En spelare skadad i explosion vid Dortmunds buss


UTRIKES. Tre explosioner inträffade vid Dortmunds spelarbuss på väg till Champions League-mötet med Monaco i Tyskland. Det rapporterar flera medier. Klubben skriver på Twitter att en person är skadad och att matchen skjuts upp tills i morgon, onsdag. Explosionerna skedde när spelarna lämnade hotellet för att åka till arenan, säger polisens talesperson Gunnar Vortmann.

Den tyska polisens arbetshypotes är att ”allvarliga explosiva anordningar” användes vid detonationerna vid fotbollslagets Dortmunds spelarbuss. Det rapporterar AP. Spränganordningarna kan ha gömts i en häck vid parkingsplatsen.

Enligt Focus och Bild ska spelaren Marc Bartra ha förts till sjukhus. Händelsen ska ha inträffat ungefär en mil från arenan.

BBC


9 responses to “En spelare skadad i explosion vid Dortmunds buss

 • Stenbock

  I dag meddelades att den islamiske terroristen inte är skyldig till dådet.
  Nu får han fortsätta sitta bak galler,eftersom man kan knyta honom till medlemskap i IS.Just nu söker polisen vidare i olika riktningar,för att finna de skyldiga. Återkommer när det sker nyheter i fallet.
  Från Kronen har jag lånat detta reportage/Bild:

  Gilla

 • Stenbock

  Polisen har nu anhållit en Irakisk islaminst i Wuppertal.Ytterligare en av samma skräp från NRW,är också misstänkt för inblandning i dådet.
  Vid dagens presskonferens framkom vidare att sprängsatserna hade en styrka som kunde skada upp till 100 meter.Som vanligt bland dessa terrorister,var ”bomberna” fyllda med järnskrot av olika slag.En spik hade borrat sig in i ett huvudstöd i bussen.M.a.o. var det ren tur att ingen skadades inne i bussen.Med undantag av spanjoren,som fick skärskada i ena handen.
  3 likalydande skrivna meddelande hittades på platsen vilka ledde fram till de nu skyldiga.Merkels gäster visade än en gång sin tacksamhet mot hennes välvilja att importera,och föda dessa parasiter.

  Gilla

 • Islamist gripen för attentatet mot Dortmunds spelarbuss | Petterssons gör skillnad!

  […] ISLAM. I går skadades en fotbollsspelare vid explosioner riktade mot fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss. Tysk polis har idag gripit en person misstänkt för attentatet mot bussen efter att man genomsökt två lägenheter, rapporterar tidningen Focus. Ytterligare en person misstänks för inblandning i dådet. […]

  Gilla

 • br

  Nu går muslimska imamer ut med kristna företrädare ut och lägger blommor på Drottninggatan tillsamans.av en händelse var media bla aftonbladet där och tog kort.imamen säger att terrordåden inte har med religion att göra.nja,jag håller inte riktigt med..varför? Jo för om vi inga muslimer hade i sverige behövde vi aldrig vara rädda för terrordåd.så nog har det med religion att göra

  Gilla

  • Stromboli

   Be de tvätta sina fötter och be till peddot mohammed, sedan kan vi ge ge den en resa till de 72 oskylderna !!!!!!!

   Gilla

 • Stenbock

  Ja tre olika sprängsatser hade terroristerna apterat vid Dortmunds buss.
  Plåtskador och söndersprängda rutor blev tack och lov det allvarligaste.
  En spelare ur truppen blev skadad i en hand och skickades till sjukhus.
  En fullsatt stadion inne i stan har spärrats av.Ingen får f.n. lämna denna.
  Stort polisuppbåd milsvitt kring hela Dortmund.

  Gilla

  • Stenbock

   BVB-spelarna ledsagas nu av polis till en annan plats,Troligen kommer matchen att inställas helt,och blir inte som sagts spelad i morgon.Spårhundar söker av stora områden i bussens närhet.C.a 500 meters radie runt platsen är nu utrymd och spärrad.Det spekuleras att man funnit ytterligare sprängmedel i området.

   Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Tack för att du följer upp, jag har mycket att läsa i engelsk och fransk press. ( föredrar personligen engelskn press )

    Gilla

 • larsson

  Tre explosioner en under bussen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: