Stäng

”Dansk” och ”svensk” får livstids fängelse

INVANDRARVÅLD. Domarna för de personer som dömts för inblandning i dubbelmorden på en restaurang vid Vårväderstorget i Göteborg står kvar. Det är klart sedan Högsta domstolen meddelat att man inte tar upp fallet till prövning. Sex personer dömdes för medhjälp till morden och för mordförsök på totalt 25 personer på restaurangen.

”Dansken”  Adam Abdulahi och ”svensken” Ahmed Warsame får nu tillbringa åtskilliga år bakom galler.

TIDIGARE 2016-12-22. Sju av åtta invandrare fälls för krogskjutningen i Göteborg

INVANDRARVÅLD. Idag kom hovrättsdomen för restaurangskjutningen i Göteborg förra året. Hovrätten fäller sju av åtta som tidigare dömts för dödsskjutningen på Vårväderstorget i Göteborg, då två personer dog och åtta skadades. ”Hovrätten gör i huvudsak samma bedömning som tingsrätten när det gäller vad som är bevisat om attentatet och de åtalades medverkan till det”, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Männen, som har nekat till brott, fälls alla som medhjälpare men får ändå långa fängelsestraff. Adam Abdulahi, 28, och Ahmed Warsame, 25, döms till livstids fängelse. Två män döms till 14 års fängelse och en till 10 års fängelse. Däremot får två personer sina straff sänkta med två år, till fem respektive tolv års fängelse. En åttonde man frikänns helt i hovrätten.

varvaderstorget-mordare

TIDIGARE 2016-08-08 Dom efter massakern på Vårväderstorget – 7 år till livstid

Idag kom domen efter den uppmärksammade skottlossningen på Vårväderstorget i Göteborg förra våren då två människor dödades. Enligt åklagarna fanns motivet i stridigheter mellan gäng i Biskopsgården. Enligt dem finns det inga förmildrande omständigheter och man har yrkat på livstids fängelse för fem män.

Två män döms till livstid. De andra sex till mellan sju och 14-års fängelse.

Adam Abdulahi, 28, har enligt tingsrätten, vi kan utgår ifrån att domen kommer att överklagas, tillsammans och i samförstånd med Jonis Adan, 21; Josef Hällgren-Abdulrahman 21, Ahmed Warsame, 25 och Onur Corap, 21, legat bakom morden. Onur Corap döms också för ett annat mord som skedde några veckor efter detta.

Två unga mördades, åtta skadades då maskerade och beväpnade män tog attackerade rivaler i ett konkurrerande narkotikagäng. De två äldsta av de fem männen döms till livstids fängelse – men ännu vet ingen mer än de inblandade vilka som höll i vapnen.

– Det var en ren massaker, sa åklagare Johan Udén i sin plädering. Men utredningen har inte kunnat fastställa vilka av männen som sköt, vilka som höll vakt och vem som körde flyktbilen. Alla åtalade nekar till inblandning.

Två personer mördades och åtta skadades i dådet på Vår krog och bar i mars 2015. Åtta unga män står åtalade för morden och kringliggande brott.

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för fem av männen och fjorton års fängelse för tre av dem.

Robert Karlsson är polismästare och chef för polisens utredningsenhet i Region väst. Han säger att han är stolt över det polis och åklagare har gjort. – Jag tror att vi skickar signaler genom att vi kommer till anhållande, häktning och tillräckliga skäl till åtal.

De åtta männen är: (Efternamn, tilltalsnamn, övrigt förnamn)

 1. Abdulahi, Adam Abdi, född 1987, medborgare i Danmark. Döms till livstid.
 2. Adan, Jonis Faisal, född 1995, medborgare i Sverige
 3. Ahmed, Sakeriye Ali, född 1996, medborgare i Sverige
 4. Corap, Onur, född 1995, medborgare i Sverige
 5. Hällgren Abdulrahman, Josef Arvid, född 1995, medborgare i Sverige
 6. Warsame, Ahmed Abdirahman Ahmednuur, född 1991, medborgare i Sverige. Döms till livstid.
 7. Ali Mohamed, Khalid Ahmed, född 1995, medborgare i Sverige
 8. Louz, Ihab, född 1994, medborgare i Sverige

Vårväderstorget2

Ansvarsyrkanden m.m. 1. MORD och FÖRSÖK TILL MORD eller i andra hand MEDHJÄLP TILL MORD och MEDHJÄLP TILL FÖRSÖK TILL MORD (Adam Abdulahi, Jonis Adan, Onur Corap, Josef Hällgren och Ahmed Warsame) samt MEDHJÄLP TILL MORD och MEDHJÄLP TILL FÖRSÖK TILL MORD (Sakeriye Ahmed, Khalid Ali Mohamed och Ihab Louz) (5000-K331448-15)

Göteborgspolisen säger att det är lugnare än på länge när det gäller våldsbrott och skottlossningar i Göteborg. Åklagare och polis säger att många av de kriminella för närvarande sitter inlåsta.

-Pettersson ber om ursäkt för att jag ibland påstår att det är invandrare somligger bakom de flesta grova brotten. Här syns ju tydligt att det är sju ”svenskar” och en ”dansk” men som PK påstår är alla män, och det har blivitlugnare i Göteborg sedan några män låstes in.

TIDIGARE 2016-07-09. Dag 23 i rättegång, syster ger alibi klädd i niqab. Sveriges Radio har bilder på de misstänkta…

Den 25-åriga kvinnan hördes på rättegångens 23:e dag, på begäran av sin 28-årige bror. Hon försäkrade att han var hemma i lägenheten i Frölunda med henne, ytterligare två systrar och deras mor på kvällen 18 mars i fjol. Under dagen hade hon varit i skolan och kom hem runt klockan 21. – Då var A hemma. Vi åt middag halv tio. Jag och en syster dukade av. Sedan satt vi i vardagsrummet och pluggade. I samma rum satt A och mamma och tittade på tv. Vi satt där till tolv-tiden på natten då vi gick och la oss.

Hind Ahmas wears a niqab despite a nationwide ban on the Islamic face veil outside the courts where she arrived with the intention to pay a fine after she was arrested last May for wearing the niqab in public, in Meaux, east of Paris, on September 22, 2011. Photo courtesy of REUTERS/Charles Platiau *Editors: This photo may only be republished with RNS-FRANCE-NIQAB, originally transmitted on Oct. 20, 2015.

Systern uppgav att hon mindes denna hennes brors sista kväll i frihet mycket detaljerat. Hon sa sig till och med minnas vilka skämt han drog för deras mamma. Enligt systern brukade A så gott som alltid vara hemma på kvällarna och sedan många år brukade hon väcka honom för morgonbönen.

Kammaråklagare Ulrika Åberg presenterade resultat från pejling av A’s telefon: Under tvåveckors-perioden fram till 18 mars hade hans telefon klockan 23 varit uppkopplad en gång på hemadressen. Efter midnatt hade telefonen, under samma tidsperiod, varit uppkopplad på andra ställen i Göteborg under samtliga nätter.
– Jag vet ingenting om det. Det får du fråga honom, svarade systern, som svarade ’hur menar du?’ på flera av åklagarens frågor.

A ville starta ett företag men försörjde sig, enligt systern, på bidrag. Hur han finansierade sin Englandsresa i februari -15 eller sin Rolexklocka, värderad till 66 000 kronor, visste inte systern.

Hon uppträdde i rättssalen i niqab, heltäckande slöja med bara en smal springa för ögonen.
Rättens ordförande, rådman Patrik Claeson, förklarade efter förhöret för GP att det inte varit aktuellt att kräva att kvinnan skulle visa ansiktet. – Vi får inte kräva att någon tar av sig sin religiösa bonad. Det finns det JO-beslut på.

Kan man då vara säker på att det är rätt person som vittnar? – Nej, det kan man inte. I just det här fallet får man förmoda att A hade reagerat om det varit någon annan än den aktuella systern. Samtidigt avkräver vi inte leg från dem vi kallar; när de svarar ja på vår namnfråga så accepterar vi det. Det är egentligen ingen skillnad, säger Patrik Claeson.

Under förhandlingen blev den medhjälps-åtalade 22-årige H utpekad av två grannar i Länsmansgården. De sa sig känna igen honom som en av två mopedynglingar i en träff med en man i en Volvo, omkring en timme före krogmorden.

Från GP.se

TIDIGARE 2016-05-16. Nu inleds rättegången för dubbelmordet. Sveriges Radio har bild på de misstänkta

Ett kompisgäng som splittrades och började kriga mot varandra. Så beskrivs bakgrunden till den våldsupptrappning som till slut ledde fram till dubbelmorden på Vår krog & bar i stadsdelen Biskopsgården, Göteborg i mars förra året.

Idag på måndagsmorgonen inleds rättegången och enligt P4 Göteborg är det den största som ägt rum i Göteborgs tingsrätt. Konflikten är mycket komplex. En 28-årig man, ledaren för den nya gängkonstellationen från Norra Biskopsgården, är enligt GP hjärnan bakom dådet.

Han ska enligt en fängelsedom från november 2011 ha börjat smuggla knark med hjälp av östafrikanska kontakter i Europa, skriver tidningen. Han är också den enda som inte har band från uppväxten till de övriga åtalade.

Sverige Radio skriver idag om de misstänkta, jämför gärna med Petterssons gamla bild nedan:

Åtta_misstänkta
A. 28 år gammal och äldst av de åtta. Dansk medborgare som flyttade till Göteborg 2008. Har varit bosatt i Bergsjön och på Hisingen. Tidigare dömd till två och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

Misstänkt för mord och mordförsök på Vår krog & bar samt grovt vapenbrott. Greps i en bil tillsammans med person B dagen efter morden med flera tunga vapen.

B. 21 år gammal. Uppväxt i Biskopsgården, Hisingen. Tidigare dömd för grovt vapenbrott och misshandel.

Misstänkt för mord och mordförsök på Vår krog & bar samt grovt vapenbrott. Greps i en bil tillsammans med person A dagen efter morden med flera tunga vapen.

C. 19 år och yngst. Uppväxt i Biskopsgården, Hisingen men senast folkbokförd i östra Göteborg. Tidigare dömd för snatteri och olovlig körning.

Misstänkt för medhjälp till mord på Vår krog & bar samt grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Greps i en taxi dagen efter morden med en väska som innehöll flera tunga vapen.

D. 20 år gammal. Uppväxt i Biskopsgården, Hisingen. Haft flera fasta jobb som bland annat väktare. Tidigare dömd för snatteri och hot mot tjänsteman.

Misstänkt för mord på Vår krog & bar samt mord på Väderkvarnsgatan och grovt vapenbrott på Jaegerdorffsplatsen. Häktades den 17:e april för mordet på en 53-årig man på Väderkvarnsgatan.

E. 20 år gammal. Uppväxt i Biskopsgården. Hade länge en lovande fotbollskarriär där han representerade Sveriges ungdomslandslag. Provtränade med flera utländska klubbar. Tidigare dömd för snatteri, rån, rånförsök, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Misstänkt för mord på Vår krog & bar samt grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott på Jaegerdorffsplatsen. Greps i samband med mordet på Väderkvarnsgatan 15:e april.

F. 25 år gammal. Uppväxt på Hisingen, senast folkbokförd i Biskopsgården. Både under några år i England men återvände förra året. Tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

Misstänkt för mord på Vår krog & bar. Häktades 13:e november 2015.

G. 20 år gammal. Uppväxt på Hisingen men senast folkbokförd i östra Göteborg. Tidigare dömd för Narkotikabrott, grovt vapenbrott, samt våldsamt motstånd och skadegörelse.

Misstänkt för medhjälp till mord på Vår krog & bar, grovt narkotikabrott samt grov misshandel på Väderkvarnsgatan. Begärdes häktad den 17 februari.

H. 22 år gammal. Uppväxt i Länsmansgården, Hisingen. Jobbade heltid och greps på sin arbetsplats. Ska enligt polisen vara en av dem som anlagt flera bränder i Biskopsgården under kvällen för morden. Tidigare dömd för ringa narkotikabrott.

Misstänks för medhjälp till mord på Vår krog & bar. Anhölls den 12 januari 2016, häktades dagar senare.

TIDIGARE 2016-04-29. Åtta invandrare åtalas för de brutala krogmorden i Göteborg

Åtta personer åtalas för inblandning i dödsskjutningen på en restaurang vid Vårväderstorget i Göteborg i mars i fjol, där två personer dog och åtta skadades, rapporterar SVT.

Fem personer åtalas för att uppsåtligen ha dödat två personer samt försökt döda ytterligare 24. Alla fem åtalas för mord, trots att bara två personer var inne på krogen. Åklagaren uppger att det handlar om ett utökat gärningsmannaskap då alla ska ha planerat och utfört morden i samförstånd. De övriga tre männen åtalas för medhjälp till mord.

Samtliga åtalspunkter presenterades på en pressträff under dagen.

Polisen misstänker att en konflikt mellan gäng från två olika områden i stadsdelen Biskopsgården ligger bakom dåden. – Orsaken till konflikten kan man spekulera i. Det kan vara hämnd, ekonomiska eller narkotikaaffärer eller något annat. Det går väl aldrig att vara riktigt säker, sade kammaråklagare Johan Udén.

-Pettersson ser att kammaråklagaren Johan Udén spekulerar i orsaken till konflikten. Tyvärr har han inget bra svar men jag vet. Orsaken är massinvandringen!

Nåväl, så här ser de små liven ut…8-0 till bortalaget…

Tidigare om Vårväderstorget

Vårväderstorget2

12 reaktioner på “”Dansk” och ”svensk” får livstids fängelse

 1. trist att man som Fattig-Pancho är så förbannat harig
  …i annat fall finns det ju minst 2 miljoner sätt, att få
  en hyfsad komfort under den resterande tiden

 2. Jag tycker att de här grabbarna är värda att få sig ett enkelt jobb! De kan bli rörliga mål i försvarets skarpskytteutbildning. Det behövs inga speciella färdigheter utöver att kunna springa snabbt och gömma sig i håligheter. Och det skulle grabbarna lära sig på nolltid. De enda språkkunskaper som behövs är att kunna skrika efter nåd och mamma – och det är inte ens viktigt vilket språk man använder.
  Dessutom på vintern skulle de flesta av dem göra en fin kontrast mot det snötäckta skjutfältet eller något lämpligt område på havsisarna.
  Som en extra + på kanten skulle havs- och kungsörnarna få mer föda …

 3. Svenska myndigheter har utan folkets stöd gjort om EU till Eritreanska Unionen. Exempel: vänsterfolket i Mig-domstolarna har skapat Schengen med Eritrea, så att alla deras fullständigt självcentrerade mördare kan resa hit och bo här utan pass. Vi är afrikas Kriminalvårdare, och vi offrar våra kvinnor och barn på asylbedrägeri religionens altare (aztekernas ritualer med människo offer påminner lite om det)
  https://youtu.be/-3dTGYlGLuk

 4. Lägg märke till vad de har gemensamt?

  Deras öron är placerade nedanför ögonen? Jämför med andra och se om ni ser skillnad?

  Detta anatomiska kännetecken tyder på att under en period i fosterutvecklingen så fanns det en störning? Denna störning har även spår i personens mentala utveckling (alltså finns inte bara fysiska kännetecken)? Vilka de mentala kännetecknen är? Lätt för våld?

  Inte rasbiologi? Inga konstigheter? En störd fosterutveckling påverkar både fysiskt och psykiskt?

  Stämmer det? Finns det någon forskning?

 5. Jag förstår inte. Kan ett vittnesmål i en rättegång uttala sig utan att behöva identifiera sig? Det finns väl både fingeravtryck och dna om de envisas ha heltäckande förklädnad. Varför finns det inga krav på det? Absurdistan gör skäl för namnet. Vem förrådde och lurade in Sverige i dessa absurda föreställningar sämre än medeltiden? Stäng ned alla bidragutbetalningar för bidragsturisterna och låt dem försörja sig själva eller flytta hem.

 6. Framtiden ser ljus ut för Sverige när vi massimporterar dessa välutbildade raketforskare !!! Våra politiker som är ansvariga borde få livstids fängelse och utvisade för all framtid !!!

 7. Varför är de svenska meborgare. De som aldrig har försörjt sig själva på ett ärligt sätt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: