Stäng

Kulturkrock eller vad?

INSÄNDARE. Malmö 29-3-2017                                                                                      

Villagatan där jag bor i Malmö är en återvändsgata som slutar i en vändplats. Denna vändplats används med jämna mellanrum som avstjälpningsplats för mindre nogräknade personer där man tippar allt från gamla möbler, spisar, tvättmaskiner och skräp i största allmänhet.

I ca en veckas tid så står där en spis och bredvid spisen så ligger det en slang som tillhört en s k vattenpipa varför jag misstänker att dom som tippat spisen är s k ”svenskar med annan bakgrund”.

Rekordet i nedskräpning slogs nu i torsdags eller fredags då någon har tippat ett jätteberg , se bilden, av kartongpapper och plastemballage nere i vändplatsen. Jag såg denna hög för första gången i lördags då jag rastade hunden och blev heligt förbannad över detta svineri. Beslöt att rota igenom högen i hopp om att finna något spår av förövarna vilket jag dock inte förväntade mig.

Döm om min förvåning då jag hittade en mottagaretikett där både namn och bostadsadress stog på den som var mottagare av den soffgrupp som emballaget tydligen hade innehållit.

Gatan var en gata i samma kvarter där jag bor och namnet var vad jag förstår ett typiskt s k arabiskt namn eller liknande. Tog bort etiketten och gick vidare med hunden och väl hemkommen efter att ha berättat för hustrun så beslöt jag mig för att gå hem till vederbörande. Hustrun var med på noterna och tillsammans med hunden så tog vi en promenad hem till våra s k nysvenskar.

Blev lite förvånad då det på ytterdörren stog en namnskylt med två vanliga svenska efternamn. Beslöt mig dock för att ringa på och efter en god stund så öppnade en ung kvinna iklädd typisk huvudbonad som täckte håret. Frågade om personen med det namn som stog på mottagaretiketten bodde här och svaret var att det var hennes lillebror. På frågan om brodern hade tagit emot en leverans av soffgrupp så blev svaret ja och hon ställde då en fråga vad det gällde. Jag berättade att emballaget låg på vår gata längst ner på vändplatsen och visade upp adresslappen som bevis. Hon blev förvånad och sade att brodern skulle ha kört detta till tippen och hon vet inget om att det låg på vår gata.

Uppenbarligen så tyckte din bror att det var behändigare att tippa allt på gatan där vi bor eftersom allt ju ligger där, sade jag till henne. På detta svarade hon att dom i så fall omedelbart skulle bege sig dit och hämta allt. Hon ville ha adresslappen av mig men jag sade att den behåller jag. Vad skall du med den till, frågade hon då. Det får vi se senare kanske men hur som helst så behåller jag den vilket jag också gjorde. På detta svar så drämde hon igen dörren med en smäll och vi gick därifrån hemåt.

Vi hann precis komma hem då vi såg henne komma med bil på vår gata körandes ner mot vändplatsen där det redan stog en bil. När frugan senare gick ut med hunden så var allting bortkört och man kan ju hoppas att dom denna gången körde allt till tippen och inte till en annan gata.

Om inte annat så kanske man nästa gång skall förära en villagata med sitt skit så går man bättre igenom allt och bemödar sig bättre att ta bort allt som vittnar om vem som kastat skräpet.

Vad det gäller spisen så misstänker jag att den också kom från samma adress men det är naturligtvis inget jag kan bevisa men med tanke på slangen till vattenpipan så är det väl inte troligt att det är en urinnevånare som placerat den där på vår gata.

Alla har säkert sett reportage på TV från vissa muslimska länder och hur där ser ut på gatorna som ju närmast kan liknas vid en soptipp. Tydligen så sitter dessa takter i även i det nya landet och man gör som hemma. Sedan att dom som bor på gatan där man slänger sitt skit kanske inte vill ha det så är tydligen helt ovidkommande.

Jag vill i varje fall inte att min gata skall bli en mångkulturell sopstation utan jag förväntar mig att man kör sitt skit dit där det hör hemma, alltså en miljöstation där man kan tippa allt helt gratis även om det kanske är längre att köra än till närmaste granngata.

Avslutningsvis så kan jag också avslöja att allt är polisanmält. Dock så förväntar jag mig att ärendet kommer att läggas ner eftersom en av polisens kommentar var att  även om man har namnet på mottagaren av godset så är det inget bevis på att det är vederbörande som slängt det på platsen.

I så fall så kan man ju undra varför man så snabbt körde dit och körde bort allt om man inte har med det att göra? Jag skulle i varje fall inte ha gjort det om jag inte var den skyldige!

Sandor Herold, Malmö

18 reaktioner på “Kulturkrock eller vad?

 1. Tyvärr Sandor, det är något vi får inkludera i den sk ”berikningen”. Minns hur det såg ut på de flesta ställena i Afrika och Mellanöstern, där jag jobbat. Skit över allt. Råttor stora som taxar. Ingen bryr sig.

 2. Svenska poliser?
  Väldigt många unga män är fullproppade med kvinnligt könshormon och blir ovanpå det hjärntvättade med feministiskt trams från dagisåldern och den färdiga produkten av dessa olyckliga omständigheter blir en feminiserad halvfikus som dricker cafélatte och bloggar om sina känslor istället för att äta, träna och lära sig hantera vapen.

  1. Detta var i sanning ett ord i rättan tid och undertecknad kan bara instämma med föregående talare. Vårt en gång så föredömligt dynamiska och normalanständiga land har förvandlats till en multikulturell avstjälpningsplats för socialt dysfunktionella, importerade element och deras avfall. I det mångkulturellt belastade bostadsområde jag själv tyvärr råkar bo i märks en markant försämring av sophanteringsmoralen, och kring avfallsstationerna samlas en ansenlig mängd sopor som enligt tydliga direktiv skall vidarebefordras till en återvinningsstation. Det uppenbart ryggradslösa bostadsbolaget har hittills icke vidtagit några som helst ansatser för att komma tillrätta med den för fastighetsskötarna så ovälkomna extra arbetsbelastningen och det osnygga intryck dessa sopberg förmedlar. Missbruket utgör en regel och inte ett undantag. Vi är alla hjärtligt trötta på den effeminerade och mjäkiga fruntimmerspolitik som möjliggjort det förargelseväckande scenariot. Något mer förhatligt än feministiskt tänkande kan knappast finnas inom landets hank och stör, och vad denna statskonst lett fram till i fråga om ett rikstäckande kaos, är allom bekant.
   Andreas.

 3. Det verkar många gånger som polisen är ointresserade av att lösa brott dom verkar vara lika mycket islamistkramare som vissa politiska partier

  Skickat från min iPad

 4. Ja Sandor,det bor invandrare i vårt hus.Dom har köpt lägenheten då har dom varit här några år ,men dom kan fortfarande inte skilja på tidningspapper och allt annat skit för allt slängs i tidningsinsamlingen. Hajra Magyarok.Mvh Adolf N

 5. Sverige blir smutsigare för var dag i takt med den ökade invandringen.

  Det räcker med att titta hur det ser ut i de länder som invandrarna kommer från så förstår man varför Sverige har blivit skräpigare.

  När man är på McDonalds så är det invandrarna som inte plockar undan efter sig, de bara reser sig och går. En invandrare stod utanför en affär och när jag kom ut rensade han sitt cigarettpaket och slängde skräpet på marken fast det fanns en soptunna precis bredvid honom, jag plockade upp skräpet och gav honom det och pekade på soptunnan, han glodde barskt och skakade på huvudet.

  Som vän av ordning tycker jag att det är en otroligt sorglig utveckling.

  Vi måste bli väldigt mycket tuffare med att regler efterföljs.

  Socialdemokraterna måste bort!

  1. Dessutom så har polisen viktigare saker att syssla med än att vara promenerande plakat !

   1. Ideen är inte dum. En mängd arbetslösa kan bli plakatbärare. Men vid närmare eftertanke är det nog ingen bra ide. Den kommer bli en myndighet som kontrollerar texten där pk’s värdegrund betämmer.

 6. I någon kommun i Karlstad har det visat sig att folk häller fett använt i matlagningen i vasken. Stora problem med avloppet som följd. En sorts tratt för att hälla över fettet på en PET-flaska(som skall gå vidare till återlämningen) är konstruerad tillsammans med bruksanvisningen.
  Skulle dock tro att det inte är svenskt stekt fläsk som åstadkommer denna fettpropp utan ”nya, spännande matkulturer”!

  1. @eva jag har aldrig sett svenskar bära kring stora förpackningar utav olja – men jävligt ofta ser jag babbar komma med både en och två sådana stora. Så de använder troligtvis en satans massa jävla olja till sin matlagning.

 7. Det verkar som om polisen nu får särskild utbildning i hur man direkt kan skriva av en anmälan genom att förklara skurken oskyldig. Är det månne på den nya högskolan på Södertörn som man ger sådana kurser.

 8. Begreppet ”kultur” borde inte förära varelser som beter sig illa gentemot sina medmänniskor. Dessa muslimer såsom zigenare har ingen kultur. Inte heller är de formbara eller villiga att anpassa sig till någon civiliserad levnadsnivå. Slösa inte ordet ”kultur” på dem. Negativa aspekter får inte inkluderas i ’kultur’. En kulturform kan kollidera endast med en annan kulturform, inte med förargelseväckande beteende och ofredande. Jag blir galen varje gång jag hör eller läser om ”våldtäktskultur”, ”hedersmordskultur” – det må vara historiskt förankrat och höra till en viss livstil, men det har inte med ’kultur’ att göra, inte i positiv beteckning.

 9. Bra agerat! Förbannad lathet och arrogans att slänga bråte på det där sättet, när det finns bra återvinningsstationer som tar hand om det gratis.
  Men, i många länder har man en typisk lösning på sop-problemen: man kastar det över axeln och så är det borta!

  Sverige är (har åtminstone varit…) känt för att vara så rent, men det kanske PK-maffian också struntar i numera. Huvudsaken är att inte komma på kant med handdukshuvuderna…

  Tyvärr har du säkert rätt när det gäller anmälan, de lär inte ta i det.

 10. Nedskräpning är straffbart.
  Funkar inte så i Sverige.

  Romer bajsar i folks trädgårdar och lekparker, skräpar ner och miljöförstör utan någon som helst påföljd.
  Alla vet att om svenskar hade gjort samma sak så hade polisen burat in dem illa kvickt. Varför går romerna alltid säkra?
  Varför får de begå brott?

  1. Jag läste någonstans att Smith & Wesson hade en lösning på liknande problem men jag förstod inte riktigt vad det var?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: