Nederländare knyter näven

I måndags misshandlades två homosexuella män på en gata i den nederländska staden Arnhem.

Det föranledde en massiv manifestation under gårdagen där män från alla samhällsklasser, organisationer och föreningar visade sitt stöd genom att hålla varandra i handen.

Svenska medier slog upp detta stort och visade bilder på manliga politiker, artister, idrottsmän m.fl. som alla höll varandra i handen. Varför skulle de inte? Jag tyr mig inte på några vis till HBTQ-världen och tycker att Prideparaden är en uppvisning som snarare får en motsatt effekt än den tilltänkta. Däremot står jag upp för människors rätt att älska och älska med vem de vill och om en man föredrar en man framför en kvinna och tvärtom, är det deras ensak och ingen annans.

SVT

Vad SVT och övrig media anbelangar, missade de en ingrediens i sina rapporteringar. Förövarna, ungdomar i åldern 14-18, var alla marockanska invandrare. Detta skriver det misshandlade paret själva i ett Facebook-inlägg.

Fritt översatt från Google translate:

”Tyvärr Ronnie och jag blir utsatt för ett hatbrott mot homosexuella 😞, efter att ha trampat i Anhem Vi vandrar provoceras hemma med sina två eftersom vi mer eller mindre gick hand i hand (vad vi måste göra mer om vi ensam eller promenad) men så var därför belägrades av en grupp Marockaner åldern mellan 14 och 18 år. Jag har alltid sagt att vi inte skulle låta oss göra galen och skulle inte låta oss veta och vi gjorde”

Som ofta blir det sällan perfekt när man översätter texter. Nu frågar sig många varför etniciteten är så viktig att den måste anges av Petterssons? Dels för att det misshandlade paret själva skriver det , dels för att man hade tagit upp det om högerextrema legat bakom och givetvis för att det ständigt är Sverigedemokrater och s.k. ”högerextrema parter” som anklagas för homofobi i Sverige. I svensk media, hos RFSL och intresseorganisationerna nämns aldrig att homosexuella inte står särskilt högt i kurs hos muslimer och i länder/områden där islam dominerar.

Med tanke på att antalet muslimer stadigt ökar i Sverige och att många homosexuella flyr hit från just muslimska länder, är frågan angelägen, inte minst i  HBTQ-världen.

6 thoughts on “Nederländare knyter näven

 1. Trist incident, men dumdristigt tilltag att vandra hand i hand, i synnerhet vid betänkande av att Europa är belägrat av en ofantlig mängd socialt invalidiserade MENA-individer. Respekt är en självklarhet att visa inför den blygsamma numerären av respektabla homosexuella, såväl i Nederländerna som här hemma i Sverige. Vad de Pride-paraderande och moraliskt urartade, sexuellt förslavade exhibitionisterna beträffar, hoppas undertecknad att de får en välförtjänt minnesbeta av den allestädes närvarande knogstödjarligan.
  Andreas 🙂

   • Haha! Alls icke, men ser han, det finns faktiskt en och annan normalvettig och anständighetsnavigerande homosexuell herre kvar, oaktat vårt antal synes diminutivt. Anledningen till min medverkan är uteslutande att exponera min ärliga uppfattning, vilken snarare emanerar ur en viss stolthet och inte som någon desorienterad meningsmotståndare väljer att bedöma den. Avseende det patetiska och ömkansvärda svarar du själv för denna föga hedervärda etikett.
    Andreas, utan den ringaste antydan av mindervärdeskomplex och självförebråelse 🙂

   • För mig kommer du alltid att förbli en töntig pajas. Den enda snopp du har sett är väl din egen. Min svåger som är gay, säger (efter att ha läst flera av dina inlägg), att ”den där är nog den snubben är nog den som de kallar för den eviga oskulden”.

 2. Enligt en f d polischef så är bögar de snällaste av snälla.

  Det varierar så klart som för andra individer.

 3. Homosexuella är nästan aldrig aggresiva mot hetero-.
  Vi måste skydda denna grupp.
  Visa respekt för homosexuella!

Kommentera