Heter alla felparkerare verkligen Man?

FEJKMEDIA. Sveriges värsta felparkerare är inblandad i mer än 40 000 mål och är skyldig Kronofogden drygt 56 miljoner kronor, rapporterar Metro och skriver att ”här är Sveriges största parkeringsbovar”.

Samtliga personer på listan är skyldiga Kronofogden miljonbelopp och har gjort sig skyldiga till tusentals felparkeringar. Men chansen att det egentligen handlar om mer pengar och fler parkeringsböter är stor.

– Det där är felparkeringsmål som finns hos oss för närvarande. Personerna i fråga kan givetvis fått ytterligare felparkeringar som ännu inte kommit till oss, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogdemyndigheten.

Dessutom skrivs felparkeringsavgifterna av efter fem år, som är preskriptionstiden.

– I praktiken har säkert vissa individer dragit på sig betydligt fler än vad som syns i vår statistik. Kan pengarna inte drivas in efter fem år så skrivs skulden av. Den förfaller helt enkelt, säger Johan Krantz.

Anledningen till att skulderna är svåra att driva in är att personen som är registrerad på bilen ofta inte är den som kör den. De fungerar som så kallade bilmålvakter och registrerar sig på tusentals bilar.

Bilmålvakterna har ofta inga inkomster eller egendomar som Kronofogden kan driva in. De som faktiskt kör bilen kan alltså parkera fel hur mycket som helst – det är bara den som är registrerad på bilen som drabbas av böterna.

-Pettersson beslöt att granska Metro eftersom de driver något de kallar Viralgranskaren och kontrollerar ”fakta” på nätet. Är det sant att alla notoriska felparkerare heter Man eller försöker Metro dölja något för oss.

Jag mejlade helt enkelt kronofogden och bad om samma sak som Metro gjort ovan, men fick ett litet annorlunda svar på de tio personer som har högst skuld avseende felparkeringsavgift hos Kronofogden.

Listan avser namn, bostadsort, antal mål och totala skulden hos Kronofogden.

 1. Sahib, Ibrahim Jalil Hamid, Malmö. 42.280 – 56.094.645 kronor
 2. Almayyahi, Mohammed, Abdulhafedh Badr, Malmö. 11.408 – 15.157.850 kronor
 3. Wandi, Majid Hossein Mohammad, Eksjö. 10.848 – 14.311.550 kronor
 4. Abdulaziz, Adnan Ahmed, Malmö. 10.706 – 14.310.050 kronor
 5. Stenberg, Hasse, Göteborg. 11.185 – 13.774.245 kronor.
 6. Rahim, Thoalfekar Alaa, Utvandrad. 10.176 –13.427.305 kronor
 7. Hakulinen, Eero Andreas, dödsbo, Göteborg. 7 611 – 9.417.800 kronor
 8. Kourdieh, Mustafa Ismail, Malmö. 6.639 – 8.750.768 kronor
 9. Mohammed, Fares, Malmö. 5.419 – 7.183.925 kronor
 10. Al-Shaikhli, Jamal Abbas Shihab, Okänd. 4.657 – 6.185.280 kronor. 

Nu hävdar journalisterna med hänvisning till sina egna gummiartade publicitetsregler att man noga ska överväga konsekvenserna av en namnpublicering eftersom den kan skada människor.

Dom (journalisterna) och vi på fria medier ska avstå från sådan publicering om inte ett uppenbart allmänintresse kräver att namn anges.

Vad tycker ni om att vi publicerar namnen? Är det ett allmänintresse att få veta att det är ”nysvenska entreprenörer” som plundrar vårt land och förstör tilliten bland människor?

Metro tycker uppenbart inte att allmänheten ska få veta det…

20 thoughts on “Heter alla felparkerare verkligen Man?

 1. Ops, det har smugit in ett Svenskt namn på tio i topplistan, fast det är kanske ett tagit namn?
  Det är tur att vanliga Svenssons får betala sina böter så att där åtminstone kommer in medel så att det täcker vad automaterna kostar.

  Visst är invandringen en lysande affär? Ja alltså¨för dom importerade som vet hur en slipsten ska dras, där blir det nog fan inga hembesök av kronofogden? Endast Sverige fega myndigheter har, tror någon att en Svenskfödd hade kommit undan med ens en tusenlapp? Ett tydligt bevis
  undfallenheten mot importerat slödder när en person har 56 miljoner i
  böter och myndigheterna står handfallna..

 2. Vi är med dig Pettersson! Det är alltid bra att få kännedom om de nysvenska entreprenörernas affärsidéer. Jag vill dock påstå att de nysvenska entreprenörer ej är föremål för benchmarking, vad det mej anbelangar.

  Babbe är parkeringschef.

 3. Kinesen som hade kinakrogen i ”byn” hette Man. Den såldes sedermera, ja ni vet till vilka. Nu är det stället ett sunkhak.

  Sedan finns lastbilar/bussar som heter MAN men det har feministerna missat.

 4. Metro skriver att det är man, som står som målvakt för felparkeringarna. Som man känner jag mig oerhört kränkt av detta. Kan jag anmäla Metro till DO?

 5. Jag fattar ingenting!
  Är det inte fordonets ägare som står registrerad på fordonet. Det innebär ju att ”bilmålvakten” bör ha X st fordon i sin ägo. Självklart är det bara för Kronofogden att mäta ut det antal fordon målvakten äger som bedöms svara mot ett försäljningsvärde vilket täcker skulderna. Man börjar med de ”dyraste” fordonen så upphör målvaktsverksamheten snabbt. Blir det något litet överskott, så skall självklart ”ägaren” erhålla detta. Om det är någon annan än ägaren som orsakat resp skuld, så är detta en fr¨åga mellan ägaren och aktuell förare, vilket rimligen inte svenska myndigheter behöver ta hänsyn till.

  Det kan bara vara i ”absurdistan” som de här aktivitéterna tolereras. Inte i något annat land skulle särbehandlingarna gått så långt!

 6. Som babbe i nya muslim landet Sverige har man bara rättigheter trots att man är kriminell. Det är då själva fan att inte samhället kan ta hand om dessa jävla parasiter. Hyr ett riktigt fängelse i Sibirien av Putin med Rysk personal……….

 7. Jag har idag drabbats av nr. två på listan ovan. Min bil är parkeringsskadad i Göteborgsregionen av bil som ägs av Almayyahi, Mohammed, Abdulhafedh Badr, Malmö. Ingen försäkring samt körförbud. Polis är informerad om var bilen står men kan inget göra. Varken bärga eller ”låsa in” med betongsuggor eller ”fälgklamma”. Polisen FÅR INTE. Tydligen är det så att vissa människor har större rättigheter än andra – jag får eventuellt själv stå för min självrisk på 6250 kr för plåt- och lackjobbet – om nu inte TFF tar på sig detta så att alla stackare som gör rätt för sig får dela på kostnaden genom trafikförsäkring…

 8. Att polis och en bärgare tillsammans skulle kunna åka runt på stadens gator och beslagta bilar, som ägs av dessa målvakter, vore en enkel sak, om viljan fanns. Beslagtagna bilar kunde säljes på auktion eller skrotas. Lätt som en plätt. Man kan också dra in deras bidrag. Skattemyndigheten kan kopplas in mm. Men i stället uppvisas den vanliga svenska tafattheten när det gäller dessa pensionsräddare. Nu är det tyvärr så, att i Sverige står myndigheter och politiker uppenbarligen på de kriminellas sida och därför ser det ut som det gör i vårt land.. Total anarki närmar sig, om dem inte redan är här.

 9. Lysande Pettersson! Självklart skall sanningen fram och upp på bordet och ja det är i allra högsta grad relevant och av stort allmäns intresse att få veta namnen på brottslingarna.Personligen tycker jag att politkerhelvetet i sjukklöverjuntan inklusive deras medlöpare i statsmedia skall betala dessa böter ur egen ficka då de är ansvariga för den kriminella import de har bedrivit i över 45 år och dessutom ökat på till gränslöst vansinne trots otaliga bevis sedan decennier vilka som begår de flesta brotten i Sverige.

 10. Alldeles oavsett namnen är det en skam för Sverige att det går att hålla på så där. I det här fallet dubbel skam.

 11. Kan inte förstå varför det inte kan införas personliga registreringsskyltar samtidigt som max-antalet registrerade bilar per person begränsas för privatpersoner. Inte heller kan jag förstå hur man kan låta dessa personer fortsättningsvis få stå för fler fordon…

 12. Det är klart att våra myndigheter kunde få stopp på det här ganska enkelt men alla är mer intresserade av eget väl och ve än samhällets.
  När bilregistret har fler än x, välj själv antal, bilar på en person skall kontroll göras direkt hos den personen.
  Bilar skall beslagtas och säljas om det visar sig att personen ifråga är målvakt.
  Varför är det så svårt för våra myndigheter att förstå att den nya adeln vill inte bli svenskar och göra rätt för sig, de är i första hand endast intresserade av bidrag.

 13. Självklart att det är av allmänintresse. Inget snack om det. Men Metro,Expressen,Aftonbladet,DN m.m bör inte nämnas vid namn.

 14. Ser man inte ett mönster? Ser bekant ut, undrar om inte Peter Springare läste upp en liknande lista?

  Det finns inget att tjäna på att dölja brottslingars namn.

Kommentera