade vid Dortmunds spelarbuss på väg till Champions League-mötet med Monaco i Tyskland. Det rapporterar flera medier. Klubben skriver på Twitter att en person är skadad och att matchen skjuts upp tills i morgon, onsdag. Explosionerna skedde när spelarna lämnade hotellet för att åka till arenan, säger polisens talesperson Gunnar Vortmann.

Den tyska polisens arbetshypotes är att ”allvarliga explosiva anordningar” användes vid detonationerna vid fotbollslagets Dortmunds spelarbuss. Det rapporterar AP. Spränganordningarna kan ha gömts i en häck vid parkingsplatsen.

Enligt Focus och Bild ska spelaren Marc Bartra ha förts till sjukhus. Händelsen ska ha inträffat ungefär en mil från arenan.

BBC

9 reaktioner på “En spelare skadad i explosion vid Dortmunds buss

 1. Polisen har nu anhållit en Irakisk islaminst i Wuppertal.Ytterligare en av samma skräp från NRW,är också misstänkt för inblandning i dådet.
  Vid dagens presskonferens framkom vidare att sprängsatserna hade en styrka som kunde skada upp till 100 meter.Som vanligt bland dessa terrorister,var ”bomberna” fyllda med järnskrot av olika slag.En spik hade borrat sig in i ett huvudstöd i bussen.M.a.o. var det ren tur att ingen skadades inne i bussen.Med undantag av spanjoren,som fick skärskada i ena handen.
  3 likalydande skrivna meddelande hittades på platsen vilka ledde fram till de nu skyldiga.Merkels gäster visade än en gång sin tacksamhet mot hennes välvilja att importera,och föda dessa parasiter.

 2. Nu går muslimska imamer ut med kristna företrädare ut och lägger blommor på Drottninggatan tillsamans.av en händelse var media bla aftonbladet där och tog kort.imamen säger att terrordåden inte har med religion att göra.nja,jag håller inte riktigt med..varför? Jo för om vi inga muslimer hade i sverige behövde vi aldrig vara rädda för terrordåd.så nog har det med religion att göra

  1. Be de tvätta sina fötter och be till peddot mohammed, sedan kan vi ge ge den en resa till de 72 oskylderna !!!!!!!

 3. Ja tre olika sprängsatser hade terroristerna apterat vid Dortmunds buss.
  Plåtskador och söndersprängda rutor blev tack och lov det allvarligaste.
  En spelare ur truppen blev skadad i en hand och skickades till sjukhus.
  En fullsatt stadion inne i stan har spärrats av.Ingen får f.n. lämna denna.
  Stort polisuppbåd milsvitt kring hela Dortmund.

  1. BVB-spelarna ledsagas nu av polis till en annan plats,Troligen kommer matchen att inställas helt,och blir inte som sagts spelad i morgon.Spårhundar söker av stora områden i bussens närhet.C.a 500 meters radie runt platsen är nu utrymd och spärrad.Det spekuleras att man funnit ytterligare sprängmedel i området.

   1. Stenbock
    Tack för att du följer upp, jag har mycket att läsa i engelsk och fransk press. ( föredrar personligen engelskn press )

Kommentera

%d bloggare gillar detta: