Stäng

Regeringen erkänner – det är bättre att lösa problemen på plats

ISLAM. Sverige kan komma att skicka svenska poliser till Irak för att utreda så kallade IS-resenärer på plats. Terroristerna ska kunna dömas i Irak och därmed stoppas från att komma tillbaka till Sverige, berättar Ekot.

Även om svensk polis redan har knappa resurser, tror inrikesminister Anders Ygeman att det är en god investering för alla Europas poliskårer om terrorister blir dömda för sina brott så nära brottsplatsen som möjligt och dessutom förhindras från att resa tillbaka till Europa.

-Pettersson säger att det är det näst bästa. Bäst är att aldrig släppa in dem i Sverige…

Jag ser att en del journalister i Sverige är upprörda över risken att de ”svenska” jihadisterna kommer att avrättas i Irak. Det tycker inte jag är ett problem utan en möjlighet.

19 reaktioner på “Regeringen erkänner – det är bättre att lösa problemen på plats

 1. Såklart! Det är så de borde göra, med ALLA invandrare. En lämplighetsbedömning, innan de släpptes in i vårt land! JA, hela väst!

 2. Skall Sverige skicka poliser ut till flyktingländerna nu? Vi har en katastrofal polisbrist med rekordlåg uppklarningsprocent. Jag förstår ingenting vad Svenska myndigheter sysslar med. Vi kan skicka ut hela poliskåren till all världens länder flyktingar kommer från och de kommer alla hitta något enstaka spår med lite tur, men ett sånt osannolikt slöseri. Alternativet kan vara att förbjuda flyktingars återinresor om de kommer från länder där IS härjar. Varför registreras inte flyktingar i centrala register, när de reser ut och tillbaks? Varför måste Sverige vara sån utpräglad bananrepublik i flyktinghantering?

 3. https://www.youtube.com/watch?v=4HZYaz7Uobk

  Anpassning till arabisk framtiden. Jag har inte sett någon gäng av icke MENA som vill sitta så tätt tillsamans. Bussar anpassar sig för stora familjer men vad ska vi göra utan som inte har ’habibi’ eller stor familj?

  Jag tycker att Polisen, f-kassan och Skatteverket behövs permanent i Iraq, Lebanon, Egypten och det här ser jag som den första steget men det kan vara sista när dem blir sura och arga.

 4. All valboskap som socialdemokraterna med fruktansvärda kostnader och lidanden har importerat sen 70:talet, kommer dom flesta att till valet 2022 rösta på det nya mångkulturella muselmanpartiet. Så dödade dom inte bara Sverige utan dom iscensatte sitt eget självmord.

 5. Det är det tokigaste jag hört på mycket länge!
  Poliser som inte kan komma till avslut i ett terroristärende i Sverige tror att det ska vara lättare i IRAQ.
  I ett land de inte kan språket i och där tillgängligheten till myndighetspersoner är minimal, de har samma chans som en snöboll i helvetet. Tro mig jag har verkat i Iraq.
  Hur tror de sig finna de herrar terrorister de söker, genom att fråga folk i Iraq när terroristen mest sannolikt befinner sig någonstans i Syrien. En utopi lika stor som den att Sverige skall vara en mångkultur.
  De är större sagoberättare än H.C. Andersen var när han skrev Kejsarens nya kläder, men de som tror på idén passar in på sagan.

 6. Det allra bästa är ju att lämna EU och återinföra gränskontroll, som det var på den gamla goda tiden. Så kan Merkel få ta hand om så många hon vill.

 7. Ja dom får väl stå för sitt kast dom åker dit för att få avrätta folk på islamiskt sätt och då bör dom inte vara främmande för att själva bli avrättade på islamskt vis dvs att huvudet hackas av med en slö kniv ,nä skicka tillbaks dom dit dom hör hemma så får dom ta det straff dom förtjänar,Jävla trams att ge dom förtur i bostadskön jobb och ännu mera bidrag fy fan vilket skit ,
  UT ögonaböj

  1. Bibeln missade några ord; ”Öga för öga och tand för tand”.
   Skulle ha varit: Öga för öga, tand för tand och huvud för huvud!
   – Men det finns väl i koranen förstås?

 8. En fånig historia till – samma källa Storkens nyheter, 2 februari 2015
  Storken. Rykande Färska Nyheter och Skvaller. Storken är politiskt neutral och driver med hela politiska spektrumet.

  Snopet – ISIS-extremisterna från Örebro skickades hem på grund av gnällig dialekt
  Ett antal ungdomar har under de senaste månaderna rest från sverige till Syrien, Irak och Skåne för att att slåss för Islamiska Staten. Nu har ett antal av dem börjat komma tillbaka, framförallt till Örebro. Enligt ungdomarnas egna berättelser så vägrade IS ta emot dem och skickade tillbaka dem med motiveringen “Er arabiska låter gnällig!”. Vi på Storkens nyheter har pratat med två av dem.
  Klas Husseins föräldrar har invandrat till Örebro, hans pappa är från det som tidigare var känt
  som Västsahara och hans mamma flydde från Västerhaninge. Klas tycker att det hela är ett slag i ansiktet.
  – Jag kan ju inte hjälpa att min uppväxt i Örebro påverkar mitt uttal men i de andras öron lät det som om jag inte tyckte om att Gud är stor, säger han uppgivet, (om vi ska vara uppriktiga lät det riktigt gnälligt
  Mustafa, vars riktiga namn är Mustafa, berättar att han börjat gå till en talpedagog för att komma tillrätta med problemet.
  – Visst, krig är hemskt men orkar inte vara kvar när västvärldens största ondska, Melodifestivalen drar igång igen , säger han med panik i blicken. ( Mustafa ville vara anonym men någon på redaktionen slarvade bort pseudonymen. )
  – Men vi klara oss i alla fall bättre än de från norrland, flikar Klas Hussein in. Ett antal ungdomar från norrland har kommit tillbaka med allvarliga skador på luftrören efter att de råkat prata svenska med varandra. Samtalet ska ha handlat om att det verkade vara sandstorm på gång, vilket de andra i gänget höll med om.

 9. Stockholms stad vill ge återvändande IS krigare hoppborgar | storken
  vindoga.wixsite.com/…/Stockholms-stad-vill-ge-återvändande-IS-krigare-hoppborgar
  21 maj 2015 – Från och med September i år kommer individer som återvänder från att ha stridit för ISIS att tillhandahållas en alldeles egen hoppborg. Tanken …

  Denna fåniga historia finns att läsa på Facebook. Jag är inte med på FB, men jag har sparat texten som jag tänker reproducera här ifall att länken inte fungerar. Vi får se …

  1. Jag tänkte väl det. Källan: Storkens nyheter, 2015

   Jihad Jumping Castle – Stockholms stad vill förebygga extremism genom att ge IS krigare ”hopp” när de återvänder.
   I tisdags klubbade Stockholms stad igenom en strategi mot extremism. Målet, enligt den rödgröna majoriteten, är att förhindra Islamistisk jihadism genom att ge återvändande IS krigare stöd. Strategin, fick, inte helt oväntat, en del kritik från politiska motståndare som menar att detta initiativ normaliserar terrorism och gör det alldeles för enkelt för de som begått brott som mord och våldtäkt.
   Nu tar Stockholms stad ännu ett steg i bekämpningen och denna gång tar de i med hårdhandskarna. Från och med September i år kommer individer som återvänder från att ha stridit för ISIS att tillhandahållas en alldeles egen hoppborg. Tanken är att locka hem IS krigare och ge dem ett roligt nytt liv i Sverige. Storken talade med Socialborgarrådet Ewa Larsson (MP) och bad henne förklara hur de kom fram till den här lösningen.
   – Man ska kunna ha kul, oavsett om man mördat eller halshuggit. Med vår nya satsning ger vi återvändande IS-krigare en fräsch ny start med en jättefin och färglad hoppborg som,det bara är att blåsa upp och ha skoj med! Tanken är att vi ska bättre rehabilitera de dumma terroristerna genom att få dem att vara glada och ha kul. Vi hoppas också att IS-krigare som befinner sig i Mellanöstern får reda på denna satsning och väljer att komma hem och bli snällare! Jag tror det här kommer bli jättebra.
   Vi kontaktade Mahbe Al Zukyadeek, en jihadist som nyligen kom hem från att ha stridit för ISIS och som skapat förening JRS, Jihadisters Rätt i Samhället, och bad honom ge sina tankar kring strategin.
   – Det här är bra, det här är ju riktigt bra. Nu kan man åka och kriga och göra kaos i Mellanöstern och när man kommer hem väntar en sprillans ny hoppborg! Kan det bli bättre? Jag funderar på att åka tillbaks och komma hem igen så jag kan få min egen.

   Det återstår att se om strategin lyckas eller inte, men en sak är säker, hoppborgsförsäljare kommer gå med vinst i höst för första gången sedan 1993.

 10. Det förvånar mig mycket om inte detta är ett krav från övriga eu-länder samt de länder som där våldet härska mest. De vill inte att arbetet ska vara förgäves och vill förhindra spridning när det är möjligt. Tror inte att någon av Stefan, Dan, Anders, Alice, Morgan eller de andra amatörerna har förstått. Men de andra har förstått att de inte förstår. Alarmerande dåligt betyg till deras omdömesförmåga.

  Tror att någon nypit dem i örat rejält och för sina egen säkerhet kräver att Sverige måste agera i enlighet med de långt mycket kompetent are bedömningar som görs i andra länder.

  1. Enligt godhetsknarkaren Alice så är Umeå rankat 1;a på att vara bäst på att ta hand om mördare från IS Grattis umebor!!, Ni är nog bäst på att vara sämst.

  1. (S)+(MP)+(V)-juntan med statsminister Stefan Löfvén i spetsen påstår att vi är i desperat behov av att importera dessa (eller deras bröder och systrar av samma sort) till bristyrkena inom äldreomsorgen, service-boenden, hemtjänsten mm mm för att ta hand om och skapa trygghet för den åldrande delen av befolkningen i Sverige.

   Jag är bombsäker på att figurerna på bilderna skulle skrämma livet ur varje förväntansfull åldring redan vid ett första möte.

   Därmed skulle antalet åldringar som lyfter pensioner snabbt reduceras i antal (penningbesparingar) och då även frigöra både lägenheter och äldreomsorgs-platser på långvården.

   D v s rena vinster skulle skapas i den svenska s k välfärden.

   https://pbs.twimg.com/media/Ce0vbPUWwAUnzY4.jpg

Kommentera

%d bloggare gillar detta: