Stäng

Är Umeå en nazistisk stad?

NAZISM. För några dagar sedan läste vi om att Judiska föreningen i Umeå lägger ner verksamheten, ett halvår efter att de nya lokalerna invigdes. Ett tungt skäl är oro för de nynazistiska rörelser som sprider hotfulla klistermärken. 

Lokalen, som ligger i stadsdelen Grubbe, har utsatts för påmålade hakkors och bilder på Adolf Hitler. Avsändare: Nordfront, som är nazistiska Nordiska motståndsrörelsens hemsida. Märkena sattes upp också i samband med Förintelsens minnesdag den 27 januari.

I söndags gav judiska föreningen och dess cirka 50 medlemmar upp. Verksamheten läggs ner och lokalen sägs upp. Larm, polispatruller och krossäkrade glasrutor räcker inte när människor känner sig hotade både i föreningen och utanför den.

-Pettersson undrar hur starka Nordiska motståndsrörelsen är i Umeå och om det finns bevis för att de ligger bakom? Jag kan tänka mig alternativ som islamister och den våldsbejakande vänstern och tänker på att i Umeå blev inte judarna inbjudna när minnet av kristallnatten firades den 9 november 2015.

Vi har en regering som är tydligt antisemitiskt och fördömer Israel stup i kvarten medan de palestina-araberna får miljarder i bistånd vad de än gör…

Om Umeå på bloggen

26 reaktioner på “Är Umeå en nazistisk stad?

 1. Nej, att beskriva Umeå som en nazistisk stad vore att fjärma sig från den dokumenterade sanning som gör något helt annat gällande. De av islamistiskt förankrade aktörer iscensatta ”högerextremistiska attackerna” vilka utspelas här och var, väntas nämligen leda till ökade sympatier för de stackars missförstådda koranslavarna.
  Andreas.

  1. Blanda inte ihop högerextremism och nazism. Det är två mycket olika och skilda saker. Däremot är islamism och nazism mer samma sak. Och de kan kanske operera ihop ibland. Vem vet. Som jag visar nedan, är gränserna dem emellan flytande. Vilket är det hemska. Inte bra! Inte bra alls!

 2. Petterssons analys är sannolikt den rätta bilden. ”False Flag” är närmast numera en regel i det internationella propagandakriget (se t ex gasattacken i Idlib), så denna metod lär sprida sig till Sverige och bli allmän här också.

  När sanningen avslöjas är det ingen ur allmänheten som ser SMS/Public Service myggtexter om avslöjandet, utan man minns det stora drevet.

 3. Att det finns riktiga Nazister här på sidan kan man läsa sig till i vissas kommentarer där man pratar om den ”Judiska världsdominansen”. Lika korkad som det va under 30-40 talet som det är nu. De som tror på sådana idiotierna tro också på påskharen.
  Sverige kan inte motstå de muslimer vi ha i landet, medan Israel håller hela den muslimska världen stången med bravur. De stollar som kör med sina judiska fördomar bör lära sig något av Israelerna.

  1. Tragiskt med Umeå. Utan nazismen, skulle NMR vara en bra och stark rörelse för oss i ”nya högern”. Synd att de är så förgiftade av judehat. Då blir de bara negariva i förlängningen. Hitler samarbetade t o m med islamisterna. Så DET är ingen bra utveckling alls! INTE ALLS!

   Jag håller helt med dig Kurt! Nazismen måste bekämpas, likväl som islam och socialismen! Israel är vår räddning här i Europa. Utan Israel vore vi helt dömda för all framtid, med den massimport av islamister som idag sker. Man måste se till realiteterna, och vad det handlar om, och inte leva i snedvridna fantasier.

 4. Hur många lysande genialiska judar är nobelpristagare inom vetenskapliga, kultur områden m m jämfört med araber ? Åja, just det – Arafat ……

  1. Arafat hade ju ”oturen” att inte klara av att fullfölja det han fick nobelpris för.
   Hade kanske inte rätta tummen med övriga muslimer?

 5. Jag har aldrig kännt mig hotad av judar.
  Snarare tror jag att vi behöver den intelligenta folkgruppen, judar i vårt land. De är en viktig del av landets befolkning.

  En intressant jämförelse med muslimer skulle vara att se hur många patent som är registrerade av judar resp. muslimer.

  1. En av anledningarna är att judendom inte är en missionerande religion till skillnad mot islam som värvar vem som helst.

 6. Det är väl en kamp mellan de kollektivistiska ideologierna socialism, kommunism, nazism och islamism?

 7. Det kan ju vara att det är endast nationalsocialister som ligger bakom men kan också vara nazister och islamister som i samförstånd agerar tillsammans och betraktar varandra ömsesidigt som nyttiga idioter som man kan göra sig av med när de blir överflödiga för deras verksamhet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: