Har SVT skitit i det blå skåpet?

Att vårt statliga public service-företag jagar privatpersoner som vittnar om en vård i kris och hänger ut dem för allmän beskådan har väckt starka känslor.

Petterssons tog tidigare idag upp Jens Ganmans brutala sågning av SVT. Ganman som under 90-talet jobbade som frilansjournalist, har under dagen fått sällskap av andra mediala personer.

Måste ändå reprisera ett par fraser från Jens Ganmans Facebook-inlägg.

”Ju mer ni försöker uppfostra tittarna/lyssnarna till att tänka ”rätt” desto djupare gräver ni er egen grav…//…Public service-eran går mot sitt slut”

Alice Teodorescu använder inte samma brutala kritik mot SVT som Ganman, men hennes ledartext kan inte misstolkas på något sätt.

”Sedan den 1 januari i år har Sverige en ny lag som ger visselblåsare ökat skydd. Detta eftersom visselblåsare historiskt har löpt stor risk för att drabbas av repressalier från arbetsgivaren”

Det står klart för alla att SVT skiter i denna nya lag och drar sig inte för att hänga ut visselblåsaren Antonsson med namn, bild och arbetsgivare. Public Service missar sitt mål, vilket Teodorescu menar är att gräva i missförhållanden på arbetsplatser och inte att jaga personer som påvisar dem.

Det är skrämmande, skriver Teodorescu och SVT:s agerande för tankarna till totalitära stater…vilket socialister som Helin och Stjärne säkerligen kan ty sig till (min anm.).

SvD

”I ett sällan skådat patetiskt försök till försvar hävdar Karin Ekman, chef för Sociala kanaler på SVT, att syftet med granskningen är att man vill få en bättre uppfattning om ”Dessa dolda opinionskrafter”…”

Orden är Alice Teodorescus och när det gäller just Karin Ekman på SVT, måste hon vara den enda chef som varken har fast telefon eller mobil som hon kan nås på.

Lyssna på det här samtalet och förundras över hur en public service-chef gör sig onåbar. Lägg märke till att Ekman uppmanar ringaren att ringa upp henne i början av samtalet, vilket gör slutet än mer pinsamt.

Per Gudmundson fortsätter med kritiken på SvD.

”Människor inne i verksamheter sågs som sanningsvittnen. Information från insidan visade en oförvrängd bild av verkligheten. Annat är det nu. Nu pekas de ut som landsförrädare av regimtrogna medier”

SvD

Apropå SVT har Joakim Lamotte varit engagerad i företaget, precis som Jens Ganman och precis som Ganman skräder inte Lamotte på orden när han kritiserar sin f.d. arbetsgivare. Lyssna.

Sedan vänstersocialisten Hanna Stjärne tog över vd-rollen på SVT har vårt public service-företag tagit på sig rollen som propagandister istället för att vara objektiva förmedlare av nyheter och med vänstersocialisten Jan Helin vid sin sida har man tagit ytterligare ett steg till vänster.

Tidningar och reklamfinansierade tv-kanaler kan vi välja bort om vi vill och så är det många som gör. Vårt public service-företag blir vi däremot påtvingade och kanske det är därför man törs agera som moderna inkvisitorer?

23 thoughts on “Har SVT skitit i det blå skåpet?

  1. Låneerbjudande

    behöver du ett lån?
    * Möten att låna upp

    $ 1,000 till $ 350,000,000
    * Välj att betala tillbaka. Mellan 1-30 år 3%
    * Välj mellan månatliga och årliga
    vedergällning
    * Flexibla lånevillkor.
    Alla dessa projekt och göra mer kontakt
    oss.
    Kontakta oss idag för ett akutlån:
    kumar.kredit.forum0114assurance@outlook.com

    Telefon:
    +348162448410

    hälsa
    Förvaltning.

  2. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    SVT är som en socialdemokrat eftersom de vet bäst har de inget behov av att kommunicera med andra.
    Allt de gör kan inte göras bättre, lämnar någon negativ kritik är det som minst ”bara käbbel” eller mest ”rasistiskt och främlingsfientligt”
    Insisterar någon är han förmodligen klassificerad som SD’are med fascistiskt förflutet.

    • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
      gamgubben skriver:

      Glömde skriva, skåpet är väl rött med gröna blommor!

    • De kommer aldrig att kursa, de hålls vid liv för våra skattepengar.
      Propagandamaskinen får aldrig stanna – då kanske folket börjar tänka själva!

  3. ”Vänstersocialist”? Är det för att understryka att det varken är en högersocialist eller vänsterkonservativ? Finns det socialister som är något annat än vänster?

  4. Till RäddSomFan: Har du bevis om motsatsen då? Lise skriver ju ”skrämmande att allt som en viss herre med mustach varnade för för visar sig stämma till 100 %”. Hon menar alltså Hitler. Sitter nu på bussen till mitt jobb och bredvid mig sitter som alltid Siv, som är jurist. Jag visade henne vad du skrev om mitt ”brott” och hon bara skrattade rakt ut och så följande: Om detta någonsin skulle komma inför rätta så blir det allt Lisen som åker ”dit” för sitt starka antisemitiska skitsnack. Eller du kan vet bättre än en jurist?

  5. Jag är en av dessa gammaldags Svenskar som betalar tvlicens
    Sorry men det sitter i ryggmärgen
    Men jag har kontaktat radiotjänst att jag vill ha subventionerad licens pga den politiska sammansättningen på de anställda då de inte speglar den samhälleliga opinionen.
    Men nu är jag nära på att avsluta betalningarna

  6. ……….”man vill få en bättre uppfattning om ”Dessa dolda opinionskrafter”…”….skriver SVT.

    Det är skrämmande att SVT, år 2017, har sjunkit så lågt i sin trovärdighet.

    Själva har man ju sedan lång tid tillbaks, tillhört ”den öppna partiska opinionskraften”. Den får ju absolut, inte störas av medborgare som ifrågasätter vad som sker i det svenska samhället.

    • Dom har i alla fall förlorat mig, min familj med släkt och nästan alla vänner för all framtid, vi har allihopa slängt ut tv´n och kommer aldrig mer att köpa en tv och kommer heller aldrig att titta på tv program hos någon annan, det har vi kommit överens om sinsemellan, och vi mycket glada för detta då hjärntvätten har upphört.

      • Går bra att behålla TVn. Bryter dom mot publicsericeavtalet så kan man med gott samvete bryta mot betalningskravet.

  7. Det betyder vad jag förstår att man skiter i det skåp där finporslin och linne som dukar och servetter förvaras.

    Skönt att allt fler kloka människor vägrar spela korkade längre.

KommenteraAvbryt svar