SVT och DN försvarar terroristen i Stockolm

ISLAM. Den 39-årige man som anhållits, misstänkt för terrordådet i Stockholm, är uzbekisk medborgare. Det är inte fastställt att mannen är skyldig till dådet, men i ett försök att förstå ett eventuellt motiv riktas blickarna nu mot situationen i Uzbekistan.

SVT:s korrespondent Elin Jönsson säger till kanalen att förtrycket i landet är enormt, både religiöst och politiskt.
– Många unga är fattiga och blir lätta byten för rekrytering till islamistiska organisationer, säger Jönsson.

DN är inne på samma spår, att skylla terrorism på bitterhet över situationen i hemlandet.

-Pettersson tycker att det statskontrollerade vänsterextrema SVT borde ta och lugna ned sig lite. Att skylla på förtryck och fattigdom håller inte.

Totalt finns en miljard extremt fattiga i världen, de flesta av dem i Sydasien, ytterst få av dem om ens någon är beredda att mörda oskyldiga människor i ett land långt bort som inte har ett dugg med deras fattigdom att göra. Många människor lever i förtryck men att blanda det med terrorism är idiotiskt. Usama bin Laden och hans polare var stenrika saudier, många terrorister har rest från Sverige, där de haft alla möjligheter att gå i skola, utbilda sig och bli något. Men de valde terror.

Om Uzbeken i Stockholm var förtryckt och fattig, vilket vi inte vet något om ännu, varför försökte han inte mörda förtryckarna och de som gjort hans land fattigt?

Om det låg något i SVT:s teori borde varenda tiggare vara terrorist.

Sanningen är att SVT vet vad terrorn beror på men det törs inte skylla på islam…

56 thoughts on “SVT och DN försvarar terroristen i Stockolm

 1. Just ja, apropå min kommentar om sossarnas uppenbara dårskap så ligger i mitt uttalande naturligtvis en automatisk inkludering av extremiströrelsen miljöpartiet.

  Förslag på datum, tidsperiod, för vår massbegäran om AVGÅNG av den s.k. regeringen vore någon majvecka.

  Angående apan i lastbilen förespråkar jag definitivt en utdragen primitivitet. Det handlar då om att tala samma språk.

  Givetvis skall vi jaga rätt på alla som inte visat sitt pass vid ankomst till Sverige. Exempel: Där du erbjuds klippning för 50 sek är uppenbart något lurt.Det finns en rad andra signaler vi skulle kunna exploatera i syfte att få in tips på var patrasket håller hus. Så, tekniskt är det lösbart.

  Det vi konkret kan göra är att dela information om var barbarerna håller hus/sannolikt kan gömma sig, samt tipsa polis

  Förresten, hörde om predikativt verksamma romer som tackade hr Löfven för hur enkelt han gjort deras arbete att spå framtiden;)

  Då kör vi igång i maj då?!

  vänliga hälsningar

 2. Svårt att känna hopp.
  Sossarna är galnare än någonsin.
  Men, om vi bestämmer datum då alla friska
  hör av sig till sossarna genom epost, papersbrev, samtal
  med budskapet AVGÅ så får vi kanske igång en liten trevlog kedjereaktion.

  MN

 3. Inte förvånande, den svenska mediakåren har ju alltid gått hand i hand med terrorister och kriminella.

 4. Det är intressant läsning om hur olika förhållanden spelar in för att många män från just Uzbekistan låter sig rekryteras till IS.
  Jag kan inte se att man försöker skylla på något eller försvara dessa personer.

  Tvärtom försöker man söka en förklaring och det är inte samma sak.

  • Mia

   Totalt verklighetsfrånvänd precis som alla andra PK patraskfeminister!

   Mia du förstår vad media genomför just nu!

   De försöker blanda korten djävligt väl! Du vet den psykologiska effekten av ja Mia vad vill du att vi ska kalla det ”prata sönder händelsen” eller är det bättre att kalla det ”tjata sönder händelsen”! Den psykologiska effekten på naiva, enfaldiga och svagbegåvade, sinnessvaga och något sinnesslöa människor blir att terrorattacken finner acceptans i de här människornas psyke! Det är den här metoden som används i de så kallade ”krisgrupperna” som tillhandahålls vid större katastrofer! De pratar helt enkelt sönder händelsen eller så låter de, de drabbade själv prata sönder händelsen! Du vet du kan till och med prata sönder sorgen om du så önskar!

   Mia du förstår väl syftet med att försöka hitta anledningar och försöka förklara varför Uzbekiern gjorde det hen gjorde!

   Syftet är att i första hand bagatellisera och förminska terroratacken, därefter eliminera och minska de känslor av hat som just nu genomströmmarstora delar av det svenska samhället och befolkningen! Syftet är ju självklart att den etniskt svenska befolkningen ska ge acceptans till terrordådet!

   Syftet med sönder tjatandet blir hos den svenska befolkningen Jaja gäsp! Det är sånt som händer! Jaja det drabbar inte mig det drabbar bara andra, gäsp, gäsp sover vidare!

   Mia det finns absolut ingen anledning att ens genomföra några undersökningar eller analyser av varför uzbekiern gjorde det han gjorde!

   Mia för mig och de mina räcker det med den terrorattack som Uzbekiern genomfört, vi behöver inga förklaringar eller analyser! Beroende på att varje fullvuxen individ ansvarar för sina handlingar och vi kan omöjligt se att det finns något annat straff för Uzbekiern än dödsstraff och eftersom döddsstraff inte finns på den svenska straffskalan så blir det självklart livstidsstraff med fulla restriktioner och ingen möjlighet till tidsbestämt straff!

   Så Mia fatta och förstå det behövs inga utredningar och analyser för de faktorer som utlöste den här terroristattacken mot det svenska öppna civilsamhället! Det räcker med att vi vet att det är en jihadist handling om det sen är IS eller någon annan Islamistikfraktion som tar på sig ansvaret det har ingen avgörande betydelse!

   Mia det enda som nu ska genomföras är fullständiga razzior mot de grupperingar som i agendan har terrorism! Stänga Sveriges gränser och fullständiga gränskontroller upprättas! Varenda liten moské stängs också och religionen Islam förbjudas! Då kanske vi kan få lite ordning på oegentligheterna!

   Mia gör dig inte dummare än du är!

   Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning nu! Sverige ut ur EU nu!

   • Du tycks vara av den uppfattningen att ju mindre man vet om något ju bättre är det och så tycker inte jag, tvärtom.

    Jag tycker inte direkt att händelsen har pratats sönder men det har varit litet väl mycket men det kommer nog ganska snart att lägga sig.
    När det blivit mer vardag tycker jag däremot att politikerna ska ta en ordentlig diskussion om tillbakavändande från IS, för där behövs det andra lagar.

    När du skriver: ” Den psykologiska effekten på naiva, enfaldiga och svagbegåvade, sinnessvaga och något sinnesslöa människor blir att terrorattacken finner acceptans i de här människornas psyke” är det svårt att ta dig på allvar.

    Du underskattar verkligen svenska folket. Vi kan tänka själva, det är de flesta bra på och det har man också hört av helt vanliga människor i Stockholm som blivit intervjuade.

    Min favoritstad framför alla andra.

   • Mia!

    Återigen PK patraskfeministerna försöker bagatellisera och förminska terroristattacken, samtidigt som man försöker flytta fokus från terroristen till att handla om vilka socionomiska faktorer och andra tråkigheter som ligger bakom terroristens förehavanden!

    Det handlar inte om hur mycket eller lite man vet, utan det handlar om vilken information som lämnas ut och vilket syfte blandningen av relevant information och tyckanden och låtanden från PK patraskfeministerna har som strömmar ut i svenska folkets vardagsliv genom alla MSM!

    Mia om du tänker till ska du se att du kommer fram till samma slutsats som Involuntarium!

    Pratet och tjatandet kring terroristattacken skapar den psykologiska effekten på naiva, enfaldiga och svagbegåvade, sinnessvaga och något sinnesslöa människor blir att terrorattacken finner acceptans i de här människornas psyke!

    Mia om du påstår att du är en tänkande svensk, ja då må jag säga att du har en förbannad djävla otur när du tänker!

    Mia jag tror dig inte när du säger att svenskarna är ett tänkande folk det var fan bland det absolut dummaste du hävt ur dig!

    Analysera riksdagsvalet 2014 Mia, nu ser du effekterna och resultatet av vad de 87% som Stefan Löfven och hens regering kallar för ”Naiva” och som röstade fram Stefan Löfven och övriga av sjuklövern i riksdagsvalet! Rätta mig om jag har fel! Vi minns ju PK patraskfeministernas mantran ”öppna era hjärtan” ”mitt Europa bygger inte murar” ”de flyr för sina liv” med mera med mera! Mia vi Sverigedemokrater glömmer aldrig!

    Du förstår Mia att Islamisterna har bara ett mål och det är att göra Europa och Sverige till stater och länder som inför Islam som statsreligion! Jag vet inte hur korkad man får vara? Tänka det är det absolut det minsta svensken och framförallt PK patraskfeministerna ägnar sig åt! De flesta svenskar anser att en skrivning innehållande fler ord än tre är fullständigt värdelös och då orkar man inte läsa!

    Du förstår Mia etablissemanget PK patraskfeministerna kämpar nu för att få folket att acceptera det som skett! Det görs genom att hela tiden prata och tjata om den fruktansvärda terrorattacken! Du förstår Mia om du tar och studerar lite psykologi så kommer också du Mia att förstå!

    Mia du får gärna förlåta mördaren som förstört livet för flera familjer och släkter för resten av livet, men det tycker väl du Mia är världsliga ting som Karlsson på taket säger till Lillebror!

    Ett av syftena med prat- och söndertjatade är att begränsa Sverigedemokraternas ökande stöd!

    Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

   • En sådan här hemsk händelse skapar naturligtvis mycket uppståndelse och all slags media går på högvarv, på gott och ont. Man har kunnat följa hela händelseförloppet väldigt noga och det ser jag som något positivt. Även kontinuerlig uppdatering från polis.

    Eller ska vi bli censurerade för att vi är för korkade för att ta emot information och vi får inte acceptera vad som har hänt. Vi är väl tvungna att acceptera fakta, det går inte att backa och få det ogjort.

    Men du kanske menar att vi inte ska godkänna det som hänt och det tror jag inte en enda en heller har gjort.

    Jag var på Åhlens samma dag men hade hunnit därifrån då dåren i lastbilen kom farande. Så för mig känns det nära.

    Jag tror inte en sekund på att någon skulle lyckas med att införa Islam som statsreligion i Sverige och inte i något annat västland heller. De har i så fall haft tid på sig för det sedan 600-talet.

    Och förlåta mördaren?
    VARFÖR skulle jag göra det?

   • Mia så sant vi kan inte förneka verkligheten, där är vi helt överens!

    Vi kan heller inte göra den fruktansvärda terroristattacken ogjord, där är vi också överens!

    Nu Mia ska Involuntarium använda enkla ord för att förklara Involuntariums budskap till dig Mia!

    Det jag försöker förklara är att nu sätts alla krafter in från PK patraskfeministernas sida att genom MSMs försorg förminska och bagatellisera terroristattacken!

    Syftet med att prata- och tjata sönder händelsen är att från ett uppskruvat läge med upprörda känslor skruva ner och normalisera upprörda känslor! Det innebär att först prata och tjata sönder händelsen och därefter rikta om fokus mot de socionomiska och andra faktorer som påverkat Uzbekiern till att utföra terrorattacken! Plötsligt lägger MSM också stort fokus på Uzbekistan och landets politik, religion och socionomiska faktorer! Genom att rikta om fokus, skruva ner hatet och blanda fakta med diverse så kallade experters tyckanden och låtanden samt blanda in journalisters och reportrars egna känslor, tankar uppnår PK patraskfeministerna målet med kampanjen att få svenska folket att ge acceptans för terroristattacken och inte låta hatet och hämndbegäret starta inbördeskrig!

    Mia vet inte om du tidigare hört uttrycket Stockholmssyndromet! Det kan enkelt förklaras med att brottsoffer börjar sympatisera med gärningsmannen! Det är precis det som PK patraskfeministerna och MSM vill att svenska folket ska göra! Fast här handlar det om att svenskarna ska sympatisera med de i Sverige invällande horderna av asylturistparasiter!

    Det handlar om psykologi Mia, det handlar om enkelt uttryckt, byta samtalsämne för att rikta om den stora massans fokus och neutralisera det uppladdade uppdämda hatet så att det hatet inte riktas mot de invällande horderna av asylturistparasiter! Skulle hatet få fritt spelrum då Mia är inbördeskriget ett faktum!

    Mia omvärldsbevakning är riktig viktigt och att tolka och förstå sin samtid är ännu viktigare! Det gäller bara att kunna se skillnaden på fakta, Fake och journalisters och reportrars egna tankar och kommentarer!

    Vet inte Mia om du såg den första presskonferensen anordnad av svensk ordningsmakt! Där körde Dan Eliasson över utländska journalisters skjutjärnsfrågeställningar och vägrade svara på frågor, detf vart lite för pinsamt för Eliasson att svara på frågan! Det här visar på att den som uttalar, utmanar och ifrågasätter det svenska PK patraskfeministiska etablissemanget blir utfryst!

    Nej Mia det handlar inte om att någon ska censureras, utan det handlar om att presentera fakta, utan att undanhålla, förvanska eller mörka nyhetshändelser! Involuntarium är absolut inte intresserad av journalisters, reportrars, personliga tankar och känslor! deras tankar och känslor har inget med nyhetsrapportering att göra!

    Att som PK patraskfeministernas användande av MSM för att rikta om fokus och skapa någon form av Stockholmssyndrom det är oförsvarligt, försöka skapa någon form av acceptans för det fruktansvärt bestialiska terroristattacken!

    Avslutar som alltid med Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  • Involuntarium

   Nej, jag tror inte att alla dessa människor som uttalat sig om terrorattacken har någon baktanke med att få svenska folket att sympatisera med gärningsmannen.

   Vem skulle ha intresse av det och i så fall varför?

   Jag vet vad Stockholmssyndromet är och följde dramat vid Nybroplan på 70-talet med stort intresse. Men det har ju noll likhet med denna terrorattack så det var ingen bra jämförelse.

   ”Undanhålla, förvanska eller mörka nyhetshändelse” Det har jag inte märkt något av alls, tvärtom har alla skött sig riktigt bra den här gången. Att polisen inte kan berätta allt de vet direkt är en annan sak.
   Däremot hörde jag idag att Rikard Jomshof spridit ut osanna påståenden om en präst, vilket visade sig inte stämma alls.

   Sedan tycker jag också det är klantigt när så kallade alternativa media hänger ut fel person som kört lastbilen.

   Återigen har du dumförklarat folk som du tror inte kan tänka själva och låter sig helt styras av media och annat. Återstår SD som de enda som har förmågan till tankeverksamhet.

   När det gäller SD:s sympatisörer så känns det som att de litar helt på varandras påståenden och håller med om allt hur fel det än är. Ibland har jag fått litet av känslan att de hjärntvättar varann.

   • Mia läs om min sista kommentar och fundera över vad jag egentligen skrivit! Mia du missförstår skrivningen antingen avsiktligt eller så har du svårt med läsförståelsen!

    Mia det handlar inte om någon enskild journalist/reporters svamlande, utan om gruppen journalister/reportrars svamlade och förmedlandet av personliga känslor och tankar!

    I min skrivning syftade jag inte på undanhålla, förvanska och mörka den här terroristattacken! Det handlar istället om de senaste årens nyhetsrapportering!

    Tycker nog det tragiskt när fel person pekas ut!

    Fast det är ju inte ett spår bättre eller intiligentare att påstå att lastbil ”kör”! Vi använder väl inte engelsk grammatik i svenskan!

    Dessutom Mia SD har aldrig och kommer aldrig att hänga ut varken skyldig eller oskyldig individ, Mia det finns inget att vinna på det!

    Tyvärr Mia vi har sett allt för många exempel på att folk läser och tittar på MSM utan att fundera på trovärdigheten i det de läser! Och det värsta Mia de låter sig styras av det som förmedlas i MSM!

    Mia jag är mycket källkritisk när jag läser MSM! Funderar alltid över trovärdighet om det var hela historien, vad som förvanskats, vad som undanhållits och sist men inte minst vad är budskapet och vilket syfte har den som skrivit och även varför rapporteras det om det här just nu?

    Ett exempel en av mina favorit författare är Jan Guillo! Just nu läser jag hans senaste verk ”äkta amerikanska jeans” Jan Guillo förmedlar fullständigt bisarra händelser som om de vore dagens sanning! Jan Guillo skriver i ett av avsnitten om en lek som heter tjejsyrra, en lek som liknar kull och som flickor och pojkar lekte på skridskobanor! Jan skriver om hur självklart det var för pojkar att ta flickorna på brösten! I de världar där jag som barn levt, i och emellan! I de världarna har det alltid varit fullständigt främmande att närma sig flickor på det viset! Jan Guillo vill med skrivningen lyfta fram att ”tafsande har alltid förekommit i Sverige!” Trots att det aldrig någonsin förekommit i någon större omfattning! kan väl krasst konstatera att den som läser boken och inte vet hur det egentligen förhåller sig med tafsandet får uppfattningen att det Jan beskriver tillhör den svenska kulturen och svenska seder och bruk! Här Mia ser du vådan av att framställa något i en enkel berättelse som kan få allvarliga konsekvenser för den oinvigde som inte vet hur ovanlig en sådan händelse var! Den oinvigde läser och konstaterar Jaja det tillhör den svenska kulturen att tafsa flickorna på brösten! Ja Mia du får väl läsa själv och dra dina egna slutsatser!

    Det är det här jag menar, även en roman utgiven av en av Sveriges bästa författare har ett budskap och ett syfte! Du måste förstå Mia att det är de samlade PK patraskfeministerna som tillsammans har en agenda och ett samlat syfte med sina blandningar av ”fakta, Fake, sina egna känslor och tankar som synkroniserats med gruppen i stort!

    Nej Mia det handlar inte om att dumförklara, utan det handlar om läsförståelse och förmågan att förstå både agenda och syfte med det som MSM förmedlar till svenska folket!

    Psykologi Mia psykologi! Du borde studera åtminstone grundläggande psykologi och beteende vetenskap! Du kommer att förundras över hur lätt de stora massorna styrs med rätt karisma och retorik!

    Mia det här är det absolut sista inlägget i det här kommentarsfältet!

   • Och här kommer mitt sista inlägg:

    Det ser litet märkligt ut när du jämför ett grammatiskt fel (en lastbil kör) och uthängning av en oskyldig person med barn och fru som ett ungefär likvärt misstag.

    Jag är mycket källkritisk i allt jag läser och det tror jag de flesta normalbegåvade människor är. Om inte så blir man väl det med ökad ålder och erfarenhet. De flesta tar väl t.ex en skvallertidning med en stor nypa salt eller sådant som sprids i sociala media.

    Jag tycker inte heller att varenda journalist i nyhetsmedia är som jag skulle önska, men flertalet är objektiva.Det gäller ju att inte bara gapa och svälja, man får sovra.

    Att man skriver om vilket slags land och miljö lastbilsdåren är ifrån är väl inget fel, bara intressant att få veta. Och varför så många just därifrån väljer sig att ansluta sig till IS. Ännu så länge har jag inte hört att någon försvarat honom eller försökt lägga skulden på något annat än just honom.

    Det du skriver om Jan Guillou har nog mest att göra med att ni antagligen är i olika åldrar. Guillou är fyrtiotalist och på den tiden verkar tafsande ha varit betydligt vanligare bland svenska män/killar än idag. Boken är väl nästan en självbiografi så han måste ju få skriva precis hur det var.

    Skillnaden är väl att på den tiden pratades det inte så mycket om sådant, det var vad tjejer fick stå ut med. Att polisanmäla var otänkbart.
    Svenska killar har blivit bättre på det området och svenska tjejer tuffare.

    Tack för debatten.

 5. SVT är pålitliga allt dom förmedlar är så patologiskt vinklat och infekterat, så att tillslut kvävs dom i sina egna spyor.

 6. Grabben från Uzbekistan visade nog bara sitt missnöje mot det Svenska samhället för att han inte fått asyl här. Och förstås var han sugen på att relaxa i himlen med sina välförtjänta nya 72 fruar.
  Klart bättre än att knega på byggen …

  För Sveriges del kommer det här nog att betyda lite problem. Enligt Ygeman så ska vi skicka ungefär 80000 asylsökande tillbaka till sina hemländer pga att de saknar asylskäl. I själva verket är de nog mååånga fler.
  Låt oss säga att en viss del av dem också visar sitt missnöje på ett likartad sätt och tar sin tillflykt till paradiset istället för en osäker framtid typ i Afganistan.

  Det kommer att innebära många fina Allahu Akbar – moments i mellanmjölkens land.

  Vi kanske kommer att ha en skojig frågesports-program på radio på morgnarna i stilen ”Gissa dagens terrordåd”. Då man dricker sin morgonkaffe kan man sia om hur och var det kommer att ske. Kanske blir det bara en enkel knivmassaker i ett varuhus i Stockholm eller en mer avancerad bombräd mot kommunhuset i Junsele som slår hela trakten med häpnad.

  Ett lämpligt pris för vinnaren skulle kunna vara en kevlarväst som stoppar mot finkalibrigt eldgivning och knivhugg.

  Det skulle alla vilja vinna!

  • Ja och IKEA mördaren visade också sitt missnöje av utvisningen och då är fråga skall dom som fått ett negativt besked tillåtas att gå fritt i samhället ,dom borde buras in direkt och utvisas det gör man i de flesta länder och där är det inget snack om rasism .
   Jag skrev med ironi att det bör vara en manifestation nu mot rasism men vad händer ? Vänster packet har en manifestation mot rasism mitt i sorgen över dom mördade ,100%att dom har någe fel i skallen
   på dom precis som med IKEA mördaren ,vad har inte denne stackare gått igenom sa Dan ”knulla Bangkok”Eliasson fy fan vad sjukt

   • Alltför många i Sverige saknar sjukdomsinsikt och ägnar sig åt självskadebeteende – i samhällelig mening.

  • Den frågesporten hade vi på jobbet för ett litet tag sedan (=byggjobbare)Jag satt en slant på Götgatsbacken ,centralstationen vann ,drottninggatan på andra plats ,men Götgatsbacken är det förbjudet att köra in på ,det står klart och tydligt på skyltarna 😉

   • Vi får hoppas på att vi inte blir för bra på att gissa i den tävlingen, men det ser rätt mörkt ut. Man borde kanske satsa sina sparpengar i något företag som tillverkar skyddsvästar mm.
    Framtidens bransch!

 7. Det är fastställt att han inte har rätt att vara i Sverige överhuvudtaget och att han hade glassplitter och skador .Dna kommer att visa om denne illegala invandrare också är terrorist och att orsaken till mord skulle vara fattigdom är bara skitsnack det finns 4 miljarder fattiga på jorden ,har vi då 4 miljarder potenionella massmördare ?Nej det är muslimer som mördar
  det är deras plikt att mörda otrogna /pronto/

 8. http://www.cafe.se/svensk-media-falska-uppgifter-terrorattacken-i-stockholm/

  Svt:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt
  [Som en gång skrev om att det inte fanns terrorister bland migranterna (”flyktingarna”). Och har en plågsamt subjektiv rapportering om Trump.]
  Twittrar från Amerika apropå terrorattacken i Sverige:
  ”Om jag fick önska en sak vore det att alla som inte har något bättre än ”vad var det jag sa” att säga helt enkelt tiger det kommande dygnet.” 2017-04-07

  https://mobile.twitter.com/undefined/status/850470543375695873/photo/1

  Vad var det vi sa?
  Vad var det dom/hon inte sa? vore det klädsammare om journalister av hennes ”kaliber” frågade sig? Vilket är två sidor av samma mynt.

  Hur kan en sådan person få behålla jobbet?Osaklig och inkompetent. Har de inga korrekturläsare på detta (det som Jan Helin kallar ”oberoende”) mediakomplex.Har de inga krav på sina anställda att uppfylla visa givna miniminivåer? En person vars syfte är att tillhandahålla relevant info önskar att människor, som haft en bättre utrustad pannlob än hon och kunnat föreställa sig vissa scenarion som troliga dvs haft rätt, ska vara tysta. Varför? Så att de som ständigt har fel får ännu mer utrymme?

  Vad var de dom inte sa?

  En hel del. Men det fanns andra som gjorde det.

 9. ”Socioekonomiska faktorer” är sedan flera årtionden vederlagda. Men om man lever i den kommunistiska utopin som hade sin höjdpunkt före 1990 så kanske man tror det. Fast enligt nomenklaturan var alla kamrater, även om vissa var mer kamrat än andra.

 10. Dagens tips: Sluta betala TV-avgift, sluta köpa tidningar. Svenska media suger mina vänner.

 11. Fattigdom i Uzbekistan grogrund för terrorism påstår man. På vilket sätt har man tänkt sig att ett attentat i Stockholm, huvudstad i Löfvens trugga Sverige, skulle göra dem mindre fattiga?

  • Om vi blir lika fattiga, tycker dom kanske att det känns bättre för dom att vara fattiga! Ungefär som att Sverige skall minska No Go zonerna genom att göra hela Sverige till en enda No Go zon!

  • Säpo borde i så fall skärpa bevakningen av Sveriges alla fattigpensionärer! Annars risk för att de begår terrordåd utomlands?

   • Belägg dom med utreseförbud så att de inte kan nedvärdera Svergis ”Goda rykte” utomlands. Dra in Passen.

 12. MSM är fullkomligt städslad i globalismens och nationsfientlighetens tjänst varför de finner påkallat att söka dessa eviga, psykoanalytiska förklaringar till gärningsmännens beteende. Detta patetiska hopkok av effeminerat dravel tjänar endast till att söka beveka den politiskt oinitierade dumsvensken och få densamme att känna sympati för dessa samhällets värsta fiender i modern tid. Ett makalöst och organiserat bedrägeri iscensatt å högre ort och som saknar motstycke i svensk historia. Man skäms och våndas över att dessa pseudoskribenter är våra landsmän! Fattas bara att det anordnas en insamling till förmån för attentatsmannens anhöriga, samt en därpå följande ljusmanifestation mot högerextremism som grädde på det tarvliga moset.
  Andreas.

 13. Jo i Sverige ska allvarliga händelser där det finns svenska brottsoffer alltid slätas över och förminskas!

  Det spelar ingen roll att det ligger söndertrasade människor av kött och blod utspridda på gator och torg!

  Först av allt går alltid PK patraskfeministernas tankar till gärningsmannen och vad den varit med om!

  Det spelar för fan ingen roll vad gärningsmännen och kvinnorna varit med om, utan det enda viktiga är vad har den förbannade djävla gärningsmannen kvinnan gjort just nu och det ska självklart rendera i det absolut högsta straffet alltså livstidsfängelse med fullständiga restriktioner och ingen möjlighet till tidsbestämt straff!

  Det finns för helvete absolut ingen anledning att släta över och leta efter några som helst förmildrande omständigheter avseende gärningsmän eller kvinnor som genomför terrorattacker eller andra våldsdåd som drabbar oskyldiga människor!

  Det går självklart för sjuklöverns företrädare att säga att även det här terrordådet går att förlåta! Tydligen består Sveriges förbannade PK patraskfeminister av fullständiga idioter! Sveriges PK patraskfeminister är fullständigt naiva, enfaldiga, svagbegåvade och totalt sinnessvaga!

  En terrorattack riktad mot det fria svenska samhället går aldrig att förlåta, går inte ens att någonsin acceptera! Det som är gjort är gjort och ska självklart aldrig någonsin glömmas och ska självklart rendera i konsekvenser i form av åtgärder för att minimera risken för att något liknande upprepas!

  Ju mer det snackas i svensk kommunist TV om det här terrordådet och ju fler överslätande PK patraskfeminister som framträder och häver ur sig fullständig smörja desto större blir sympatierna för Sverigedemokraterna!

  Att rösta på något av sjuklöverns marginaliserade partier i riksdagsvalet 2018 är en röst för fler terrordåd och andra ohyggligheter för Sverige och det svenska folket!

  En röst på Sverigedemokraterna i riksdagsvalet öppnar för att återställa Sverige till det trygga och säkra samhälle det en gång var!

  Tittar just nu på svensk kommunist TV alltså SVT och tydligen består Sverige idag bara av andra folkslag än etniska svenskar! Inte många etniska svenskar som filmats och fått komma till tals! Rätta mig om jag har fel!!!! Märkligt att SVT inte hittar fler etniska svenskar att filma och intervjua!

  Kan ju vara så att bilder och intervjuer ingår i den just nu pågående hjärntvätten för att acceptera det som hänt och förlåta gärningen som drabbat det svenska öppna samhället! SVT försöker genom intervjuer och filmandet av andra folkslag än svenskar indoktrinera, hjärntvätta och få etniska svenskar in på spåret att det finns asylturistparasiter som tycker att dådet är lika illa som vi etniska svenskar! Alltså försöker SVT med psykologi visa att även de andra folkslagen tycker lika illa om terrorattentatet som oss etniska svenskar!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  • Ja analysen är helt riktig ”Involuntarium”.SVT sysslar med hjärntvätt av svenska folket. En kopia på 30-talets Sovjet. Stalins oliktänkande dömdes till Gulag. SVTs oliktänkande döms till utfrysning och debattystnad.

  • Alla Svenskar var väl på sina arbeten lr på väg hem sittandes på bussar, T-bana eller i långa bilköer…
   Och snart har vi en ”manifestation” mot terrorism/rasism/islamofobi m.m m.m & där de ämna dra samma litania om & om & om igen -”detta har ABSOLUUUUUT inget med muhamedanerna /islam att göra…..”

  • Jag har nu tittat i 1,5 dygn på dessa nyheter om terrordådet.Inte en gång,alltså inte en gång, har man nämnt ordet invandring. Inte ens Jimmy Åkesson tog ordet ur mun. Det måste vara det mest laddade ordet som finns i svenskan. Tidigare om någon har sagt det ordet ser man hur fruktansvärt obekväm den människan blir. Kroppsspråket avslöjar hur den människan bara vill försvinna. Det är fullkomligt sinnessjukt. Sen så klart har ingen imam ställt sig upp och fördömt detta dåd. Det har dom aldrig gjort.Det tycker media är helt ok.
   Jag tycker Jimmy Åkesson ska säga vad han tycker. Det är dags nu. Nu tycker jag media styr hans svar så det blir som dom vill. Dom ger honom inte en chans att nämna ordet invandring eller sånt som har med asylfrågan att göra. Jag brukar jämföra Gert Wilkers och Jimmy Åkesson när dom debatterar. Wilkers säger precis vad han tycker och ingen reporter styr hans svar.Det finns inget hopp för detta land eftersom vi har för fega politiker. Man kan se att Åkesson har en fruktansvärd rädsla för att bli kallad rasist. Det ordet har förlorat sin kraft eftersom man använder det i alla möjliga sammanhang. Så det finns ingen anledning till rädsla. Det finns journalister som kallat människor för rasister 100 ggr. Om det blir 101 ggr har ingen betydelse.

   • Det är dags att var man kan säga att de är en stolt rasist som står upp för sitt hemland och fred utan att behöva bli trakaserad av media …
    Jag är stolt rasist och hoppas att alla medmänniskor förstår att livet är enkelt när man är ärlig.

 14. Det är ingen ursäkt att mörda oskyldiga.Då kan man skylla mitt namne Adolf Hitlers gärningar på faders auktoritet och tråkig barndom,när vaknar vi?MVH Adolf

 15. ”HAN SKJUTSADE HEM STRANDSATTA STOCKHOLMARE-PÅ SIN MC!”

  Redan när jag såg rubriken på SVT så kunde jag sätta mitt huvud på att det handlade om en nysvensk!

 16. Ingenting skrivs om socialdemokraternas kongres Har de inget viktigt att avhandla som media vill förmedla?

 17. Har noll förhoppningar på regimmedia och styrande politiker. De kommer fördömma och sen köra på som vanligt. Hoppas dock att gemene man som tidigare tyst accepterat detta vansinne ställer sig upp och kräver förändringar. Om vi blir tillräckligt många kan de omöjligen tysta oss!

 18. OM det nu är så, varför fortsätter dom då med terror när dom har fått chansen att komma till väst och få en ny tillvaro!

 19. Till påminnelse: Uzbeken efterlyst av Interpol, Obidkhon Sobitkhony, imam salafist från Tasjkent, misstänkt för att ha planerat terrordåd i Sverige, var utsatt för ett mördförsök 23 februari 2012 i Strömsund.

  Obidkhon Sobitkhony – Wikipedia
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Obidkhon_Sobitkhony
  Uzbek. Andra namn, Obid Nazarov Obidkhon Qori Nazarov Obid-kori Nazarov … Han bodde 2006-2012 i Strömsund, där han var verksam som imam, och …
  ‎Biografi · ‎I Uzbekistan · ‎Mordförsöket i Strömsund · ‎Referenser

  Mysteriet i Strömsund – Fokus
  https://www.fokus.se/2012/08/mysteriet-i-stromsund/
  31 aug. 2012 – Men det är först när en av uzbekerna öppnat den ryggsäck som ligger i snön på parkeringsplatsen hundra meter från porten där ambulansen …

 20. Ja, Pettersson, jag får andnöd när jag läser DN:s och SVT:s kommentar.

  Mitt i sorgen som hela Sverige (och hela västvärlden) delar kommer dessa
  märkliga utlåtanden från DN och SVT.
  Obegripligt, märkligt och sorgligt.

  Människorna i Stockholm har visat sitt tack till polisen också genom att
  täcka en hel polisbil med blommor.
  Våra poliser är värda det.

 21. Det är så fruktansvärt allt det här.
  Läste precis att den 11 åriga som vart försvunnen är ett dödsoffer.
  Att SVT & CO försöker se nån typ av förmildrande omständighet
  I terroristens bakgrund. Är ju helt sjukt.
  Sluta titta på SVT och betala inte in tv livens mer.
  Vem vill sponsra terrorvänliga mediekanaler. Inte jag iallafall.
  Det har blivit nått konstigt med vissa i det här landet.
  Nån slags tävling om att acceptera allt jävelskap, tom terrorism.
  Listan på såna kufiska personer går att göra lång,
  Kjell Bergvist, Marlena Ernman, Stina Wollter mfl.
  Ni gör ingen nån tjänst. Möjligen 3-4 % till oss i SD/. Tack på förhand.

  • läs på morpheus blogg som har en mer trolig och insatt analys av läget i de gamla Sovjetstaterna! De är för okunniga helt enkelt och dåligt pålästa på MSM medierna. Förstår inte att de inte är nyfikna och vill lära sig mer om olika delar av världen. De låter som om de gamla sovjetiska republikerna inte fanns, de har noll koll. Det är tragiskt. På Morpheus beskriver man med en bra bakgrundshistoria skeendet. Att Putin skulle vara snällare mot mussarna där följer det svenska mönstret. Kaffe och bullar så blir de snälla och terroriserar inte

   • En stor villfarelse är så spridd att endast sociala problem föder terrorister. Vi måste erkänna islamism som den krigiska ideologi som den ju är.

Kommentera