Stäng

Fotbollsdomare knivhotad på Gotland

INVANDRARVÅLD. En 25-årig man greps sedan han knivhotat en fotbollsdomare som inte blåste av för straff. Vid 00.15-tiden, natten mot tisdagen, larmades polisen till Klinteskolan i Klintehamn, där ett gäng spelat fotboll inne i gymnastiksalen under kvällen.

En av dem som deltog i aktiviteten, en 25-årig man, hade plötsligt rusat ut ur gymnastiksalen och sedan kommit tillbaka och hotat en man som agerade fotbollsdomare.

– Han var inte riktigt nöjd med ett domslut. Ville tydligen ha straff, men det ville inte domaren, så han sprang i väg och hämtade en kniv och började att jaga domaren, berättar Thomas Rasch, stationsbefäl vid Gotlandspolisen.

Den hotade tog sin tillflykt till ett boendet i närheten, där även 25-åringen bodde– Strax efter kom den misstänkte som då kunde gripas, säger Thomas Rasch.

25-åringen anhölls efter förhör misstänkt för olaga hot. Ingen person kom till fysisk skada vid händelsen, enligt polisen.

Ovanstående skriver Hela Gotland.se

-Pettersson undrar om några småsaker som inte nämns.

 • Vilka spelar fotboll 00.15 på en vardagsnatt?
 • Varför nämner inte media vilka lag det var som spelade?
 • Hade ”spelaren” kniv på sig under matchen eller hämtade han den?
 • Har ”gänget” egna nycklar till gymnastikhallen eller är det olåst?
 • Både ”domaren” och spelaren tog sin tillflykt till ett boende i närheten. Vad är det för boende?
 • Händelsen inträffade natten till tisdag, nu har hela tisdagen och onsdagen gått men inte ett ord som uppföljning i gotländska medier, i varje fall hittar inte jag något. Vad är det som ska döljas? 

8 reaktioner på “Fotbollsdomare knivhotad på Gotland

 1. Många frågetecken.. allt drivs för att dölja.
  Jag väntar fortfarande på när fan allmänheten ska bli upplysta om de lik som hittats i hamnområdet i Landskrona..

 2. Han ser fram emot att bli proffs i Engelska ligan? Tänker skära sig in i den hårda konkurrensen?

  1. När jag lirade var det definitivt domaren. Nu är det publiken både på planen och i dumstolarna, när vi talar om nya adeln…

 3. Klassas knivhot som grövre brott? Den misstänkte är ute, när brottet inte kan styrkas. Ord står mot ord. Lite viftande med knivar tillhör de nya vardagsbrotten.

 4. På Gotland var jag varje sommar som barn (min pappa är därifrån), så underbart skönt på den tiden 60 och 70-talet.
  Har inte varir där på mer än 10 år nu, undrar hur mycket det redan har förstörts, jag ryser på tanken att situationen också där nu är illa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: