Hjälporganisationer på Medelhavet får pengar av människosmugglarna

INVANDRING. En italiensk åklagare misstänker att vissa organisationer kan ha kopplingar till nätverk av människosmugglare – ett uttalande som rört upp en storm i Italien. – Det är ett faktum att en hjälporganisation agerar, innan det ens har hunnit komma något nödrop via övervakningscentralen i Rom, säger chefsåklagare Carmelo Zuccaro i staden Catania på Sicilien.

En båt kommer lastad med barn…, fartyget på bilden ”Aquarius” kostar motsvarande 100.000 kronor per dag att driva. Vilka icke statliga organisationer utan inkomster klarar detta? 

Han menar att det väcker frågan vilka sofistikerade kommunikationssystem organisationerna egentligen använder sig av för att så snabbt spåra upp migrantbåtar på väg ut från den libyska kusten.

– Det finns bevis för att några frivilligorganisationer har drönare, säger chefsåklagaren, och kanske använder de även små flygplan, tillägger han och undrar hur de har råd med det. Hans misstanke är att smuggelnätverken bidrar med stora belopp till räddningsoperationer.

I Libyen agerar smugglarna iskallt. De packar ombord afrikanerna – varav en stor del är barn – tätt, tätt på usla träfarkoster eller gummibåtar med bensin som endast räcker ut till internationellt vatten, där räddningsfartygen alltså väntar.

Det har diskuterats om hjälporganisationernas närvaro till havs med räddningsbåtar gör att smugglarna blir alltmer hänsynslösa mot migranterna och skickar iväg fler båtar, men chefsåklagaren går alltså ett snäpp längre och misstänker medfinansiering av organisationernas räddningsaktioner. Frivilligorganisationernas roll har också ökat rejält, hävdar han.

Carmelo Zuccaro har inlett en undersökning, Italiens parlament har också inlett en granskning nu, samtidigt som biträdande utrikesministern kallar anklagelserna absurda och frivilligorganisationerna helt avvisar dem.

Debatten går het och lär inte avta när antalet migranter till Italien ökat med 60 procent i år jämfört med förra året.

Läs mera…

-Pettersson inser att det finns bara ett att göra och det är att skicka tillbaks alla illegala invandrare. Vi kommer att tömma Afrika på unga män annars…

22 thoughts on “Hjälporganisationer på Medelhavet får pengar av människosmugglarna

 1. Hela tiden att det sägs att vi har kommit underfund med! Så många problem överallt som jag, en nobody, varit medveten om så då lär makthavarna också varit medvetna. Denna video som visar det hutlösa fraktandet av människor till Europa är inte svårtillgänglig liksom!

  https://youtu.be/7rgwkS2uAWY

 2. Minns någon ”De gula båtarna?” Ett projekt lanserat av Schibstedkoncernen och Sjöräddningssällskapet. De skulle ”köra sjötaxi” i Medelhavet och plocka upp migranter. Hela jippot har tydligen kapsejsat, för man hör just ingenting från dem, men ett tag var de mediala hjältar. Vill man rädda migranter i sjönöd, kan man förstås göra det, men naturligtvis sedan sätta iland dem på platsen de kom från.

 3. De skall i finkan och betala böter samt svara för kostnaderna att återbörda människorna till sina hem.

 4. Svensk regering betalar för detta!
  Gustaf ”100dagar”Fridolin och Ali CeBaktung har ordnat detta? Jag trodde inte någon kunde vara sämre än Reinfeldt men:
  ”Birds of a feather flick together” och där den ene slutar tar den andra vid.

  Det här blir ännu en fin vital trailer för ”Made in Sweden last night” där samhällskittet alltmer påminner om spunnet socker – en rosa tylldröm som smälter så fort någon andas på den.

  Hur kommer Wadsahon (FI) att möta detta? Och herr Guilliotin?

 5. Vad vill dessa ”hjälporganisationer”? Lösningen på Afrikas och Mellanösterns problem är INTE att flytta Afrikas och Mellanösterns folk till Europa!

  • Helt rätt! Bättre att skicka tillbaka dessa ”ensamkommande flyktingbarn” (oftast uteslutande unga vuxna män) till Afrika där de kom ifrån.

   På varje returresa till Afrika vore det perfekt att skicka med några av deras mest lojala svenska supportrar. Av bilden nedan kan vi tydligt se sex st. av ”barnskötarna” som lämpligen följer med och garanterar en trygg och säker överfart åter till den Afrikanska kontinenten.

   https://i1.wp.com/s17.postimg.org/gfypgiwdb/1u_DLI_2_Wy_1_jpgmmk.jpg

  • Det har jag trott länge. Likaså på samarbete mellan människosmugglarna och kontakter med den svenska regeringen(oavsett parti).

 6. Det skulle inte förvåna mig om det var så att ”hjälporganisationerna” är huvudansvariga för denna ström av människor. Att dessa organisationer betalar de påstådda smugglarna för varje ”leverans” av människor. Att det egentligen är dessa organisationer som tjänar de stora pengarna.

 7. Inte förvånande om en hjälporganisation håller på med fiffel. Vi har ju sett exempel på sådant även i.Sverige. Och Bengt Westerberg har ni väl inte glömt?

  • Follow the money

   Högsta till lägsta nivåer i människohirarkin alla är intressenter
   av ”business as usual”

 8. Alla dessa s.k. ”hjälporganisationer” hämtar upp ”flyktingarna” utanför Libyens kust och transporterar dem till först och främst Italien. Allt är väl organiserat och de s.k. ”flyktingsmugglarna” är enbart agenter från olika organisationer. Förutom Italien är Frankrike, Tyskland, Malta och kanske även andra länder som Belgien och Holland involverade.

  Det är en sjuk värd vi lever i och människorna gör så sjuka saker i en falsk förvissning om att de inte ska behöva stå till svars för sina handlingar. Det finns dock en realitet som de blundar för!

 9. Har alltid undrat varför kustbevakningen inte kör tillbaka blattarna när de är närmare Libyens kust än Italien. Misstänkte också att de står i maskopi med smugglarna, pengar styr även de sk ”godhjärtade”.

  • Ja, det blir värre framåt natten

   Enligt Jan Tullberg så finns det en milijard människor som vill
   uppgradera sina liv. alltså bättre levnadsstandard osv. De kommer
   från Afrika och mena-länder. Väldigt få av dessa är flyktingar, 5-6
   procent av alla som kommer. Redan på 80 talet hade jag diskussioner om ”flyktingar” från Chile. En välinformerad latinameri-
   kan sa till mig att max 10 procent är flyktingar från Chile. Det som händer idag är som det brukar heta ”follow the money”. En upprepning fast i betydligt större skala.

Kommentera