Nu ska storebror se dig


R.I.S.C. heter en organisation som grundades 2016, vars verksamhet går ut på att göra bakgrundskontroller av människor som söker jobb.

”Vårt mål är att bedöma en persons riskprofil utifrån befattningens organisatoriska innebörd. Istället för att endast samla information om en person, så gör vi långt- och djupgående analyser och bedömer vad informationen innebär. Vi lägger också stor vikt vid att analysera sociala beteenden på nätet”

Nu tror jag inte att R.I.S.C. gör bakgrundskontroller på medborgare som söker anställning som kassabiträde på ICA eller som toalettstädare i Stockholms tunnelbana.

Det handlar nog snarare om personer som söker jobb på statliga inrättningar, säkerhetsföretag, polisen, bolagsstyrelser och andra viktiga organ i samhället. Bakgrundskontrollen sker efter arbetsgivarens önskemål och sker också i samförstånd med den kontrollerade. Det handlar alltså inte om samma typ och metoder som Expo och Researchgruppen använder sig av.

I tider som dessa kan nog en organisation som R.I.S.C. vara nödvändig och bra. Läser man de anställdas CV är det personer med en gedigen bakgrund inom Försvarsmakten. Dock trampar man farligt nära gränsen för den så viktiga åsikts- och yttrandefrihet en sann demokrati ska värna.

”Om man till exempel är medlem i en odemokratisk grupp och agiterar mot HBTQ-frågor eller mot invandrare är det information som är relevant att lyfta för en organisation som ska anställa”

Var går gränsen mellan åsikt och agitation? Kan en person som inte gillar svensk invandringspolitik anställas som polis eller inom Försvarsmakten? Kan en muslim anställas i en statlig myndighet om han/hon inte skriver under på att homosexuella har samma rättigheter och skyldigheter som alla andra? Kan en man från Mellanöstern få jobb i en bolagsstyrelse om han uttryckt negativa åsikter om judar och svarta i ett twitter-inlägg? Törs man som invandrad ryss eller irakier söka jobb om det visar sig att man för 10-20 år sedan var aktiv politiker i sitt hemland? Kan en pursvensk man eller kvinna få ett jobb på en statlig myndighet eller inom försvaret om han/hon är eller har varit medlem i SD eller SDU?

Sanningen är att man är farligt nära den gräns där demokratiska värden sätts på spel. Samtidigt är det av förklarliga skäl viktigt att man gör noggranna bakgrundskontroller av personer som söker sig till vissa områden. En svår balansakt m.a.o.

SR

R.I.S.C.

Övervakningssamhället kanske är nödvändig och i vissa fall bra, men om vi i Sverige närmar oss något som kan liknas vid Stasi har vi förlorat allt vi byggt upp genom åren. Vi är inte riktigt där, men är farligt nära gränsen där personliga åsikter och uttalanden kan förändra din och din familjs tillvaro.


9 responses to “Nu ska storebror se dig

 • Assad – molotovcocktail - babbe

  Ytterligare en mycket bra sak med Sverige är att man inte törs gå ut.

  Gilla

 • Torleif

  Ha, ha, ha. Hur orkar dom…

  Gilla

 • assad - våld och bränder

  Det bästa med Sverige är att man inte kan flytta till jobb eftersom det inte finns några lägenheter.

  Gilla

 • Billy Boy

  Att R.I.S.C. gör bakgrundskontroller mera noggrant än vad Mona Sahlin (S) ytterst bristfälligt gjorde på sin tid tycker jag är positivt.

  Man kan ju alltid hoppas att figurer med samma värdegrunder som islamisterna Abdirizak Waberi (M) …

  … Omar Mustafa (S), Mehmet Kaplan (MP) + många fler kommer att stoppas i tid av R.I.S.C. så att de aldrig någonsin ges minsta möjlighet att vålla Sverige oåterkalleliga skador.

  Gilla

  • Mohammed

   Tänk vad nära det var att Mona Stalin blev statsminister man får väl tacka chokladfabriken som gör Toblerone för deras samhällsinsats .
   Toblerone fore ever

   Gilla

   • Billy Boy

    Vi får innerligt hoppas att Mona Sahlin (S) befinner sig på en evig Toblerone-flykt bort från alla politiska maktpositioner i Sverige resten av sitt liv.

    I sitt CV kan hon sedan mycket lång tid tillbaka skriva in sig som ohotad innehavare av positionen som Sveriges bedragar-drottning nummer ett (1)

    Gilla

 • Suzie

  Detta gäller antagligen inte sjukklöverjuntans tredjevärlden kolonisationsmport ,inte islamismens hängivna anhängare och värvare inom mosker och skolor och i alla sk utanförskapsområden och no go zoner mfl ställen,detta gäller inte illegala,inte all världens grövsta brottslingar inklsive pedofiler som lockats hit till Sverige som är brottslingarnas paradis med stora straffrabatter eller ofta strafffritt, och frikort till att skända ,våldta,råna och misshandla våra barn,unga och gamla,fritt tillträde till skattekistan och all inclusive, för hur skulle det kunna gå att kontrollera alla dessa hundratusentals och åter hundratusentals personer som av politiska massinvandringsaktivister släppts in och givits put i vårt land helt utan några krav på äkta id handlingar,inga fingerprints på all anhöringinvandring och knappast på någon asylsökande överhuvudtaget,hur ska man kunna kontrollera alla dessa personer som vi inte vet vilka dem är, vad ev smittor de bär på etc då de släppts in i landet utan kontroller men givits massor av cash i handen att handla dyra märkeskläder,skor och glasögon som de kanske inte ens behöver.Tiotusentals av dessa asylsökande,illegala som nu getts uppehållstillstånd i Sverige har utposterats överallt på alla samhällets viktiga områden inklusive myndigheter,riksdag,regering där de fått låtsasjobb,hur många av dessa okända tredjevärlden personer har man ens kunnat kolla bakrgrunden på? Nej det här håller inte,var och en som kan tänka kritiskt,självständigt och med en gnutta slutledningsförmåga inser ju att det här är riktgit otäckt och ja det gamla DDR Stasi återuppstår i DDR Norra fastän mycket värre.

  Gilla

 • Blodsven

  Inte nog med att facket, SÄPO, EXPO och fulmedia jagar samhällskritiker, nu kommer ytterligare en idiotsnok. Har man inte förstånd att riskbedöma moskéer och andra suspekta muslimska organisationer, så är detta endast ytterligare ett sätt att förgöra svensken. Sjukare land går inte att hitta på världskartan…

  Gilla

 • Mohammed

  Jag har ingen Facebook ,insta,twitter och använder uteslutande kontanter
  och har mobil med kontantkort och det bara för att dom bör köra upp sina nyfikna näsor i röven på sig själv ,men min omgivning tycker att jag är nojig och skum och har någonting att dölja och det stämmer till 100% jag har ett privatliv som andra skall skita i ,dessutom har jag andra intressen än att sitta hela dagarna och uppdatera Fejan med vad jag åt till frukost mm,mm
  och hoppas på massor av likes ^totalt ointressant*Men stackars de arma satar som gått på hela grejen dom är lurade av the new world order och sitter lydigt i deras rävsax ,kartellen har ju som mål att kontrollera och förslava hela jordens befolkning och om folk inte börjar kolla på vad som sker i verkligheten utan bara sitter och stirrar på fejan så kommer dom att snart nå sitt mål

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: