Göteborg blir 1.000.000 invånare idag!

I gomorron säger  Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg att Göteborg kliver in i miljonstadskategorin idag. Detta utmålas som bra för  Göteborg eftersom Sverige mår bra av att ha 2 så stora städer och att det är bra för konkurrensen  med övriga storstäder i Europa. Jag förstår inte detta? Varför är det bra när Göteborg blöder och inte kan klara av de problem som finns. Då kan jag inte förstå vad som är bra med ännu fler invånare. För att få ordning och reda tycker nog jag att befolkningen borde minska med en hel del och det är lätt fixat om myndigheterna bara vill.

10 thoughts on “Göteborg blir 1.000.000 invånare idag!

 1. En miljon invånare varav en mycket stor andel består av mer eller mindre samhällsodugliga belastningar och kriminella element. Göteborg har fått ett skamfilat, solkat och trist anseende via förvandlingen till en av våra absoluta gangstermetropoler – ett veritabelt mecka för den äventyrslystne värdegrundsslav som önskar berika sig kulturellt, icke blott genom den pulserande multikulturella atmosfären där ingen allmän eller personlig säkerhet garanteras, utan även där regissören och jihadistromantikern Johan Gry å Göteborgs Stadsteater låter förevisa sitt senaste alster i den gemensamma kulturrelativistiska kampen för att avdemonisera terror-resenärer.
  En miljon under dessa demografiskt, kulturellt och socialt kvalitetsförsämrade förhållanden torde i en normal rättsstat vara en anledning till en påtaglig oro och definitivt icke skäl för stolthet och glädje!
  Andreas.

 2. Det var ingen god nyhet! Göteborg får numera utjämningsbidrag av oss andra för att inte gå i konkurs liksom Malmö m fl, så nej, ju fler där desto mindre till skola, vård och omsorg i resten av Sverige

 3. Boko haram, sunni, shia eller peshmergah?

  Räcker den super gigantiska mosken på Hisingen till alla goa håriga omskurna gubbar i grupp?

 4. I socialist-styrda paradis (som t ex Göteborg) ser man ofta sådan här ”utveckling” av den i valpropaganda utlovade servicen till medborgarna.

  Sahlgrenska ställer in 100 operationer på grund av personalbrist.

  Läs mer här:

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sahlgrenska-staller-in-100-operationer-pa-grund-av-personalbrist

  http://www.dagensjuridik.se/sites/default/files/imagecache/intro/intro/2012-10/sx95bad7.jpg

  Varför använder inte politikerna högvinstmiljarderna genererade av ”pensionsräddarna” samt gör nödvändiga personalförstärkningar ur det importerade högutbildade ”kompetensberget”?

 5. När det gäller befolkningen räknas i Sverigenumera numera bara kvantitet inte kvalitet.

 6. Det finns en del utbildningsinstitutioner i Göteborg och för det borde de på bostadssidan ha expansionskärl som tillfälligt kan svälja ett överskott som sjunker undan. Studier börjar som bekant vid terminsstart och alla kommer samtidigt. Lyckligtvis slutar också många och flyttar vid terminsslut.

  Men det vore önskvärt att denna stad rensar upp så att studenter kan välkomnas samt inte välja bort staden pga den alltmer kända brottsligheten och otryggheten.

Kommentera