Stäng

Merkel och sanningen

I en bok som blivit en försäljningssuccé i Tyskland förändras Angela Merkels bild som handlingskraftig under asylkaoset 2015.

Hösten 2015 förklarade Angela Merkel att alla flyktingar var välkomna till Tyskland. 1,1 miljoner sökte asyl i landet under 2015, men var det verkligen var Merkel och hennes regering önskade?

Boken Die Getriebene (De drivna) beskriver hur Merkel tappade kontrollen över situationen och att hon inte alls ville välkomna alla flyktingar till Tyskland. Redan i september 2015 beslutade Merkels regering att stängs gränserna, avvisa flyktingar och placera hundratals poliser vid landet södra gräns.

Bortförklaringar och skuldbeläggande har varit kännetecknande för Angela Merkel och ministrarna i hennes regering och i boken ställer författaren, Robin Alexander, frågan varför Tysklands regering aldrig sände ut signalen om att Tyskland inte välkomnade alla de hundratusentals flyktingar som hade siktet inställt på landet?

Läs Anna von Bayerns ledartext i GP

Delar av boken kan du ta del av här (på tyska)

8 reaktioner på “Merkel och sanningen

  1. Två parhästar, Blody Merkel och (s)vitsaren Lövén är två föraktade figurer liksom Fredrik Glanzkopf. Vars storhetsvansinne inte ens förbleknar vid sidan om Adolfs, som endast några få dagar innan sitt självmord sammankallade hela den kvarvarande klicken av nazister i sin bunker. För planläggning av ett gigantiskt segermonument i sin hemstad. Lika världsfrånvarande är dessa stollar tillsammans med sina miljoner medlöpare.

  2. Jag tror inte att politiker är naiva. Ett barn eller tonåring kan vara naiv men inte en vuxen. Politikerna är förmodligen uppköpta av Saudiarabien eller liknande. Så bottenlöst korkade kan inte ju vuxna människor vara! Eller?

  3. Det är just som Ruben skriver. Våra politiker är naiva som minderåriga barn. Jag undrar allt oftare, hur de nått de positioner de har.

    1. Det gäller att vara tillräckligt korkad och att ha ”rätt” partibok samt givetvis det viktigaste av allt ….vara fullständigt utan samvete och inte ha en tanke på kommande generationer , en fullblodsegoist.
      De ser sig i spegeln och nickar belåtet !

  4. Bra ledare i GP. Vem har inte misstänkt att den officiellt framställda goda och höga moralen mest är en maskering av sin rädsla och oförmåga från myndigheter och politiker även i Sverige? Den okontrollerade invandringen får aldrig upprepas och nuvarande kontroller behöver skärpas. Regeringen får inte skapa kaos genom att vara så oförberedda och aningslösa som minderåriga barn.

  5. Statsministern låtsas vara arg när TV-kameran är på. Sedan kommer inget att hända. Samma med snackeministern som som har ansvar för skolorna. Han är fullt upptagen med att ordna tvångsförflyttning mellan skolorna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: