Stäng

Två arabiska bröder anhållna för mordet på Ahmed Obaid

INVANDRARVÅLD. Två personer har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på 16-årige Ahmed Obaid i Malmö den 12 januari. Bröderna är ”tungt kriminellt belastade”. De två männen ska tillsammans med ytterligare fem personer ha gripits redan i fredags. De var då misstänkta för inblandning i mordet på en 23-årig man som dödades i torsdags. 23-åringen levde under hot sedan han berättat att det var han som fotograferade Ahmed Obaids skottskadade kropp efter mordet. Bilden spreds sedan i sociala medier.

En av bröderna som nu anhållits som misstänkt för mordet på Ahmed Obaid är den arabiske terroristen Ahmad El-Moghrabi. Läs tidigare inlägg nedan.

-Pettersson menar att myndigheterna är medansvariga till mordet på Obaid. Den arabiske terroristen Ahmad El-Moghrabi  har en meritlista som borde ha hållit honom inlåst i många hår.

Ahmed Obaid blev 16 år, han sköts med tio skott i Malmö.

TIDIGARE 2015-10-15. Löjligt lågt straff för arabisk terroristattack i Malmö

INVANDRARVÅLD. Ahmad El-Moghrabi,  dömdes idag av Malmö tingsrätt till ett löjligt lågt straff på två år och tio månader i fängelse för att i centrala Malmö på Amiralsgatan ha framfört en bil i hög hastighet, tingsrätten anser att han inte var drogpåverkat när han körde utan hade rökt på efter smällen. Araben har dessutom inget körkort och förekommer i belastningsregistret 16 gånger innan denna händelse. 

Ahmad El-Moghrabi, förare av kebabracern på Amiralsgatan

Skadestånden blev ca 335 000 kr till de tre målsägandena i målet.

Efter att en personbil vägrat att stanna på uppmaning av polisen kördes den genom centrala delar av Malmö. Färden skedde huvudsakligen på Amiralsgatan. Efter att ha passerat Nobeltorget körde personbilen med stor kraft in i parkerade bilar längs Amiralsgatan.

En av de parkerade bilarna åkte av kraften upp på trottoaren där en kvinna med barnvagn, med ett fyra månader gammalt barn i, och en väninna just då passerade. Kvinnan och barnvagnen hamnade under bilen och kvinnan skadades mycket svårt, bland annat amputerades hennes ena ben. Även barnet och väninnan skadades.

Tingsrätten har kommit fram till att den tilltalade genom sitt sätt att köra fordonet och de skador som orsakats gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Däremot döms han inte för smitning. Den tilltalade döms också för två fall av grov olovlig körning samt för att han efter händelsen rökt cannabis.

-Pettersson tycker att straffet är löjligt. Ahmad har tidigare straffats för olovlig körning och kör man en stor tung Mercedes i centrala Malmö i farter som man inte klarar av så borde det minst vara fråga om mordförsök och terroristbrott. Den unga mamman som så när miste livet och blev av med sitt ben kommer att lida hela livet och för det får hon 176 000 kronor i skadestånd som Ahmed troligen inte kan betala. Advokatkostnaderna för araben får vi skattebetalare stå för. Vi får hoppas att åklagaren överklagar. 

Dom B 1245-15

TIDIGARE 2015-08-03. Åtal efter den arabiska terroristattack i Malmö när en mamma med spädbarn blev svårt skadade

I mitten av februari drabbades Malmö av en vansinneskörning. Körningen ledde bland annat till att en mamma och hennes spädbarn ådrog sig livshotande skador. Nu åtalas mannen, som är i 20-årsåldern, för bland annat grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. 

Ahmad El-Moghrabi, förare av kokainracern på Amiralsgatan
En broder El-Moghrabi

Det var den 11 februari som vansinnesfärden ägde rum. I närheten av Konserthuset i Malmö vinkade polisen in en bil för kontroll. Bilen stannade dock inte utan körde i väg i hög hastighet längs den hårt trafikerade Amiralsgatan. Polisen följde efter men tappade efter ett tag kontakten med bilisten.

Strax efter Nobeltorget tog färden slut. Efter att ha kört i otroligt hög hastighet, och varit nära att krocka flera gånger, smällde bilen in i ett par parkerade bilar, något som renderade i en stor krasch. Personerna i fordonet klarade sig utan allvarligare skador, men en mamma och hennes spädbarn ådrog sig i samband med kraschen livshotande skador. De båda kunde dock senare återhämta sig från sina skador. Föraren lämnade sedan platsen, men kunde senare gripas av polisen.

Nu står det klart att åtal kommer att väckas mot föraren, som är i 20-årsåldern. Han åtalas för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, olovlig körning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Utöver detta kommer han även att åtalas för narkotikabrott, i samband med vansinnesfärden.

I stämningsansökan går det att utläsa att mannen även tidigare har straffats för olovlig körning. Vidare anses brotten han nu åtalas för vara synnerligen grova. ”Brotten är grova då mannen har tagit en medveten risk genom att köra väsentligt fortare än trafikförhållandena medgivit. Han har härigenom gjort sig skyldig till grov oaktsamhet samt visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom”.

-Pettersson ser inte ett spår i media om att det skulle vara arabiska terrorister som framfört Mercedesen i PK-media, men den åtalade är Ahmad El-Moghrabi.

Sedan tidigare är Ahmad El-Moghrabi dömd för bland annat flera fall av olovlig körning samt rattfylleri. Bland de övriga brottsrubriceringarna märks rån, vapenbrott, narkotikabrott, hemfridsbrott, våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman.

Totalt förekommer Herr El-Moghrabi under minst 16 avsnitt i belastningsregistret. Vid samtliga tillfällen har han dock kommit undan med lindriga straff och aldrig blivit dömd till fängelse.

TIDIGARE 2015-02-12. Fyra arabiska terrorister har gripits efter angreppet på det svenska samhället på Amiralsgatan i Malmö igår. En nybliven mamma vårdas för livshotande skador och hennes spädbarn för allvarliga på sjukhuset i Lund efter attacken. En annan kvinna vårdas för mindre allvarliga skador.

Videon nedan från Sydsvenskan

Fyra personer greps igår kväll för vansinnesattacken på en mamma och hennes bebis. Två av de gripna är bröder. För tre år sedan låg en av de gripna bakom ett nästintill identiskt brott.

Då slutade flykten undan polisen med att en av de narkotikapåverkade bröderna krockade med en polisbil – och dömdes till fängelse.

I går gick terrorfärden längs hårt trafikerade Amiralsgatan mitt i centrala Malmö. Vid korsningen Lantmannagatan tog det stopp. Mercedesen som de två bröderna misstänks ha kört for med en enorm fart in i ett par parkerade bilar och lämnade en total förödelse.

Vittnen berättar om en smäll som lät som en bomb – och om hur en vit rökpelare syntes efter att bilen kraschat in och totaldemolerat ytterligare två bilar.

En mamma och hennes spädbarn ådrog sig livshotande skador när de kom i kläm efter den otäcka olyckan – men personerna som suttit i det flyende fordonet klarade sig utan allvarliga skador och lämnade platsen springandes.

Samtliga fyra gripna är arabiska invandrare, tre av dem är tungt kriminellt mellan 20 och 22 år gamla som förekommit i flera uppmärksammade och mycket grova våldsbrott de senaste åren. En av dem är dessutom en ökänd vänsterextremist som bland annat deltagit i den bland extremister hyllade ”solidaritetsgruppen” ”Reclaim Rosengård”. Två av de brottsmisstänkta männen är ett brödrapar.

Mona Sahlin får väl sätta dem i terapi och ge dem ett jobb, som trafikpoliser kanske för det är synd om dem. Notera också skillnaderna i sympatiyttringar hos Twittervänster mellan den nioåriga grabben och mamman som blivit av med sitt ben i en terroristattack.

I maj 2012 såg en polisman hur storebrodern, som saknar körkort, körde förbi. När polispatrullen försökte stoppa honom på Sallerupsvägen i Malmö körde han därifrån i så hög hastighet att bilen ”vobblade”, enligt poliserna som förföljde honom

Han körde på gångstigar och cykelbanor på ett sätt som poliserna beskrev som livsfarligt för andra trafikanter.

Dömdes 2013

Jakten slutade först när mannen krockade med en polisbil och när han greps visade det sig han var påverkad av narkotika.

I ett förhör erkände storebrodern olovlig körning men menade att olyckan inte hade inträffat om polisen låtit bli att förfölja honom.

Följden blev att han i februari 2013 dömdes för åtta fall av olovlig körning, fyra av dessa ansågs vara grov olovlig körning. Han dömdes också för tre fall av rattfylleri och fyra fall av narkotikabrott.

Straffet blev två månaders fängelse. Den yngre brodern, som även han gripits misstänkt för att vansinneskörningen i går, dömdes förra året för vapenbrott.

När han stoppades av polis hittades en 9 mm automatpistol. Han dömdes även för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Precis som sin äldre bror har han tidigare dömts för olovlig körning.

-Pettersson läser i flera PK-medier att det kallas olycka men det är ingen olycka när man i berott mod kör i mer än 100 km i timmen, drogpåverkad och visar total förakt för ursprungsbefolkningen…det är terrorism a lá Mellanöstern…

Vissa PK-media är dessutom fräcka nog att skylla på polisen. Polisen jagade inte den flyende bilen, utan följde efter på håll utan blåljus/sirén och tillkallade enheter som försökte genskjuta och spärra av kebabracern fylld med kriminella terrorister…

10 reaktioner på “Två arabiska bröder anhållna för mordet på Ahmed Obaid

 1. Det lär bli 30 timmars samhällstjänst….i slutändan.Såvida de inte släpps fria redan ikväll !

 2. Har du bevis på att dem är skyldiga då? Nej precis. Sluta hänga upp oskyldiga människor offentligt! Terrorister hahahah nej sluta låt mig skratta färdigt, hela du och din fjantiga blogg är ett skämt. Hämta dina bevis till mig så vi kan dividera om dessa oskyldiga bröder.

 3. Det är en djupare fråga. Byarna, städer flyttade till Europa för europeiska företag som inte betalar skatt eller ta något ansvar för pågående galenskap kommer att göra stora affärsrörelser i MENA. Ibland handlar det om militär industri – export. Men det är aldrig om vilja genomsnittliga infödda svenskar. NI bestämde aldrig om sig själv och om landet. Det är klart att ni är arga och för det mesta full av hat. Ni har fått minst 200.000 analfabeter med löftet av Er regering om att ni kommer bli rik i hela experimentet

  1. SFI :
   Jag tänker inte att ge mig in i en diskussion om detta, det enda är ………..vi var och är många som visste vad som skulle hända……..
   dumsvenskarna visste inte och stämplade oss …rasister och annat osant.
   Det enda vi är / var är REALISTER !

 4. Dessa skjutglada fånar, vad har de här i Sverige att göra?
  Har de inte fattat att detta är Löfvens trygga Sverige?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: