Fi vill ha en allmän flyktingamnesti, stoppa alla utvisningar och höja skatterna


INRIKES. Feministiskt initiativ (Fi) misslyckades med att komma in i riksdagen i valet 2014 men siktar nu på att komma över fyra procent in i valet nästa år. Partiet vill bland annat höja skatter, införa sex timmars arbetsdag och se en allmän flyktingamnesti. I helgen har Feministiskt initiativ (Fi) partikongress i Västerås.

Migrationspolitiken är viktig för partiet och Fi är starka motståndare till de senaste årens flyktingpolitik där regeringens linje nu är att den som fått ett avslag på sin asylansökan också ska återvända.

– Det är människorättsvidrigt, man jagar människor som flytt undan krig och förföljelse för att de inte har något annat val och så utsätter man dem för precis samma sak här, säger Sissela Nordling Blanco, gruppledare för Fi i Stockholms kommunfullmäktige.

Vill stoppa alla utvisningar och höja skatter. Vi vill istället ha en allmän flyktingamnesti och stoppa alla utvisningar.

– Det finns resurser, det handlar om omfördelning. Det är inga problem, vi kan ta emot fler, säger Annika Nylén, aktiv i partiet i Stockholm. – Det är ingen hemlighet att vi gillar skatt, vi vill finansiera det med skatter, säger Lisa Palm, ledamot i Stockholms kommunfullmäktige.

Samtidigt driver partiet linjen om ”en ny syn på arbete” som innehåller sex timmars arbetsdag med bibehållen lön.

I dag finns partiet invalt i 13 av landets kommuner och är med och styr i tre av dem, Stockholm, Göteborg och Kiruna.

I lokalpolitiken driver Fi frågor som mer pengar till kvinnojourer, stöd till flyktingar, avgiftsfri kollektivtrafik och så kallad genusbudgetering, det vill säga att man anlägger ett noggrant jämställdhetsperspektiv på kommunens budget.

I Uppsala och Malmö har partiet drivit igenom att ordet ”tjänsteman” ska ändrats till ”tjänsteperson” i kommunens dokument.

– Språket ger makt och riktning för vart man vill komma. Jag tycker det är bra att byta ut tjänsteman nu när det är många kvinnor som är tjänstepersoner, säger Lisa Palm.

I opinionsmätningarna ligger partiet på runt två procent (strax under det Sverigedemokraterna hade ett och halvt år före valet 2010, när SD kom in i riksdagen).

-Pettersson säger att 2-3 procent är oerhört många…

Fi och deras partiledare Gudrun Schyman verkar ha egen sedelpress och så mycket pengar att de kan elda med dem så varför stoppa vid sex timmars arbetsdag? Alla som inte vill arbeta borde få slippa och alla i hela världen borde få komma hit och leva på bidrag…– Det finns resurser, det handlar om omfördelning. Det är inga problem, vi kan ta emot fler…

Fi fan…


44 responses to “Fi vill ha en allmän flyktingamnesti, stoppa alla utvisningar och höja skatterna

 • Billy Boy

  (Publicerad 22 feb 2003)

  Läs hela nyhetsreportaget på länken nedan.

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/schyman-omyndigforklarad

  Gilla

 • Lena

  Så här ser det alltså ut på en SVENSK skola idag fasansfullt !

  Gilla

  • Ingemar

   Man äcklas !!!! Inte av personerna som sådana, utan av att man vet vad religionen står för och så fort ”rätt” tillfälle bjuds, så faller så gott som alla in i ledet !!!!!

   Gilla

 • Billy Boy

  Inför valet 2014 presenterade Gudrun Schyman (F!) en lång lista med massor av godis mycket snarlik den som de marknadsför nu igen i samband med partikongressen. Förra gången år 2014 hade F! inte gjort några beräkningar själva … så därför tog Expressen hjälp av några experter som satte pris på de olika förslagen.

  På länken nedan kan man se vad experterna kom fram till. Det gick ordentligt back (d v s kraftigt minus) på så gott som allting F! föreslagit.

  Länk:

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/val2014/sa-mycket-kostar-fis-forslag-att-genomfora

  Allt pekar på att (F!):s önskelista inför år 2018 års val skulle gå lika mycket minus … eller kanske gå med ännu större underskott än 2014 års ogenomräknade s k ”budgetförslag”.

  Gilla

 • Sven-Erik

  De som röstar på Fi ska, var och en, ta hand om en asylsökande med dennes familj. Försörja den/dessa med bostad, mat och kläder.

  Då 4 % av Sveriges röstberättigade är ca 240.000 blir alla(h)s barn/vuxna omhändertagna. Det duger inte länge att sitta bakom en låst dörr med öppet hjärta.

  Våga visa, Ni alla Fi-väljare, att Ni gör er plikt.
  Följ inte Löfvens uppmaning från 2014 i Almedalen – ”Gör er plikt, sen kräv er rätt” Fi valslogan ska vara;

  -”Vi Feminiskt Initiativ, vi gör rätt. Vi gör vår plikt”
  Signerat av en kvinnobeundrare men inte feminist.

  Gilla

 • nosferatu

  Vet inte vad som är värst. Klåda i arslet eller människor som röstar på FI?

  Gilla

 • Billy Boy

  Eldfängda Gudrun Schyman (F!) vill ta upp konkurrensen med bilbrännarna i de sharia-styrda no-go-zone-kalifaten i många kommuner runt om i hela Sverige.

  Gilla

  • Lena

   Har sett för några somrar sedan på en trendig uteservering, där hon höll hov och samtliga njöt av de importerade läckerheterna, hon och de övriga i gänget lever inte som de försöker andra att leva, de är kommunister och betér sig som nomenklaturan gjorde medan folket svalt !

   Gilla

   • Billy Boy

    Precis så är dom de fega och genomfalska små F!-/ kommunist-krypen.

    Gilla

   • Mimi N.

    Häxan Gudrun ser påverkad ut. Hennes hallucinationer framkallades av någon psykedelisk svamp hon plockat djupt ner i ett dyhål ute på heden.

    Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Den moderna subversiva verksamheten har serverat ännu ett nationsfientligt åtgärdspaket för att accelerera de redan bortom all rim och reson generösa bidragsförmåner som regnar som manna över den överdimensionerade migrantvolymen och deras approcherande härskaror. Den imbecilla radikalfeminismen i ett nötskal – allt som kan ses som ett slag på käften riktat mot det vita patriarkatet är välkommet, oavsett hur samhällsomstörtande och kontraproduktivt det i själva verket kan definieras som.
  Noviteten ”genusbudgetering” är uppenbarligen den senaste produkten i partiets patetiska lansering av ett maskulinitetsbekämpande artilleri som uppvisar en rent löjeväckande fastlåsning vid genitalier, samt en panisk förskräckelse för logik, reell kompetens och faktabaserade, verkliga förhållanden. FI symboliserar uteslutande feminint förståndsreducerade fiktioner och ju fortare fjollorna sparkas ned från den offentliga politikerplattformen, desto bättre.
  Andreas.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det finns resurser?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Fi är inte mycket att orda om, för de är inte verklighetsanpassade med sin politik.

  För det finns redan politiker som höjer skatter tillräckligt mycket………

  ”Regeringens skattehöjningar uppgår till nästan 50 miljarder kronor visar siffror från finansdepartementet. Men trots omfattande skattehöjningar är det osäkert hur mycket intäkter som det ökade skattetrycket egentligen kommer att resultera i.

  Den senaste tiden har skatteförslagen haglat från regeringen. Så sent som i måndags annonserades en uppgörelse med Vänsterpartiet som innebär att fler ska betala statlig inkomstskatt. 

  Enligt siffror från finansdepartementet kommer skatten år 2020 att ha höjts med drygt 48,7 miljarder kronor jämfört med alliansens sista budget enligt regeringens genomförda och hittills aviserade förslag.

  Den siffran är netto och tar hänsyn till både skattesänkningar och skattehöjningar.

  Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) är skattehöjningarna nödvändiga.

  ”Vi tog över i ett läge när den borgerliga regeringen hade sänkt skatten med över 140 miljarder kronor, det var underskott i de offentliga finanserna på 60 miljarder kronor, sjunkande skolresultat, stora revor i välfärden, eftersatt infrastruktur och ett nedrustat försvar”, säger hon och pekar på att skattehöjningarna i kombination med besparingar möjliggör investeringar ibland annat försvaret, polisen och infrastruktur.

  ”Det första jag slås av är att skattehöjningarna motsvarar hela den svenska försvarsbudgeten. Det är inga marginella förändringar av skattetrycket”, säger Ulf Kristersson, ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna, och menar att regeringen håller på att återgå till skattepolitiken under 1970- och 1980-talet, det vill säga höga marginalskatter och ett ständigt stigande skattetryck.

  Regeringens skrotade förslag som till exempel kilometerskatten, som beräknades inbringa mellan 1,5-2,5 miljarder kronor, ingår inte i summan, även om regeringen sagt att de siktar på att återkomma med ett nytt förslag.

  Men det är osäkert hur höga intäkter som skattehöjningarna faktiskt kommer att resultera i. Siffrorna är så kallade mekaniska beräkningar och tar inte hänsyn till hur människor förändrar sitt beteende när skatterna höjs eller sänks.

  ”Det är den beräkningsregel som man har använt för att redovisa sådana här saker men den är väldigt dålig”, säger John Hassler, professor i nationalekonomi och tidigare ordförande för myndigheten Finanspolitiska rådet.

  Den kritiken har riktats mot regeringen tidigare, bland annat i samband med måndagens uppgörelse med Vänsterpartiet som innebär att fler ska betala statlig inkomstskatt som kritiker anser minskar incitamenten till arbete vilket i förlängningen kan ge lägre skatteintäkter.

  ”Incitamenten snedvrids samtidigt som statens intäkter inte ökar. Det blir ’lose-lose’ i stället för ’win-win’. Det gäller vissa av regeringens skattehöjningar”, säger John Hassler.

  2020 räknar regeringen med att skattehöjningarna ska ge nästan 49 miljarder kronor i extra intäkter, men enligt dig är det osäkert om staten får in så mycket pengar?

  ”Tvärtom, det är väldigt troligt att staten inte får in så mycket pengar. Exakt hur mycket intäkter som genereras går inte att säga. Man kan inte ens vara säker på att det här ger några extra intäkter överhuvudtaget.”

  John Hassler pekar dock på att regeringen tar hänsyn till sådana här ”dynamiska effekter” när regeringen gör långsiktiga beräkningar för budgeten.

  ”Då inser man att det kanske inte ger så mycket intäkter men det redovisar man inte.”

  Men Magdalena Andersson är skeptisk till att regeringens skattehöjningar inte skulle resultera i högre intäkter.

  ”Skatteintäkterna har hittills överraskat på uppsidan, vi har fått in mer skatteintäkter än vi har gjort prognoser för.”

  Men beror inte det på högkonjunkturen?

  ”Nej, därutöver har skatteintäkterna överraskat på uppåtsidan.”

  Du ser ingen risk i att till exempel måndagens uppgörelse med Vänsterpartiet resulterar i lägre skatteintäkter än vad regeringen räknat med?

  ”Jag är skeptisk till antaganden om att 20-åringar skulle sluta att utbilda sig därför att skiktgränsen skrivs upp med två kronor mindre än den annars skulle ha gjort. Jag har inte träffat någon sådan 20-åring.”

  Men om vi skulle se sådana här effekter är det något som vi ser över tid och då får vi anpassa politiken efter det. Här har vi enormt stora marginaler i statsfinanserna eftersom vi för en ansvarsfull ekonomisk politik.”

  Reportaget gjort av…..

  Johan Wendel
  johan.wendel@di.se

  Gilla

 • Tony

  inte nog med att det finns sju stolle partier innan,
  om dessa satans idioter kommer in i riksdagen, då
  är det inte mer än rätt att landet går åt helvete!

  Gilla

 • Jhonsson

  Sänk pensionerna och stäng alla äldreboende så,går det fint!

  Gilla

 • leif clavenheim

  Det finns ingen kommunist som gillar om folk har det bra ställt.
  Hela deras existens bygger på att förtrycka allt som är godo i livet.

  Gilla

 • Hanna

  Bra, bara fortsätt och bjud över varann i kamp om väljarna så röstas ni ut allihop, V, FI, Centern m fl, på valdagen😊

  Gilla

 • Eva

  F1måste ha hemliga drömmar om att i en skogsdunge, på en skoltoalett eller under en musikfestival bli våldtagna – inte bara av en utan ett helt gäng. Perversa damer i F!!

  Gilla

 • Erik Bergman

  När muslimerna kommit i majoritet och infört sharialagar i Sverige så kommer säkerligen Gudrun Schyman och de
  andra ledande Fi!-politikerna att bli halshuggna som häxor, allt i enlighet med sharialagarna.

  Gilla

  • Ulli

   De är de första ryker, Gudrun Schyman kanske klarar sig undan fran att bli valdtagen (av förstaliga skäl) innan svärdet svingas.

   Gilla

 • Vito Poll

  Det är inte människorättsvidrigt, när alla som kommit hit, inte flytt från ”krig och förföljelse” som Fi påstår! Det där är inga riktiga feminister!

  Gilla

 • Mimi N.

  Alla käringar i FruntimmerInitiativ är bindgalna, obotligt sjuka. Ingen litiumbehandling hjälper dessa morrande hyndor.

  Gilla

 • Ulli

  Konvertera och ta med betoning på ta flera fruar är ett alternativ

  Gilla

  • Ulli

   Sedan producera barn/ungar hejt vilt, mer pengar per barn ju fler barn p.g.a. flerbarnstillägg, största villan i stan är garanterad, med 10 avkommlingar finns igen lägenhet stor nog

   Gillad av 1 person

 • Ulli

  Varför inte 0 timmars arbetsdag likt de flesta FI väljare troligtvis redan har?

  Gilla

 • ruben

  Det är människovidrigt att placera ut gränslösa kriminella i samhället och låta Svenskarna betala. Sänk skatten och utvisa alla kriminella flyktingar. Enkelt, ansvarsfullt och rättvist.

  Gilla

 • Ingemar

  Fi är egentligen inte ens värda att kommentera, så naiva att ordet inte ens gånger 100 räcker. De kommer inte att fatta något ens när sharialagarna står för dörren, men sen kommer de förjäves att gapa efter hjälp !!!!!! Då eftertankens kranka blekhet för sent infinner sig !!!!!!

  Gilla

  • Ulli

   sharialagarna gäller till viss del redan i de ~55 no-go zonerna

   Gilla

   • Ingemar

    Ja, och ingen, inom polis-och rättssystemet, gör något år det.
    Det är MYCKET retfullt !!!!
    Hörde igår att bara en del ska satsas på fastare polisinsatser, i stort sett samma summa ska öronmärkas till gammalt DALT . Som efter 30 år visat sig meningslöst !!!!

    Gilla

 • Richard

  Ang. den extremt viktiga frågan om ”tjänsteman” eller ”tjänsteperson”, så ska det givetvis heta ”gärningsperson” istället för ”gärningsman”. Men det är fisarna kanske inte lika intresserade av…?

  Gilla

 • per22

  Dessa rosa kommunister utgör en stor fara för det svenska samhället.
  Att prata med en FI-representant är som att prata med en förprogrammerad robot. D.v.s. de är inte mottagliga för andras argument.

  Gilla

 • Trynbald

  Enligt SCB har nu 37% i åldern 0-44 utländsk bakgrund. Så vi är nog redan om några år helt utbytta. Sorgligt att murvlarna och politikerna inte vill inse verkligheten innan det är försent.
  Svenske folk beväpnen eder.

  Gilla

 • ossie

  Hur kan någon människa som är vid sina sinnes fulla bruk uttala dylika vidriga tokigheter ?? Jo C och MP förstås Kanske också V skrämmande utveckling vi går emot.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: