1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till gårdagens händelser lades


HISTORIA. I ljuset av gårdagens händelser tar jag en repris om tiden då allt började. Fast jag ska erkänna att av vad vi vet nu så skötte myndigheterna sig bra. 

Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dag är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter med tanke på dagens opinionssiffror.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. År 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

 • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
 • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

– 1975 var Pettersson ung, och lyckligt ovetande om vad som pågick i riksdagshuset och det var vin, kvinnor och sång till låtar som…

John Denver – Thank God I’m A Country Boy

Neil Sedaka – Laughter In The Rain

John Fogerty – Rockin’ All Over The World


12 responses to “1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till gårdagens händelser lades

 • age

  Om vår Pettersson ställer upp för SD så är det kanske aktuellt
  att rösta för Pettersson som statsminister?
  Kanske efter några dueller med Åkesson?
  Kanske med några praktikveckor hos Trump också?

  Möjligen gör musikvalet mig extra positiv i min syn?

  //age

  Gilla

 • white lady

  Jag undrar om Pettersson och/eller någon annan vet vad är en orsak till detta landsförräderi egentligen. Är politikerna mutade av arabiska regeringar eller Iran? Vem eller vilka tvingar dem till politik som förintar landet? Eller gör de det av sin fri vilja och varför?

  Gilla

  • upptillkampnu

   Bilderbergsgruppen, röfven blev ju inbjuden dit så fort han blev partiledare då fick han sina order förresten calle bilt är också med där med flera landsförrädare.

   Gilla

 • Kent

  Det är ett ytterst märkligt beslut vid den tiden och även senare.
  Innan krisen i början av nittiotalet var det inte aktuellt med ett EU medlemskap av den anledningen att Sverige var så mycket bättre (läs socialistiskt) än övriga Europa. Med krisen så havererade det socialistiska drömsamhället med närmast statsbankrutt och stora skulder till utländska långivare.
  För att bevisa sin vilja att ändra sin politik och få en budget i balans så var ett EU medlemskap bra för att bevisa viljan att komma tillrätta med problemen och bevisa för långivarna att man var kapabel att betala ränta på lånen helst också amortering.

  Mångkultur på den tiden var nog en romantisk ide om folkdans, olika sorters mat, andra kristna trosinriktningar och folklore i största allmänhet.

  Att det skulle vara en monokultur som islam som blir mångkultur är svårt att förstå.

  Man kan konstatera att ett beslut om EU medlemskap på sjuttiotalet hade i så fall varit mycket mer positivt men stred mot självbilden av en högre stående nation än övriga Europa och var i det fallet omöjligt.

  Vet någon vad mångkultur är egentligen är det inte ett begrepp man slänger sig med för att säga jag är inte enfaldig och dum.
  Mångkultur borde rimligtvis vara bättre än monokultur som islam är vilket inte bara är enfaldigt och dumt utan också livsfarligt.

  Gilla

 • Johan Hallgren

  Dömda mördare och våldtäktsmän släpps ut ur fängelse efter bara några år.
  Kan därefter begå nya allvarliga våldsbrott mot oskyldiga och försvarslösa. Vilket också sker.

  Asylsökande begår grova brott utan att utvisas. Till och med ensamkommande barn begår våldtäkter.

  Poliser och vårdpersonal beskriver sin vardag och tillståndet på sina arbetsplatser på sociala medier.
  Detta klassas som rasism och är inte politiskt korrekt. Hängs ut av etablerade medier som Dagens Nyheter, SVT.

  SVT vägrar lämna ut bildmaterial till polisen från upplopp i Hallsberg. Anses känsligt. SVT skyddar därmed brottslingar.

  IS krigare kan komma hem till Sverige – utan några konsekvenser eller straff. Terrordåd utförs nu även i Sverige.
  Morgan Johansson meddelar att Sverige inte har retroaktiv lagstiftning. Det är fritt fram att mörda och sen komma
  till Sverige och få lugn och ro. Det går inte att lagföra IS terrorister.

  Ylva Johansson (S) och Bah Kunke (MP) ljuger offentligt i Svenska medier kring brott och statistik. Men det är inte
  sk. ”fake news”.

  Sveriges regering med Morgan Johansson vill inte ta fram statistik på vilka kategorier som begår grova våldsbrott i landet.

  I Danmark och Norge skriver media om Svenska medier – om Svensk censur av känsliga ämnen.
  Att det viktigaste är att vara politiskt korrekt istället för att leverera fakta

  Tillståndet i Sverige är allvarligt och försämras i allt snabbare takt. Regeringen är handlingsförlamad.
  Skatter höjs för att finansiera nuvarande politik. Pensionärer får som mest 200 kr – vad är det? Ingenting!
  Människor som kommer till Sverige har rätt till omfattande sociala förmåner, sjukvård och bidrag. Fattiga pensionärer får 200 kr som mest.
  Dom som arbetat och betalat skatt i ett långt yrkesliv. Dessutom nedprioriteras äldre människor i vården.
  Polisen klarar inte av brottsligheten. Sjukhus och vårdavdelningar stängs.

  Verkligheten kommer närmare och närmare även för många i storstäderna, på landsbygden är den redan där med sämre service,
  sjukvård, högre skatt på den helt nödvändiga bilen, bränder och brottslighet i de tidigare fridfulla samhällen.
  Svensken är tålmodig – när vanligt folk inser vad som verkligen sker i vårt land är det troligtvis för sent.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  De som behöver komplettera sina historiska kunskaper kan enkelt göra det nu när boken Invandring och mörkläggning kan tas ned som gratis pdf
  https://morklaggning.wordpress.com/specialutgava-ladda-ner-gratis/

  Gilla

 • jhonsson

  Självklart har våra politiker och även andra makthavare skuld till det som hänt. Deras naivitet är uppseeväckande. Förstår de inte, att de håller på med att fullständigt utplåna ett för inte så längesedan väl fungerande land? I dag är flödar stora ord från våra politiker men med handlimg är det spm vanligt sämre beställt.

  Gilla

 • Peter Kostin

  -77 var det bråk mellan raggare och asyrier i både Södertälje och i Borlänge. Det var då som det började gå utför. Är uppvuxen i Borlänge och jag upplevde stan som en lugn bondhåla. Man kunde lugnt gå en lördagskväll genom stan full som en alika utan att någon antaste dig. Ett antal år senare så varnar en konsultfirma som konsulter sm var på uppdrag i Borlänge att inte gå ut ensamma på alla veckans kvällar.

  Gilla

 • Argus

  Tack Pettersson. Det är alltid skönt att veta att man inte är ensamma om sina tankar.

  Jag kräver hämnd på dem som utsatt oss för detta. Inte Stockholms blodbad 2.0 utan att de ska utsättas för det som de utsatt oss för samt att alla ekonomiska vinster de gjort eller kommer att göra på det ska konfiskeras.

  I debaclet efter Juholt så har jag omvärderat Palmes roll en smula. Inte för att det på något sätt ursäktar honom eller minskar hans ansvar utan för att leta upp de drivande på annat håll. När det gäller den famösa propositionen tror jag att det var Anna-Greta Leijon och andra sossekärringar som drev på och ingen hade vett och kraft att stoppa dem, inte ens de borgerliga. Vilket är märkligt då vi hade en borgerlig borgerlighet på den tiden och inte vänsterliberala som minst hälften av dem är nu.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Grundlagar kan ändras igen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: