Stäng

Skolsköterska behandlade elev med healing

FLUM. En gymnasieskola har anmält sig själva till Inspektionen för vård och omsorg efter att skolsköterskan behandlat en elev med healing. Det var vid ett hälsosamtal som en elev vid ett fristående gymnasium i Stockholm fick behandling med healing av skolans sköterska. Det framgår inte hur själva healingen gått till men skolan har anmält sig själva till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Eleven ska först ha träffat skolsköterskan för ett hälsosamtal, enligt anmälan ska eleven ha uppfattat samtalet som jobbigt. Sköterskan ska sedan ha bokat en uppföljningstid.

Efter hälsosamtalet skickade sköterskan dessutom en kontaktförfrågan till eleven på Facebook. Under nästa möte behandlade sköterskan eleven genom healing.

I anmälan till IVO skriver skolan att uppdraget för en skolsköterska främst ska vara ”hälsofrämjande och förebyggande” och att skolan inte ska ”bedriva behandling av eleverna”.

Från SVT

-Pettersson tycker det verkar som flumskolan tagit ännu ett steg mot galenskapen…

Healing (engelska ”läkning”), är en alternativmedicinsk verksamhet, där man genom enbart andliga metoder försöker behandla sjukdomar. Termen används bland annat av vissa kristna grupper som hävdar att sjukdomar kan botas genom bön och handpåläggning. Healing utförs ofta genom att healern håller händerna på eller nära den som ska behandlas, men den utförs också på distans. I Sverige lyder healingbehandling under kvacksalverilagen.

Nästa steg kanske blir afrikanska medicinmän och regndansare, det är torrt i södra Sverige…

4 reaktioner på “Skolsköterska behandlade elev med healing

  1. Jag anser att healing är en bra metod men skulle bara användas på skottskadade invandrarslynglar som bär sig illa mot sjukhuspersonal.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: