Fyra invandrarmän frias från gruppvåldtäkt på studentkryssning

INVANDRING. Fyra 19-åriga män åtalades i slutet av mars misstänkta för gruppvåldtäkt ombord på en studentkryssning på Silja Galaxy. I går frikände tingsrätten männen. 

Det var omkring 1700 ungdomar ombord på båten och när kryssningsfartyget lade till i Stockholm stoppades alla killar från att kliva av då polisen misstänkte att en gruppvåldtäkt, rubricerad som grov våldtäkt, skett ombord på båten.

Flera personer greps misstänkta för att ha deltagit i övergreppen. Däribland de fyra 19-åringarna.

Medan andra släpptes och avskrevs från misstankar om brott åtalades de fyra männen den 12 maj misstänkta för grov våldtäkt. Enligt åklagaren hade de fyra åtalade “gemensamt och i samförstånd” utsatt kvinnan, som inte kände männen sedan tidigare, för en grov våldtäkt.

Enligt åtalet befann sig den unga kvinnan i en hytt tillsammans med tre av männen och en kompis.Efter att kompisen lämnat hytten ska männen enligt åtalet ha våldtagit kvinnan. En av dem ska efter att ha våldtagit kvinnan ha stått vakt utanför hytten och hindrat andra från att komma in. Han ska ha ljugit för kvinnans vänner och sagt att hon inte befann sig i hytten och sedan ha släppt in en fjärde misstänkt våldtäktsman.

Männen har konsekvent nekat till anklagelserna och i dag meddelade Stockholm Tingsrätt sin dom. De fyra männen frias från anklagelserna.

Enligt tingsrätten finns det inget som bevisar att den unga kvinnan hindrats från att gå därifrån eller att hon befann sig i en “särskilt utsatt situation”.

TIDIGARE 2016-05-12. Fyra unga invandrare åtalas för våldtäkt på kryssning

Fyra unga män åtalas för gruppvåldtäkten under en studentkryssning i mars. 
Det var när färjan Silja Galaxy lade till i Stockholm efter kryssningen den 30 mars som våldtäkten uppdagades. Då anhölls fyra män efter att ha pekats ut, men under utredningens gång har några av dem släppts och nya misstänkta har tillkommit. De fyra som nu åtalas är de enda som kvarstår i utredningen.
– Misstankarna mot de andra är helt avskrivna, säger kammaråklagare Angelica Runesson. 

-Pettersson säger att alla fyra har väldigt konstiga namn för att komma från Västmanland…

De åtalade, men inte dömda är:

 • Hywa Azemi, född 1997, Företräds av advokat Martin Beskow.
 • Zoran Milic, född 1996, Tolkbehov bosniska, medborgare i Bosnien och Hercegovina.
  Företräds av advokat Per Svedlund.
 • Jamaal Raage, född 1997, Företräds av advokat Per-Ingvar Ekblad.
 • Marko Tanackovic, född 1996, medborgare i Bosnien och Hercegovina.Företräds av advokat Peter Nilsson.

TIDIGARE 2016-04-07. “Free våra boys”

Det är några som inte är så nöjda med landet de bor och har bildat en Instagramgrupp som heter “Free våra boys”. Bäckby ligger i Västerås och är ett sådant mångkulturellt paradis som 87:an har beställt. Pojkarna som är misstänkta för färjevåldtäkten nedan bor i dessa trakter men kommer betydligt längre ifrån och då kan vi gissa vilka det är som de vill ha frigivna. Det spelar ingen roll om de får eller har uppehållstillstånd eller medborgarskap, de kommer aldrig att bli svenskar, sedan får PK säga vad de vill.  

TIDIGARE 2016-04-06. Ytterligare tre invandrare anhållna för färjevåldtäkten

Åklagare har anhållit ytterligare tre män misstänkta för delaktighet i våldtäkten ombord på färjan Galaxy i mitten av förra veckan. Enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten är de nu misstänkta männen i samma åldrar som de sedan tidigare häktade.

Gripandena skedde under tisdagsmorgonen. Brottsrubriceringen för två av de nya misstänkta är grov våldtäkt och den tredje är anhållen misstänkt för medhjälp till grov våldtäkt.
Sammanlagt misstänks nu sex unga män för att på något sätt ha deltagit vid övergreppet mot den unga kvinnan, som i förhör berättat att hon saknade möjlighet att värja sig mot de våldsamma männen och är osäker på hur många de var.

-Pettersson ser att hatmedia påstår att samtliga är hemmahörande i Västmanland men jag vill påstå att de hör hemma betydligt längre bort.

Sammanfattning över västmanlänningarna.

Den 30/3 greps

oskyldig

 • oskyldig
 • oskyldig
 • Marko Tanackovic

31/3 greps

 • Hywa Azemi

2/4 Häktades

 • Marko Tanackovic
 • Hywa Azemi

2/4 Släpptes men misstanke kvarstår

5/4 Två nya misstänkta anhålls, två för grov våldtäkt och en för medhjälp till grov våldtäkt.

 • Milic Zoran
 • Raage Janaal Weli

TIDIGARE 2016-04-04. Två invandrare häktade för grov våldtäkt

Två män har häktats för inblandning i en grov våldtäkt ombord på färjan Silja Galaxy i onsdags.

Två 19-åriga män har häktats för inblandning i färjevåldtäkten. Den tredje mannen, en 18-åring, släpps på fri fot då det enligt rätten saknas tillräckligt med bevis  men han är fortfarande misstänkt, två andra har släppts och är inte längre misstänkta. De två 19-åringarna är på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

Männen, 18, 19 och 19 år, är samtliga hemmahörande i Västmanland. Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum på en studentkryssning med 18-årsgräns där omkring 1 700 studenter från Syd- och Mellansverige deltog.

De häktade är Hywa Azemi och Marko Tanackovic som är medborgare i Bosnien och Hercegovina.

TIDIGARE 2016-03-31. Invandrarna som är anhållna för färjevåldtäkten misstänks även för mord

Två av de fyra unga män som sitter anhållna misstänkta för en gruppvåldtäkt på en studentkryssning är misstänkta för medhjälp vid ett uppmärksammat mord i Stockholmsområdet. 

Männens advokater i det kommande mordåtalet säger att de inte tror deras klienter kommer att åtalas.
– Vi har ännu inte fått förundersökningen, vilket vi borde ha fått annars, säger en av advokaterna till tidningen.
De anhållna för färjevåldtäkten nekar, skriver SVT Nyheter Stockholm.

 • Släppt för våldtäkten, född 1996.10.27 Misstänkt för medhjälp till mord i Akalla
 • Släppt, född 1997.01.31
 • Släppt, född 1997.06.14
 • Tanackovic Marko, född 1996.10. 30 Misstänkt för medhjälp till mord i Akalla

Sju misstänkta för mord i Akalla

-Pettersson säger att den ljusnande framtid är vår…

TIDIGARE IDAG. Fyra invandrare anhållna efter gruppvåldtäkt på Finlandsfärja

Fyra män som i går greps misstänkta för en gruppvåldtäkt ombord på en färja har anhållits, rapporterar P4 Stockholm. De fyra greps i går när färjan anlände till Stockholm.

Den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat under en studentkryssning med färjan Silja Galaxy med 18-årsgräns där omkring 1 700 studenter från Syd- och Mellansverige deltog.  

 

Galaxy

Våldtäkten ska ha skett i samband med en studentkryssning ombord på färjan Silja Galaxy som går mellan Stockholm och Åbo. Enligt Citypolisen är de fyra nu anhållna misstänkta för grov våldtäkt.

Polisen fick anmälan strax efter klockan 18 efter att färjan angjort Värtahamnen.

Flera av de manliga kryssningsresenärerna fick lämna dna-prov innan de lämnade färjan. Flera ungdomar från Västerås, Hallstahammar och Sala uppges ha varit ombord.

De misstänkta är invandrarmän boende i Västerås och enligt min mening ska det betraktas som ett hatbrott mot svenskar. Ingen av de misstänkta våldtäktsmännen är född i Sverige.  Burundi (svensk medborgare 2010), Colombia (svensk medborgare 2012), Irak (svensk medborgare 2012), och Bosnien & Hercegovina (ej svensk medborgare)

-Pettersson tycker hatmedia verkar ovanligt tysta, beror de på att de senast gick ut stort med att det var svenska våldtäktsmän när det var “svenskar”? Läs mer om våldtäkten Amorella där bilderna nedan är ifrån…

Svenska hatmedia pekade ut svenskar fast de påstår att etnicitet inte har någon betydelse

2015-02-01_1318

Aftonbladet

2015-02-01_1613

2015-02-04_1234

Finska media var mer korrekta, de talade om män som bor i Sverige. De misstänkta männen var somalier och inte ens svenska medborgare.

2015-02-01_1600

18 thoughts on “Fyra invandrarmän frias från gruppvåldtäkt på studentkryssning

 1. En fråga: Har ni läst förundersökningsprotokollet? Om inte, gör det innan ni dömer för där finns många tveksamheter kan jag som har läst det lova.
  Och enligt vår lag så ska det vara “Utom all rimlig tvivel” för att kunna döma. Bra för oskyldiga som är misstänkta men kan samtidigt göra så att skyldiga går fria. Men Tingsrätten har gjort rätt enligt Svensk rättspraxis.

 2. Dessa ynkliga fega jävla kräk överträffas i ynkedom endast
  av MÄHÄN i det Svenska så kallade rättssystemet som inte
  är något annat än ett satans stort skämt, hur dessa advokater och
  dom som dömer kan leva med sig sig själva är en gåta,
  dom är fullt medvetna om att en ung tjej får sitt liv förstört,
  men gör allt för att hjälpa dessa bottenlöst fega kräk att
  komma undan straff, är man fyra stycken som hjälps åt att
  våldta en ensam tjej, så ska samtliga ha minst fem års fängelse
  och utvisning på livstid! Det Svenska rättssystemet jobbar för
  att införa Sharialagar med sitt rövslickeri för Islam!

  • mari svensson – håller med dig, bra formulerat av dig! Kvinnan eller flickan anmälde dessa killar för detta övergrepp och det är inte troligt att hon ville ha sex med dessa fyra idioter. Hon var troligen livrädd för dessa gapiga, påträngande invandrargangster. De har utnyttjat en svagare kvinna, 4 mot 1, – det är en GRUPPVÅLDTÄKT som jag ser det, minst sexuellt utnyttjande.
   Jag kan inte alla omständigheter MEN om man kan göra det TROVÄRDIGT ATT HON INTE VILLE HA SEX MED DESSA FYRA DÅ SKA DE DÖMAS FÖR GROV VÅLDTÄKT I GRUPP OCH DET BORDE VARA DUBBLA STRAFF FÖR GRUPPVÅLDTÄKT DÅ DET ÄR DUBBEL, I DETTA FALL FYRDUBBEL FÖRNEDRING OCH KRÄNKNING!
   BORT MED DESSA FRÅN VÅRA GATOR, FÄNGELSE OCH KASTA BORT NYCKLARNA!!!

  • Samtliga kommentarer uttrycker ett ifrågasättande av tingsrättens beslut, vilket får mig att tro att den svenska rättsapparaten är utsatt för hot och kanske t o m muta. Tro är som bekant inte fakta men jämför med Assange som är åtalad för “morgonsex” efter en “våt” och het afton. En stilla undran; vad gör flickans anhöriga, när svensk rätt inte längre kan/ska upprätta de gamla landskapslagarna främsta ansvar om kvinnofrid. Då återstår bara öga för öga, tand för tand!

 3. Vad gjorde hon överhuvudtaget i hytten med fyra utlänningar? Hoppas hon har lärt sig sin läxa.

  • PK-poäng och lite spännande äventyr med det nya spännande kulturella Sverabien

 4. Om jag förstått det nya absurdska rätts-systemet riktigt,bör offret numera vara såååå berusat,att det inte kan värja sig mot fem niggrar. Detta för att en fällande dom,skall kunna utdömas ! I tvivelaktiga fall ( nio av tio) frias därför landets nya berikare… Sköna tider,härliga tider…..

 5. Det jag innerligt hoppas är att flickan som blivit våldtagen är ett vänster och socialist / 7-klöver-slödder som i själ och hjärta sympatiserar med detta icke nationalsocialistiska mardrömshelvete som kallas “vårt” samhälle. Och att hon och hennes föräldrar m.fl. kan känna sig tillfreds med konsekvenserna av vad de beställt.

  • Ingen kvinna oavsett nationalitet, religiös tillhörighet eller politisk hemvist skall behöva utstå denna nesliga och förnedrande behandling.

 6. Expressen, Aftonbladet, Metro och SVT kallar dessa rovdjur för SVENSKAR….-men vi normalbegåvade förstår att HATMEDIA MÖRKAR, de är “svenskar” som berikar våra utanförskapsområden….!
  Medborgarskapet fick deras föräldrar utan några motkrav, bidragsförsörjda av FÖRSÄKRINGSKASSAN….
  Hur resonerar rätten ? Hur troligt är det att en ung tjej vill knulla med ett gäng på 4 killar ?
  Jag tycker att domarna i tingsrätten borde ha en jämn könsfördelning, 1/2 kvinnor och 1/2 män!
  Domen vittnar om att rätten saknar sunt förnuft, – såg åklagaren i TV, hon gjorde ett svagt intryck.
  Domen borde överklagas och vad är de gapiga s.k. feministerna ?? De brukar demonstrera, men det är nog bara mot “äldre vita män”, -hatobjektet nummer ett!

  • SKRÄMMANDE med denna dom som ger en tydlig signal att det är fritt fram att gruppvåldta i Sverige!
   Såklart att kvinnan var i en utsatt situation, lurad in i en hytt med dessa rovdjur!!!

 7. De där båtarna är flytande horhus och det vet nog de flesta. Men våldtäkt skall iallafall betraktas som ett grovt brott och bestraffas därefter!

 8. Då förutsätter vi normala svenskar att förundersökningsledaren och åklagaren gör sitt jobb och överklagar domen!

Kommentera