Skolsköterska behandlade elev med healing


FLUM. En gymnasieskola har anmält sig själva till Inspektionen för vård och omsorg efter att skolsköterskan behandlat en elev med healing. Det var vid ett hälsosamtal som en elev vid ett fristående gymnasium i Stockholm fick behandling med healing av skolans sköterska. Det framgår inte hur själva healingen gått till men skolan har anmält sig själva till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Eleven ska först ha träffat skolsköterskan för ett hälsosamtal, enligt anmälan ska eleven ha uppfattat samtalet som jobbigt. Sköterskan ska sedan ha bokat en uppföljningstid.

Efter hälsosamtalet skickade sköterskan dessutom en kontaktförfrågan till eleven på Facebook. Under nästa möte behandlade sköterskan eleven genom healing.

I anmälan till IVO skriver skolan att uppdraget för en skolsköterska främst ska vara ”hälsofrämjande och förebyggande” och att skolan inte ska ”bedriva behandling av eleverna”.

Från SVT

-Pettersson tycker det verkar som flumskolan tagit ännu ett steg mot galenskapen…

Healing (engelska ”läkning”), är en alternativmedicinsk verksamhet, där man genom enbart andliga metoder försöker behandla sjukdomar. Termen används bland annat av vissa kristna grupper som hävdar att sjukdomar kan botas genom bön och handpåläggning. Healing utförs ofta genom att healern håller händerna på eller nära den som ska behandlas, men den utförs också på distans. I Sverige lyder healingbehandling under kvacksalverilagen.

Nästa steg kanske blir afrikanska medicinmän och regndansare, det är torrt i södra Sverige…


5 responses to “Skolsköterska behandlade elev med healing

 • Hugo Schnaus

  Detta var 100% säkert en inkvoterad blatteskötare som fått sin legitimation i ett Cornflakespaket. Healingen bestod av garanterat av handpåläggning. I andra artiklar benämnt som ”flicktafsning”.

  Föräldrarna till ungdomarna måste känna sig väldigt nöjda nu när de ser att deras röst i förra valet äntligen har gett önskat resultat.

  Gilla

  • Ourgon

   Varför skulle det vara en ‘blattesköterska’? Det är mycket mera sannolikt att det var en ‘new-age inspirerad’ infödd svensk, kanske en wicca-följare eller något liknande. Någon som tror på de bästa i alla, som tycker att om bara alla skulle vara snäll mot varandra så löstes alla landets problem, som sjunger ‘välkommen främling och vän’ dagligen.

   Gilla

 • Luntan

  Sätten är många en knepen fler! Fungerade healingen?

  Gilla

 • gamgubben

  Jag anser att healing är en bra metod men skulle bara användas på skottskadade invandrarslynglar som bär sig illa mot sjukhuspersonal.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: