Korruption hjälper de ”populistiska” partierna.


Enligt TT / GP ger korruptionen inom de offentliga institutionerna ett riktigt uppsving för ”populistiska” partier.  Många som röstar på de så kallade ”populistiska” partierna är missnöjda med just detta och kvaliteten på skola,vård  och rättsväsendet.  Göteborgs universitet har intervjuat 85.000 personer i 24 olika Europeiska länder  Märks extra tydligt i södra Frankrike och Italien där korruption är ett stort problem, där är Franska Front National och Italienska Femstjärnerörelsen starka. Det är väl inget konstigt med att folk röstar på något som de tror och tycker är bättre.

Människor får gärna kalla de partier som vill ha ordning och reda för populistiska. För mig betyder det populära. Den riktiga betydelsen är  ”politisk rörelse som vädjar till ”folket” och ”sunt förnuft” samt angriper en politisk eller social elit, ofta utan grund i en specifik ideologi.”   Realpolitik är en synonym. Läs ordet REALPOLITIK – äkta politik, riktig politik. Ändå använder de politiskt korrekta partierna namnet populistiskt om SD och liknande partier runt om i Europa.

Har ordets rätta mening ändrats eller  har Löfven och kompani insett att det är det äkta politiken som dessa populistiska partier driver?? Det är ju inte helt utan anledning som dessa partier växer sig starkare och starkare i Europa.

Allt som oftast den sista tiden har vi hört om hur ledare för fackföreningar och stora företag, kommunala och statliga inrättningar har frossat på våra skattepengar. Skott sig, renoverat och byggt hus, förskingrat stora summor pengar och festat på porrklubbar mm för pengar som inte tillhör dem.  Det har säkert förekommit länge men inte varit känt på samma sätt som nu.  I dessa fall ter sig Mona Sahlins Toblerone och matkassar som en bagatell men det var ju inte det. Sedan blev det värre och värre även för henne.

Allt detta får folk att visa sitt missnöje genom att söka andra möjligheter, andra partier att rösta på som inte har fostrats i att ”ta för sig så mycket det bara går”. Att få höra någon säga sanningen istället för att linda in sig i politiska lögner för att slippa stå till svars.

Nu ser vi i hela Europa hur vår välfärd raseras av en invandring som ingen någonsin kunnat föreställa sig. De politiskt korrekta partierna försöker in i det längsta att visa sig duktiga genom att ta emot så många som det bara går. Visa övriga världen hur bra vi är i Sverige. Samtidigt raseras allt som vi och våra fäder arbetat för. Att vi skall få en bra ålderdom, en bra sjukvård och en bra skola. Sverige låg i topp bland skolorna för 30 år sedan – idag inte så bra……….

Genom att cirka 90% av alla invandrare inte har  haft asylskäl utan använt sig av smarta smugglare och lögner för att komma hit och missbruka vårt system så har vi nått så lågt det går. Nu är det de populistiska partierna, de som kämpar för sina respektive länder, för att vi skall återfå vår värdighet och vår kultur, vårt land, som växer sig starkare och som kommer att hjälpa oss ur krisen. Dessa partier som värnar om oss, om Sverige och dess existens.

Det snackas en del om att dessa populistiska partier inte har ett partiprogram utan bara har invandringen på sina agendor. Inget kan vara mer felaktigt. Många har ett utmärkt partiprogram som slår ut de etablerade partierna med hästlängder om bara folk tog sig tid att läsa och lyssna. Skrämselpropagandan som Media använder gör att många inte vågar eller tror – man skall ju lita på svt – public service, eller??

Aftonbladet kallar Sverigedemokrater för kräk, Expressen kallar Sverigedemokrater för brunråttor. Föra att inte tala om nazister och fascister. Aftonbladet är ju fött i sann nazistisk anda, i socialdemokratin, lätt att glömma när man har skygglappar……..Världen förändras och det gör vi också – därför skall man se framåt, framåt och vad vi kan göra för framtiden!

Där ser jag bara de populistiska, äkta, sanna politiska partierna som arbetar och strävar framåt och för sina respektive länders överlevnad. Inte för de partier och dess ledare som bara ser ett framtida FN-jobb eller ambassadörstjänst framför sig och agerar därefter. Inte de som söker de största fallskärmarna och den högsta pensionen efter riksdagsarbetet. Självklart finns det misstag i alla partier men i huvudsak så ser jag endast de populistiska som räddningen för Europa och Sverige. De som inte är uppfostrade till att vara politiker utan de som kommer ifrån gräsrötterna med sann och äkta politik.  Populistisk politik!


8 responses to “Korruption hjälper de ”populistiska” partierna.

 • Pettersson

  En populist är en person som säger sanningen på ett sätt som alla förstår.

  Gilla

 • gamgubben

  Politiker: en person som inte fått någon speciell utbildning utom att denne är duktig på att uttrycka sig verbalt. En politiker ska helst inte ha en egen åsikt utan rätta sig efter sin politiske överordnad.
  Omkring 75% av Sveriges politiker skall utropa rasist till politiker med annan uppfattning om vad som är bra för Sverige vad gäller folkförflyttning.
  En politiker ur de ovan nämnda 75% måste vara beredd att arbeta hårt vart fjärde år oftast med något de inte tror skall gynna landet utan dem själva.
  En politiker tycker inte, utan tänker, ett ord de flesta inte förstår innebörden av.

  Gilla

 • Tussilago

  Jag har läst alla parti program rätt noga. T.ex det enda parti som vill förbjuda import av päls från Kina (de flår dessutom djuren levade!!!) är SD. Det om något skulle väl få djurvänner i Sverige att rösta på SD!!!!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det måste ju vara så att dessa partier är populära i och med att dessa blir större och större.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Population? Popularitet? Populism?
  Befolkningens vilja? Någon borde tänja på att inrätta en organiserad form ab representantskap så att folkets vilja kan komma till uttryck? Att ingen tänkt på det?

  Gilla

 • Fredde

  Jag läste nyligen Magnus Hedmans bok, och han har inga vackra ord att säga om pressen. Och jag förstår honom…

  Lögner och överdrifter, utan hänsyn till personer och deras familjer.

  Och dom anklagar alternativmedia för Fake news…???

  Gilla

 • Billy Boy

  De s k ”nöjespartierna” i Sveriges riksdag …

  … är inte ett dugg roliga längre … och de kallar dessutom felaktigt det enda äkta nöjespartiet = SD i sveriges riksdag …

  … för ett missnöjesparti.

  7-klövern har tydligen grava problem med förståelsen av vanliga svenska ord och deras egentliga betydelse sedan urminnes tider.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Populism är ett uttryck för makten när de innerst inne inser att de inte är realister.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/04/03/maktskifte/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: