Stäng

Zigenaren Papusa, 83, ett av attackens offer

MEDIA. Strax före klockan 15 på fredagen satt Papusa Ciuraru, 83, på sin vanliga plats på Drottninggatan. Hon hamnade i vägen för lastbilens vansinnesfärd. – När jag låg där trodde jag att allt var slut, säger Papusa när Expressen träffar henne på Sankt Görans sjukhus där hon vårdas för sina skador.

Det är början på Expressens fantastiska historia om tiggaren Papusa, som är en dam på 83, men slutet är ännu mer fantastiskt. Jag undrar…men Expressen kan man väl lita på, och de har säkert gjort en faktakontroll så zigenar-damen inte skarvar.

”Papusa Ciuraru växte upp i nordöstra Rumänien. 1942 startades den romska förintelsen, porajmos, av Hitler och hans allierade. Papusas familj fick fly landet till fots, men förföljdes även av rysk militär efter att nazisterna besegrats. De reste efter några år tillbaka till Rumänien – där de blev beskjutna av rumänska soldater. Så startade ett liv på flykt undan Europas mörker.

Så småningom gifte sig Papusa, fick tolv barn och försökte överleva i Rumänien under den brutale kommunistiske diktatorn Nicolae Ceaușescu.

Sedan några år tillbaka är hon i Sverige för att försörja sig, sina barn och barnbarn genom att tigga. Här har hon och hennes vänner blivit misshandlade, attackerade med frätande syra och fått sina bosättningar nedbrända – men också fått mycket hjälp, vilket Papusa alltid är noga med att påpeka. Nu sover hon på gatorna, men har också medverkat i operauppsättningen ”Förklädd Gud” och har blivit lite av en kändis bland romer i Stockholm.”

-Pettersson tycker damen är fantastisk, försörjer enligt Expressen sig själv, sina tolv barn och ett otal barnbarn genom att tigga…

18 reaktioner på “Zigenaren Papusa, 83, ett av attackens offer

 1. Oförskämt av hennes barn barnbarn osv. att låta en 83 åring tigga åt dem. Dom borde ha lavetter allihopa. Låta en gammal människa sitta och tigga åt sin yngre familj när de kan tigga själva. Inkompetenta släktingar hon har ,stackars gamla dam.

 2. Vi har tiggare i Sverige på grund av, dumma svenskar! Ja just det dumma som inte tänker längre än näsan räcker. Hade ingen tiggare vid första ankomst fått en endaste slant hade ryktet gått, ”ingen idé att tigga i Sverige” varpå vi hade varit utan kvinnor som tigger och män som stjäl.

 3. Oavsett allt runtomkring så har nu migrationsverket bevis – hennes ord – på att hon varit här i flera år??!! Är inte gränsen 3 månader för en EU-migrant?? Dags att skicka tillbaka efter sjukhuset – direkt!!

 4. I fallet med jordbävningen, översvämning, tsunami, stor brand,terror eller någon annan massiv attack staten och samhället står för kostnaderna. Alla skadade får något från sina försäkringar och länder men också från Sverige. Ms Papusa ska skickas hem så fort hon kan hantera resan med pengar från staten. Hon dolde inte sig själv. Hon var synlig alla sina år här i Sverige. Sverige uppmuntra människor att komma och därför Sverige är ansvarig för zigenare, araber, uzbeker, tjetjener, kurder, thailändare och så vidare.
  Alla skadade bör få i nästa vecka minst 20.000 kronor för första hjälpen. De med död i familjen bör få minst 100.000 kronor. Dessa pengar bör vara från staten för att inte skyddade dem på offentlig plats. Med full respekt för polisen, men vanliga människor gjorde mest.

  1. Du kan väl klamra ut Thailänder, de bruka försörja sig själva som de flesta som kommer från syd östra Asien, Kina mm. De brukat inte ligga staten till last. Tvärtom!

 5. Där ser man! Ett bra tips till våra fattigpensionärer. När får vi se våra fattigpensionärer ta över zigenarnas platser? Kanske ett sätt att kompensera för det Löfven och hans feministiska regering inte förmår att ge er. Detta trots att de påstår, att Sverige är ett av världens rikaste länder. Hycklare kallar jag dem!

  1. Om jag som fattigpensionär sätter mig bredvid parasiten så kommer det inte ta lång stund innan polisen avhyser mig från platsen och zigenaren få skadestånd för förlorat ”arbetsinkomst” och jag få böter för förargelse väckande beteende.

   1. Där har du faktiskt fel. Där jag går och handlar sitter det alltid en svensk fattigpensionär och tigger. Han har suttit där i snart 3 år, säger han. Vem som helst får tigga oavsett nationalitet, även om det är flest zigenare från Rumänien och Bulgarien.

 6. I rekommendationerna avseende nyttjandet av kommentarsfältet står angivet att man skall hålla god ton och vara artig, varför undertecknad å det hjärtligaste ber att få framföra sitt djupt kända tack för veckans i sedvanlig ordning suveränt tillhandahållna och av etablissemanget icke censurerade nyheter!
  Eder ödmjuke tjänare och adoratör,
  Andreas 🙂

 7. TVR-nyheterna rapporterade att bland de skadade i attentatet finns en rumänsk kvinna boende i Stockholm ! En gammal, parasiterande tiggerska har haft tur och får leva, medan Andreea Cristea, en utbildad ung kvinna, arkitekt med hela livet framför sig fick betala dyrt för ett besök i London.
  Livet är en bitch , ödet är skit !
  Förresten: tiggerskans namn Papusa Ciuraru är typiskt zigenarnamn, Papusa (uttal ’pasusja’) betyder ’docka’ ! En livs levande docka ….

  1. Typiskt svenskt PK-reportage. Bland alla skadade är det första prio, att intervjua en gammal zigenerska,som troligen vistas illegalt i Absurdistan.
   Fy fan….

 8. Den äckeltidning som nu utnyttjar detta dåd för att göra reklam på stadshusets fasad.
  Snyftreportage om tiggare som säkert är här illegalt. Ingen fråga om hur länge denne varit här.
  Häng ut den hycklare i stadshuset som gett denna äckeltidning tillåtelse att göra reklam på fasaden.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: