Expressens DNA


HATMEDIA. Att tidningen Expressen skyddar vissa brottslingar medan de hänger ut andra, både skyldiga och oskyldiga. Det är obestridligt för alla även om chefredaktör Thomas Mattsson naturligtvis förnekar. De som hängs ut är oftast de Expressen kallar nazister, högerextremister och Sverigedemokrater, vilka kan var skyldiga eller bara ha en åsikt som avviker från Thomas Mattssons.

De som skyddas är nästan alltid ”svenskar” av olika ursprung och identitet. 

Idag hänger Expressen ut en man i det som de kallar den stora nazistutredningen i Göteborg. Detta efter att DNA-spår påträffats på en cykel. På cykeln placerades den kraftiga bomb som briserade utanför vänsterorganisationen Syndikalistisk forums lokaler i november föra året.

Nazistledaren Viktor Melins DNA ska, enligt uppgifter i utredningen, finnas både på de delar av bomben som hittats efter sprängningen och på cykeln som bomben placerades på. Samtidigt släpptes en av de misstänkta i utredningen Anton Thulin, 20, på fri fot under onsdagen.

Alltså namn på Melin för hans DNA och Thulin som släppts, ingen av dem är dömda för dådet.  Inga namn på gärningsmännen längre ned trots att det fanns DNA på handgranaterna. 

En 25-årig man åtalas för att ha kastat två handgranater mot ett flervåningshus på Kroksbäck i Malmö i somras.
Båda granaterna var avsedda att skada en person som bodde i huset. Bara slumpen gjorde att de inte exploderade, skriver Expressen som också berättar att mannens DNA fanns granaterna. Expressen nämner inte namn, ursprung eller politiska åsikter på babben från Mellanöstern.

Det var en skarpladdad handgranat som kastades mot en polisbuss i Tumba under natten till i fredags.
Splittergranaten är av modell M75, samma modell som har använts vid sprängningar i Malmö under året.
Tekniker har hittat 105 hål i polisbussen – och endast lyckliga tillfälligheter ledde till att de fyra poliserna klarade sig oskadda, skriver Expressen här. Även denna gång hittades DNA på handgranaten, men inte heller nu nämner Expressen, namn, ursprung och politiska åsikter på babben från Mellanöstern.


11 responses to “Expressens DNA

 • Håkan

  Thomas Mattsson har inget DNA!

  Thomas Mattsson har IBS!
  (Dvs Uppblåst mage!)

  Gilla

 • jhonsson

  Genom att inte köpa skittidningen Expressen under ett års tid sparar man något mer än 8 000:-kr. Om man skippar den under tio års tid sparar man närmare 90 000:-kr. Finns inte lättare sätt att tjäna sina pengar på!
  För 90 000:- kan man dessutom få en rejäl semester.
  Eller vad säger du Mattsson?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Den hycklande och obundna socialdemokratiska tidningen AB, lever inte som man lär….

  Aftonbladet genom chefredaktör Sofia Olsson Olsén, uppmanade i ett mejl journalisterna att jobba gratis hemifrån, men fick backa från uppmaningen.

  ”Under en längre tid har Aftonbladets redaktion för ”breaking news” haft stora problem med högt arbetstempo och överbelastning av arbete. Den hyllade breakingredaktionen var nominerad i kategorin Årets redaktion på Årets dagstidning-galan förra året.

  – Ovanligt många sjukskrivningar har lett till att medarbetare fått hoppa in på lediga dagar vilket lett till att flera känner hög stress och inte fått den återhämtning som behövs. Det har varit svårt att hitta vikarier, säger Susanna Vidlund, ordförande i journalistklubben.

  I fredags skickade tidningschefen Sofia Olsson Olsén ett mejl till samtliga medarbetare med rubriken: ”Akuta åtgärder för desken”.

  I mejlet skriver Sofia Olsson Olsén: ”Breakingdesken är extremt överbelastad och har varit så en längre tid.”

  För att komma till rätta med problemen ska nu fyra åtgärder vidtas, bland annat ett nytt schema och ett större fokus på banderoller – det vill säga färre men mer genomarbetade korta nyhetstexter.

  En av de fyra åtgärderna har dock fått medarbetare att reagera kraftigt, nämligen uppmaningen att jobba hemifrån på obetald arbetstid.”

  http://www.journalisten.se/nyheter/kris-pa-aftonbladets-breaking-news-redaktion

  Gilla

  • Billy Boy

   Journalister som arbetar på en tidning som Aftonbladet, vilken producerar PK-”nyheter” med en alltför stor andel ”Fake News” vilka ratas av allmänenheten och ej vill betala för … Ja då slår det självklart hårt mot tidningens ekonomi. Så här ser utförsbackarna ut för Aftonbladets nätupplaga.


   Statistik från kia index. Siffrorna visar miljoner sidvisningar (lila) respektive miljoner webbläsare (blå) som besökt Aftonbladets nätupplaga.

   … och partisympatierna för Socialdemokraterna visar också en likartade långsiktiga trend nedåt. D v s jakten på noll-punkten.

   Då förstår man att chefredaktör Sofia Olsson Olsén, uppmanade journalisterna per mejl att jobba gratis hemifrån i ett fult försök att rädda eventuella vinstmarginaler åt ägarna.

   Ett bättre grepp vore att låta journalisterna på AB få rapportera sanningar om de verkliga förhållandena i Sverige för att locka tillbaka läsarna och därmed förbättra tidningens ekonomi.

   Gilla

 • ossie

  I går så publicerade man en bild på en man som gjort rasistattack på 12 åring. Opixlad förstås, Hade det gällt en grovt kriminell invandrare hade förstås pixelmaskinen gått igång. Fan vilka hycklare.

  Gilla

 • Billy Boy

  När företrädarna för hatmedia skaffade sig vapen på illegala vägar … Ja,
  då frågar man sig om de skyldiga Expressen-gossarna hängde ut vem eller vilka de köpte vapnen av … och / eller har de dömda Expressen-vapen-köparna talat om för polisen vem deras vapenleverantören var. Det kan ju ha funnits DNA-spår på det inhandlade vapnet från fler kriminella än vapenköparna på Expressen.

  Såvitt känt har de beväpnade Expressen-medarbetarna ännu inte avslöjat någonting om detta.

  Delcitat

  Expressen fälls för vapenbrott
  Det blev fällande dom i vapenmålet där Expressen granskade den illegala vapenhandeln i Malmö.

  Chefredaktör Thomas Mattsson, nyhetschefen Andreas Johansson och reportern Diamant Salihu fälls för vapenbrott av Malmö tingsrätt.

  De döms till villkorlig dom och dagsböter.
  (Publicerad 18 maj 2012)

  Slut delcitat

  Hela reportaget kan läsas på länken nedan:

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/expressen-falls-for-vapenbrott

  Varje sund laglydig människa borde hålla sig på behörigt avstånd och ta ordentligt skydd från de dömda vapenköparna på Expressen. Man vet ju aldrig vad dessa beväpnade gossar kan ta sig till ute i det civila samhället.

  Gilla

 • marcus

  Journalister kan inte bli kränkta.
  Deras jobb är att kränka.

  Gilla

 • Bajen666

  Har dom blandat in CSI i USA, för inbilla inte mig att Svensk polis klarar ut att hämta DNA ifrån en sprängd bomb.
  Ett tips till försvarsadvokater titta närmare på detta….luktar skunk lång väg.

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Thomas Mattsson är en vidrig företrädare för PK etablissemanget.
  Inget tvivel om att tiden även hinner upp honom,förändringens vindar tilltar i styrka.
  Åter ett exempel.
  Är du etnisk svensk då skyddar man inte ditt namn,pixlar inte din bild utan man hänger ut dig,dömer dig utan rättegång.
  Däremot brottslingar,dömda sådana till och med,skyddar man namn nationalitet o, utlänning så klart och pixlar ansiktet.
  Är inte detta att förråda sitt folk så vet jag inte vad det skall kallas.
  Fy för gammelmedias företrädare,falska journalister,ansvariga utgivare etc. Inte ett öre av mig förutom presstödet som jag inte kan påverka ännu, från min börs.

  Gilla

  • Kapten Bölja

   Presstödet? Mutpengar som journalisterna
   tar emot ifrån kulturdepartementet.
   Skrivs ej så mycket om den vinklingen i
   tidningarna av förståeliga skäl!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: