Stäng

SSU: Skjutsa skolbarn till andra områden

INVANDRING. Flera av de stora socialdemokratiska distrikten vill begränsa det fria skolvalet, visar en kartläggning som DN gjort inför partiets kongress i Göteborg. Ungdomsförbundet SSU vill ta frågan ytterligare ett steg och införa ett utbyte av elever mellan välbeställda och utsatta områden, skriver de i en motion. Skattefinansierade skolskjutsar ska ta eleverna mellan de olika områdena.

– Under 25 år har vi haft ett marknadsbaserat skolval som segregerar och cementerar klassklyftor och sorterar bort barn, säger SSU:s ordförande Philip Botström.

Partidistriktet Skåne håller med SSU om att socioekonomisk bakgrund borde väga tyngre än närhetsprincipen när elever får plats på skolor. Även Göteborgsdistriktet tycker att motionen är ett bra initiativ.

-Pettersson har någon gång sett att Sverigedemokraterna har föreslagit att skolor på landsbygden ska överleva med hjälp av att elever skjutsas från centralorterna ut till små skolor i landsbygden i stället för tvärtom som är den rådande ordningen.

Det kanske är en idé nu när SSU:s moderparti tillsammans med de andra i sjuklövern tagit emot fler elever än vad Sverige som land orkar med. Men det får högst bli fem invandrarelever i en klass på 25 elever.

Undrar förresten om herr Botström har betalt sin taxiresa för 7.900 kronor…

15 reaktioner på “SSU: Skjutsa skolbarn till andra områden

 1. Den där skolan i Husby såg förskräckligt ut – alla de flickorna i trasorna på huvuden. Är det så ska svenska skolan vara? Muslimska värderingar tar över! Jag tycker att svenska skolan borde reformeras i grunden och skoluniformer borde införas. Inga huvuddukar, inga muslimska fasoner.

 2. Kanske lösningen ligger i ett facit? Skolbarnen får ett antal frågor i numrerad ordning. Sedan får de ett facit med svaren i ”oordning”. Och så får de para ihop resp fråga med rätt svar.
  Så får man se hur väl de lyckas, och så sätter man betyget efter detta.
  Men det är klart, alla lär inte klara ens det, så……..
  Återstår att trycka upp betyg a la förtippad lottokupong och sedan hålla upp betygen framför ungarna så får de dra ett betyg och läraren skriver då elevens namn på valt betyg och sätter dit sin signatur.

  För hur man än placerar barn i skolan så handlar det om elevens egen intelligens.

 3. Nu ska elever på alla skolr bli lika dumma. För om man släpper in en varg i fårflocken slutar det med kaos för alla. Se i hellre till att det finns kompetenta lärare och beväpnade vakter på skolor där packet går. Dt kan ju vara ett sätt att stävja sittuationen. För hur än politiker försöker ta udden av de som i framtiden kanske startar företag som ger någon av packet arbete. Men med alla lika kunskapsmässigt dumma kommer vi aldrig att få se fler nyettablerade företag

 4. Många skolor i USA tvingades på 50 talet att ta emot elever från mindre bemedlade områden. Många av dessa skolor förvandlades från att ha varit framgångsrika läroanstalter till att bli skräckexempel på hur en skola kan förfalla på några år. Lagen om bussning av mindre bemedlade elever började försvinna på 80 talet efter det att föräldrar som har råd att låta sina barn börja på privata skolor. Iär av erfarenheterna från USA innan alla skolor som bekostas av det offentliga blir förstörda i Sverige.

 5. Ja hela skolsystemet skall förstöras irriterade att det finns skolor som fortfarande fungerar ,då skickar man dit blatteglinen så att dom kan få förstöra det lilla som finns kvar

 6. Såg faktiskt Fridolin i kväll och hörde nyhetsuppläsaren upprepa att det är p g a fattigdom som invandrarskolorna inte lyckas så bra. Trodde man skulle slippa den uttjatade ursäkten sedan det kommit flera forskningar som visar att man inte kan skylla på socioekonomiska orsaker.

  Dessutom gjordes undersökningar mellan skolor i bl a Malmö, tror det var Rosengårdsskolan och den i Limhamn. Resultaten är glasklara till fördel för skolor med övervägande svenska elever. Och detta trots att de fått mycket mindre resurser och pengar.

  Lite roligt när de frågar vad invandrarbarnen vill bli. Killen trodde säkert han kunde bli pilot och somaliskan skulle bli ÖVERläkare. Hon fick frågan varför och hon svara att hon gillade att vara överläkare. Fan tro’t. Med de ambitioner och övertygelse om sin egen förträfflighet borde de lyckas bättre,

 7. Den dan muslimerna i Sverige bildar ett eget parti finns in SAP längre. Vem i sina sinnes fulla bruk vill rösta på sossar? I holland försvann de med 75% över en natt.

 8. Nu skall alltså de skolor, som till äventyrs fungerar någorlunda förstöras även de.
  Sossarna har ju misslyckats med att göra alla lika bra, så nu går man den enkla vägen och gör alla lika dåliga!

 9. ”FN:s flyktingkonvention (även kallad Genèvekonventionen eller mer formellt 1951 års konvention angående flyktingars rättsliga ställning) är en internationell konvention som ursprungligen skapades för att ge skydd åt de som var flyktingar på grund av andra världskrigets händelser. 1967 utvidgades konventionen genom ett tilläggsprotokoll, New York-protokollet, så att den inte längre var begränsad till flyktingar från Europa och tidsperioden före 1951.” (Wikipedia)

  Här är problemet. Äterkalla ratificeringen – NU!

 10. Människor som lyckas göra nåt bra med sitt liv skall förföljas och dela med sig tills de blir lika dåliga som de som aldrig anstränger sig? Socialdemokratisk pedagogik på hög nivå?

 11. Rör inte sådant som fungerar bra är något vi alla får lära oss.

  Inom det statliga och inom skolväsendet i synnerhet är det
  tvärtom, river det som fungerar och ersätter det med något
  nytt flum.

 12. Vad representerar initialförkortningen SSU om inte Sverigefientliga Sharia Ungdomar med sikte på att via tvångsåtgärder förpesta en fungerande pedagogisk miljö i de områden som hittills förskonats från mångetnicitetens vardagsterror?
  Jag känner enbart ett djupt förakt för dessa verklighetsfrånvända, totalinkompetenta yngel!
  Andreas.

 13. Varför är det alltid NÅGON ANNAN, oftast barn, som ska ta hand om integrationen och ta smällarna?

 14. Det bäste vore kanske att skicka elever som inte fungerar i vanliga svenska skolor till valfritt muslimsk land för att få en ideologiskt anpassad utbildning med erforderlig disciplin enligt sharia.

 15. Klart att skolor där man har studiero och lungt skall berikas med bök och stök. SSU är ju en hoper helpuckon.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: