Bolibompa-minister Kuhnke blir av med ansvaret för våldsbejakande extremism


ISLAM. Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke har varit ytterst ansvarig för hur Sverige hanterat återvändande terror-resenärer. Men ministern har blivit hårt kritiserad och anklagats för att vara okunnig – och efter en intervju i SVT:s Agenda blev Bah Kuhnke uppkallad till KU.

Efter förhöret i Konstitutionsutskottet står det klart att kulturminister Bah Kuhnke blir av med ansvarsområdet för våldsbejakande extremism. Så nu har ingen ansvaret – vilket inte gör någon skillnad alls.

– Ingen av Kulturdepartementets myndigheter är aktuell, säger Bah Kuhnke.

En utredning av frågan, under Kulturdepartementet, har föreslagit att ansvaret borde ligga hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Flera remissinstanser, som sedan fått ge sina synpunkter på saken, har föreslagit att ansvaret bör flyttas till Brottsförebyggande rådet.

Såväl Brå som MSB ligger emellertid under Justitiedepartementets ansvar. Något definitivt besked kan dock inte Alice Bah Kuhnke ge i frågan under onsdagen.

-Pettersson menar att ansvaret är statsminister Stefans Löfven varför har han överhuvud taget blandat in Kulturdepartementet? Är det för att han tycker att islamism, jihadism, islam och våldsbejakande extremism är kultur, så kallad mångkultur som behövs i samhället?

Varför inte ta medborgarskapet ifrån ”IS-resenärerna” och vägra dem inresa i Sverige? En färsk EU-dom gör det lagligt.

Man får dock inte vara förvånad. Det är inte bara Alica Bah Kuhnke som är Bolibompa utan hela regeringen är en Bolibompa regering…

Om Bolibompa-Ministern tidigare på bloggen

 


20 responses to “Bolibompa-minister Kuhnke blir av med ansvaret för våldsbejakande extremism

 • jhonsson

  Att sätta en lektant och programledare för Bolibompa att ta hand om återvändande IS-krigare säger väl allt om hur ”regeringen” ser på problemet.
  De skall ju utvisas och bli av med sitt svenska medborgarskap om de ha ett.

  Gilla

 • Mm

  Halvera Bolibompa Madamens lön. Eller ännu bättre sätt henne bland de andra Bolibompa gänget, de som klär ut sig till påsk käringar när de är ute i vida världen och representerar Sverige.

  Gilla

 • Lena

  ”Inget är nytt under solen”, det finns föregångare som också tillhörde de gröna och levde i sagornas värld. Undrar hur stor smärtan är att inte i modern tid vara först med att beté sig som en stolle ?

  Gilla

 • compulsoryunion

  I Spanien använder man sådana tjejer på andra typer av horhus än flyktinglägret Riksdagen.

  Gilla

 • Billy Boy

  Mångkulturministern Alice Bah Kuhnke (MP) …

  … fortsätter skrällandet under hela sin ”karriär”.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   I Alice Bah Kuhnkes Miljöparti fanns tidigare en kvinna vid namn Jenny Wenhammar, som utförde en s k ”bröstkhupp” under Fredrik Reinfeldts (M) tal i Almedalen sommaren 2014.

   Gustav Fridolin och Åsa Romson (MP) inspirerades då att värva nya partimedlemmar genom att erbjuda 50% rabatt på årsavgiften.

   Bröstkupparen och Femen-demonstranten Jenny Wenhammar uteslöts senare ur MP.

   Gilla

 • Mimi N.

  300 radikaliserade åkte iväg för att strida vid IS-sidan. Denna siffra viftade man med hela tiden, det var bestämt – varken fler eller färre än 300 – en till lögn. Det var säkert flera, tusentals kanske, men dumme svensken skulle aldrig få veta det. Hur många tusen är nu tillbaka till ‘hemlandet’ Sverige ? En legitim fråga, svaret är pixlat såsom deras ansikten …..

  Gilla

 • Hönsmamman

  Hon har dessutom chefat över en avd som strösslat ekonomiska medel över olika islamiska sammanslutningar i vårt land? (Ungdomsngt)

  Hon har starkt bidragit till att underlätta framväxten av de extrema? Hon har helt enkelt sett till att de fått mat för dagen och att inget görs för att stoppa dem?

  Naivitet en hos miljöpartiet kan ha fått sig en näsbränna med tanke på vad dom hänt med den svenska kvinnan i Kongo. Som halshöggs?

  Det finns knivskarpa och skärpta kvinnor som inser att det finns våldsamma och onda människor och agerar utifrån det. Om det nu är viktigt med en kvinna på posten ska man inte välja de naiva se och mest gulligullande? Det fungera nämligen bara med snälla människor?

  Gilla

 • Sven-Erik

  När jag ser abk (små versaler) i repris syns vilken mytoman hon är. Ögonen! Stort plus till intervjuaren

  Gilla

 • larsson

  I Polska TV berättas just nu hur Svenskarna gullar med IS-krigsförbrytarna, som här kallas ”återvändare”.

  Gilla

  • Ingemar

   Polen har en mycket hård inställning i flyktingfrågan, har knappt tagit emot en enda ”flykting”, utan att EU gör något åt det !!!! Varför ska ”sverige” fjäska värst för EU av alla länder ????

   Gilla

 • Dalmasen

  Inte förvånad alls. Tror alla som såg henne på tv, ang. Is återvändare
  Blev både förbannad och rädd på en gång.
  Den damen borde nog ha ett helt annat jobb.
  Det är konstigt att man bara kan bli politiker och få ett sånt ansvar.
  Helt utan utbildning i dessa frågor.
  Plötsligt kan dessa människor ha människoliv på sitt samvete.
  ( tänkte på is återvändarnas framfart )
  Det är inget fel på Bolibompa och det är nog där många
  Politiker hör hemma.

  Gilla

 • Ståfräs

  Självklart är islamism, jihadism, islam och våldsbejakande extremism kultur, så kallad mångkultur som behövs i samhället enligt Feministregeringen. Vi ha ju bara töntig midsommar och inte som tradition att skära halsen av grannarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: