Ungdomar kastade sten och sköt fyrverkerier på polisen på Bäckby


INVANDRARVÅLD. Oroligheterna startade vid 22-tiden på måndagskvällen i det mångkulturella paradiset Bäckby, Västerås och fortsatte under natten mot tisdagen. Åtta polispatruller kallades ut till området. Även privatpersoner har blivit utsatta för stenkastning. När polisen anlände sköt ungdomarna fyverkerier och kastade sten mot dem. – Ingen är gripen hittills. Vi får väl se om vi lyckas springa ifatt någon, säger Mats Länn, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Vid 23-tiden var cirka åtta polispatruller på platsen. – Under kvällen har det varit stenkastning och de har skjutit fyrverkerier mot polisen. Vi har skingrat dem. Patrullerna har försökt prata med dem, men flera har gömt sig i skogen, säger Mats Länn.

Vid halvettiden var polisen fortfarande kvar på Bäckby för att stävja och lugna ner. Vid halv två på natten hade polisen lyckats stävja oroligheterna med hjälp av polishundar och kunde lämna Bäckby. Då hade sex personer omhändertagits med stöd av polislagen, men de släpptes senare. Polisen rubricerar händelsen som försök till grov misshandel, men ingen är för tillfället misstänkt då det inte går att bevisa vem som har kastat.

P4 Västmanland

-Pettersson hörde våra ministrar kommentera våldet i Sverige med att det är lugnare än i Chicago, USA och det kanske stämmer men jag har inte hört något om att invånarna i USA kastar sten på polis och räddningstjänst. Det är dock sådant som är vanligt förekommande på Västbanken och i Gaza om det nu kan ha något samband. Vet du Margot?

Om paradiset Bäckby på bloggen


15 responses to “Ungdomar kastade sten och sköt fyrverkerier på polisen på Bäckby

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vi har alla sedan en lång tid tillbaka kunnat notera den gemensamma nämnaren för samtliga dessa Kod 291-fall, nämligen uttalandet ”ingen misstänkt och ingen gripen”. Samtidigt står tillfinnandes i vår vreda åminnelse den repetitiva förklaringen att polisen sökt föra dialog med de allmänfarliga förövarna. Detta uppseendeväckande löjliga tillvägagångssätt är fastmer den huvudsakliga anledningen till den ökade brottsligheten, och sätts inte ett verksamt motartilleri med maximal kraft in för att visa att ordningsmakten menar allvar, kommer vi mycket snart att få ta del av nyhetsrubriker som aviserar polismäns död under tjänsteförrättning. De kriminella kolonisatörerna måste sättas rejält på plats, såvida man inte önskar nyss nämnda utveckling inom den humana stormaktens hank och stör – ett konstaterande som icke är förhandlingsbart.
  Andreas.

  Gilla

 • Larry

  Ännu ett exempel på att massinvandringen i Sverige har blivit ohållbar.
  Tom våra folkvalda kan inte tygla problemet.
  Här släpps det in analfabetiska familjer med 5-6 barn från bergsområden i kurdistan utan id-handlingar och kallar sig ”irakier” för att få stanna.
  Dom har ju aldrig skådat så mycket pengar vi överöser dessa med, oftast är dom vana med stampat jordgolv och några dinarer i fickan för livets nödtorft.
  Men kommer dom hit så är det bidragsmaskinen som tar över, sen kan man sitta på café och dricka 25 koppar kaffe och njuta av tillvaron.

  Dumma svenskar bara gapar och ser på eländet. Det har man gjort sen 70-talet. När ska asyl/anhöriginvandring fr MÖ stoppas helt och repatrierade införas?

  Gilla

 • Jhonsson

  Åtta patruller och ingen gripen. Hur många patruller behövs det för att gripa någon?

  Gilla

 • Johnsson

  Med tanke på att polisen aldrig tar några stenkastare, borde de kanske lägga mer tid på löpträning. Eller springer de kanske i motsatt riktning.
  Dvs tillbaka till polisstationen

  Gilla

 • Falköga

  Mats Länn borde se på och lära av den engelska polisserien Cops. Där har man nolltolerans och kliver inte åt sidan. Den som angriper, hotar eller smädar en polis grips direkt. Misstänkta bilar stoppas och inkorrekt körkort, ingen bilförsäkring eller felaktigheter på bilen leder direkt till omhändertagande med bärgningsbil.

  Märkligt att det ska vara så svårt i Sverige att hävda lagen lika för alla.

  Gilla

  • Ståfräs

   Samma med ”migranter” till USA o Australien, Ingen ide att testa utan pass, PK Sverige måste snart hata alla länder utom sig själva som ställer krav på ID och att man t.ex. INTE är med i IS, välkomna hit bidrag, bostad o jobb på förskola, tex i Örebro väntar.

   Gilla

 • Blåsfirren

  När det gäller Nordiska motståndsrörelsen då finns det resurser och batongen svingas mot huvudet. Exempelvis i Stockholm där grisen svingade. Varför används då inte våld mot detta jä-la pack. I Israel är det upp mot 20års fängelse för stenkastare.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Bäckby kallas för Blackby av urinvånarna.
  Många överfallsvåldtäktsvetenskapsmän har fått lägenhet där helt utan krav på att göra ett handtag. niggaz tror de ska få Al-fredz Noballs priz också i bax-vetenskap:
  http://www.vlt.se/vastmanland/vasteras/inbrottsvag-skakar-backby

  https://petterssonsblogg.se/2016/06/18/fyra-invandrarman-frias-fran-gruppvaldtakt-pa-studentkryssning/

  Skansen börjar bli obsolet:


  Gilla

  • Ståfräs

   Feministregeringen kommer att låta alla(h) muslimer rösta för vilken av dessa finfina låtar skall bli Sveriges nya nationalsång, PK jublar o Mona kommer vara domare, för hon hatar Sverige, nationalsången midsommar o annat töntigt, grattis ca 25% sossar.

   Gilla

 • Ingemar

  Enligt den ”svenska” regimens utsago förra veckan skulle de kriminella grupperingarna i förorterna ”knäckas”, man sade dock inte när man skulle börja, nästa vecka ?, nästa månad ?, nästa kvartal ?, nästa år ?, nästa femårsperiod ?, nästa decennium ? aldrig ?

  ”nästa vecka” verkar det inte vara iaf, få se om det blir nästa månad ! Hur många tror det ???? inte jag iaf !!!!!! eftersom en förutsättning för att lyckas bl a är en STÄNGD gräns, på RIKTIGT !!!!!!

  Gilla

 • Jhonsson

  Vet inte om hur många articklar jag läst om stenkastningsincidenter, men det är många, många. Alla utom några få undantag avslutas med ”ingen gripen”! Vilken ynkedom till poliskår! Men det är klart om någon skulle ha gripits och dömts, hade det väl på sin höjd blivit någon timme samhällstjänst. Så egentligen kvittar det väl.

  Gilla

 • Fredde

  – Ingen är gripen hittills. Vi får väl se om vi lyckas springa ifatt någon.

  Behöver polisen löpträna, eller har Eliasson förbjudit dem att gripa någon?
  De är ju offer….

  Sverige har aldrig varit tryggare, säger Schyffert.

  Gilla

 • upptillkampnu

  Utlys undantagstillstånd använd vattenkanoner, tårgas gummikulor m.m utvisning för hela klanen 7 klövern spelar roulette med Svenskarnas liv nu får det fan vara nog.

  Gilla

 • gamgubben

  Tycker att polisen ska skicka ut meddelanden till alla föräldrar med tonåringar att det är föräldrars ansvar för vad ungdomar gör.
  Vore vi ett annat land, skulle det kunna tilläggas att ”risken att utvisas är stor för hela familjen om någon ungdom från familjen grips”.
  Kanske ännu bättre ”om någon ungdom ur familjen grips dras alla eventuella bidrag in och möjligheten till att bli svensk medborgare minskar drastiskt”

  Gilla

  • Ståfräs

   Skojar du? prova med att pinka på din egen tomt, då kommer Kling o Klang som ett skott, böter väntar. Om du däremot blir rånad, våldtagen ”saknas” resurser. Kan ngn säga jag har fel?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: