Annie tar en svängom


”Det här är Sverige. I Sverige ska inte polisen kontrollera folk på grund av hud- eller hårfärg”.

Så sade Annie Lööf på Centerns partistämma i mars 2013. ”Förundrad över det tragiska faktum att samtliga riksdagspartier utom C säger ja till gränskontroll och därmed nej till EU:s fria rörlighet”, skrev Annie Lööf på twitter i november 2015. ”Det här är mördare för det första, för det andra befinner de sig illegalt i landet, vilket vi skulle ha förhindrat”, sade Annie Lööf till media igår.

REVA var ett samarbetsprojekt mellan Polisen, Kriminalvården och Migrationsverket. Projektet gick ut på att avvisa personer som befann sig illegalt i Sverige på ett rättssäkert och effektivt sätt. I drygt fem år varade projektet och bara under 2012 avvisades 2 154 personer, enbart från Stockholms län. Annie Lööf var en av de som kritiserade projektet allra mest högljutt.

DN

På senhösten 2015 införde den socialistiska regeringen hårdare gränskontroller. Centerpartiet var det enda oppositionsparti som kämpade emot dessa och menade att asylrätten var överordnat allt annat.

Expressen

Igår var Annie Lööf en av de partiledare som svarade på medias frågor, rörande terrorattentatet i fredags. Nu vill Annie Lööf sätta sig ned med myndigheterna och diskutera åtgärder hur man i framtiden ska kunna avvisa individer som fått avslag på sin asylansökan eller befinner sig illegalt i landet.

Aftonbladet

2012 ville Centern öppna gränserna och införa fri invandring. ”Alla som vill ska kunna få skapa sig en framtid här”, sades det då från partiet med tillägget att ”Ambitionen är att vara det borgerliga alternativet för de som gillar en liberal invandringspolitik”.

Aftonbladet

Så sent som i december lovade Centern att återgå till en generösare asylpolitik. ”Vi kommer att behöva förändra den flyktingpolitik som Sverige har nu, och familjeåterföreningen är ett tydligt exempel på det”, sades det då från partitopparna.

SvD

Det Annie Lööf inte verkar inse, är att nedläggningen av Reva möjliggjort att tusentals illegala invandrare kan leva i Sverige, många av dessa med dolda agendor. Hon verkar heller inte begripa att öppna gränser utnyttjas lika lätt av kriminella som av andra och inte att generösa asylregler lockar till sig både kreti och pleti.

Nu glömmer inte svenska folket lika lätt som Annie och hennes centerpartister, men är det någon som gör det ska de påminnas. De har haft en smekmånad och dansat på fluffiga moln, långt från medias tuffa frågor, men verkligheten lär blåsa bort, inte bara molnen, utan också väljarna. C backade med 2,3 procentenheter i senaste Sentio och ju närmare valet vi kommer, ju längre från rekordsiffrorna lär Annie och hennes partivänner hamna.


19 responses to “Annie tar en svängom

 • stefan a.

  Lööf hade tänkt sig ta Maria Wetterstrands plats som mediedrottning, dvs. undkomma all granskning och svåra frågor från fulmedia, och hon har lyckats hittills, men nu börjar det bli svårt även för den mest rigida hyenan i fulmedia att undvika centerns extrema hållning i invandringspolitiken, man skall tänka efter före är ett bra ordspråk som populisterna i c borde ta till sig…..

  Gilla

 • Peter Skoglund

  6 december 2015, säger Annie Lööf.

  ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

  Gilla

 • Bosse S

  Annie är rädd om sina potentiella väljare.
  Precis som de andra falska partipolitikerna i sjuklövern försöker man följa folkopinionen.

  Gilla

 • br

  Nu går muslimska imamer ut med kristna företrädare ut och lägger blommor på Drottninggatan tillsamans.av en händelse var media bla aftonbladet där och tog kort.imamen säger att terrordåden inte har med religion att göra.nja,jag håller inte riktigt med..varför? Jo för om vi inga muslimer hade i sverige behövde vi aldrig vara rädda för terrordåd.så nog har det med religion att göra

  Gilla

  • Argus

   Jag börjar tro att ”propaganda” är ett arabiskt ord och att Goebbels fick sina färdigheter genom att läsa Koranen.

   Gilla

   • dave

    Socialisterna i Tyskland hade goda förbindelser med muslimerna, såpass goda att muslimerna fick egna SS-förband.

    Gilla

 • jhonsson

  Dessa ständigt hycklande och svamlande politiker. Hur kan någon över huvudtaget rösta på C? De flesta av våra politiker förstår ju inte sambandet mellan orsak och verkan förrän det är försent. Vi har sett hur de har förstört skola, vård, omsorg, rättsväsende och försvar. Nu påstår de alla, att de vet, vad som skall göras för att rätta till problemen fast de naturligtvis inte har en susning. Dessutom förväntar de sig att vi skall tycka att de gör något bra. Hade de suttit i ett företags styrelse, hade de fått sparken fär länge sedan. Om inte företaget gått i konkurs innan dess. Men nu gäller det landet Sverige och länder går sällan i konkurs, så de kan fortsätta med sitt vanstyre en lång tid framöver..
  Och i stället,för sparken avgår de med en fet pension.
  Varför i hela världen blev man inte politiker?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Regeringen vill föra samtal om terrorn och hanteringen av den. Vänsterpartiet vill inte samtala. Sverigedemokraterna får inte.

  Genomgående har socdemvelat ta pengar från rika och ge till fattiga – detta gynnar inte drivet hos någon av dem utan stympar helt viljan att bli rik. I skolan har de minst begåvade fått mest resurser, oftast till ingen nytta, medan de mest begåvade fått klara sig själva och även hålls tillbaka. Inom politikens samtal vill man inte ha med de som gång på gång visat sig vara vaknast och smartast. Det är helt i linje med övrigt upplägg genom åren. Stryp de mest begåvade vi har i samhället.

  Bard ifrågasätter Ygemans förmåga till empati.
  Jag får en känsla av att han (Y) tar nåt lugnande, som om en del av medvetandet är bortkopplat? Nåt robotaktigt över honom? Nåt obehagligt?

  I en intervju på tv4 så sa han att om de som begått brott (is-relaterat) inte kan dömas där brottet är begånget så är det viktigt att de kommer till sverige och ställs inför rätta här.

  Jag undrar om de inte kan döma dem i t ex Irak vad får honom att tro att vi skulle lyckas bättre här. Finns inte mycket hittills som tals för det.

  Bättre de inte kommer hit mer. Tror att Irak kan hantera den typen av människor bättre. De försöker inte lura nån att tro att de går att rehabilitera?

  Gilla

 • Lena

  Annie och logdans på maramö, här är verkligheten sedan decennier i malmö !

  Repetition !
  Vissa personer glömmer när det passar deras agenda !

  Gilla

 • dave

  Polisen ska kontrollera folk på grund av misstanke.
  Är det en utlänning spelar ingen roll, även dessa ska kontrolleras.

  Framför allt utlänningar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: