Stäng

Miljöpartiet vill ha ny asylkris och regeringen ljuger om EU:s miniminivå

INVANDRING. Miljöpartiet vill att Sverige ökar invandringen igen. Partiet förbereder sig nu på att ta strid för sin hjärtefråga för att förmå Social­demokraterna att öppna landets gränser, skriver Dagens industri.

I förra veckan offentliggjorde EU:s statistikorgan Eurostat sammanställningen över asylmottagandet 2016. Siffrorna visar att Sverige fortfarande är ett av EU:s största asylländer. Visserligen har antalet asylansökningar gått ner. Men Sverige ligger ändå på topp tio, både i absoluta tal och i relation till folkmängden.

Tidigare i år var Migrationsverkets analys inte helt klar över hur flödena skulle tolkas. ”Antalet asylsökande i Sverige har varken ökat eller minskat sedan tillfälliga lagen infördes i juli 2016. Jämför man statistiken månad för månad i EU så har inte heller Sveriges andel av det totala antalet asylsökande förändrats. Det är därmed svårt att rent statistiskt visa på en effekt med början i juli 2016”, hette det i Migrationsverkets februariprognos. ”Sammantaget bedömer Migrationsverket att den tillfälliga lagens totala påverkan på antalet asylsökande i Sverige beror på vilken situation som föreligger i övrigt.”

Några veckor senare hade dock analysen blivit tvärsäker. ”Den tillfälliga lagen som infördes i juli 2016 har inte påverkat antalet asylsökande som kommer till Sverige.” (Migrationsverkets årsredovisning 2016).

Trycket på EU kvarstår, visar Eurostat. 1,26 miljoner asylansökningar registrerades i EU 2016. Den totala mängden asylsökande i EU minskade därmed med knappt 5 procent, jämfört med 2015. Nivån är dock fortfarande i princip dubbelt så hög jämfört med 2014.

En stor mängd migranter hindras dessutom från att överhuvudtaget komma in i Europa genom överenskommelsen med Turkiet.

Att antalet asylansökningar sjunker i Sverige beror alltså nästan uteslutande på yttre faktorer.

Vi är fortfarande ett av EU:s mest generösa asylländer. Vi skiljer ut oss kraftigt från vårt närområde, och blir därmed ett givet destinationsland. Bara jämfört med våra grannländer lockar vi till oss fyra gånger så många asylansökningar per capita.

Regeringen ljuger när man säger vi ligger på ”EU:s miniminivå”. 

 

Migrationsverket har också som vana att underskatta antalet asylsökande i sina prognoser. 

6 reaktioner på “Miljöpartiet vill ha ny asylkris och regeringen ljuger om EU:s miniminivå

 1. Var fick Fridolin luft ifrån? Tror han att vi glömt vad hans parti står för och vems talan de för? Skulle inte tro det…

 2. Inga bekymmer!!!
  Låt Miljöpartiets anhängare ta in dessa i sina egna bostäder, och förse dom med mat, märkes-kläder, körkort, tandvård, läkarvård, glasögon, och mycket fick-pengar.
  Dom kan oxå presentera dessa fina, härliga kulturberikare för sina döttrar.
  Så kanske döttrarna får ”äran” att bli kulturberikad.
  Patetiska naiva jönsar!!!

  1. ”Vi ska köpa nya väljare för de gamla har tatt slut” (Melodi: Gräsänklingsblues, Povel Ramel)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: