Kvinna mördad med motorcykel


INVANDRARVÅLD. Den här ”olyckan” borde kanske också betraktas som ett terrorbrott eller i varje fall överlagt mord. En kvinna i 50-årsåldern som i måndags var ute och promenerade på en grusväg vid Eggeby Gård, Tensta när hon blev påkörd av en motorcykel. Hon skadades svårt och fördes med helikopter till sjukhus. På fredagsförmiddagen avled hon av skadorna.

De två personerna som befann sig på motorcykeln greps samma dag som påkörningen. Föraren är anhållen misstänkt för bland annat grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och smitning. Passageraren är inte längre misstänkt för brott.

Thomas Sandin, kommissarie på Järvapolisen och ärendets förundersökningsledare, säger att händelsen inte är att betrakta som en olycka.

– Det är ett otroligt allvarligt brott. Här är det någon som är ute och promenerar och helt plötsligt inte finns längre.

Enligt Thomas Sandin ligger olycksplatsen i ett uttalat problemområde och polisen tar nu krafttag mot den vårdslösa körningen.

Polisen uppger att de flesta mopeder och motorcyklar som buskörs i området är stulna. De används ofta som transportmedel vid personrån, butiksrån och narkotikabrottslighet i Järvaområdet.

Christoffer Bohman, biträdande områdeschef i Järva, säger i ett pressmeddelande att polisen ser det intensifierade arbetet mot den aggressiva körningen som ett medborgarlöfte.


4 responses to “Kvinna mördad med motorcykel

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: