Stäng

Ännu ett under har skett – familjen Azizi får stanna i Sverige

INVANDRING. Häromdagen skrev vi om att ett under hade skett, när Najib får träffa sin mamma igen. Nu läser vi om ännu en fantastisk på SVT Nyheter, den är så fantastisk att vi skrev om familjen Azizi i augusti 2016.

Sonen Mahdi kom som ensamkommande flyktingbarn och var ensam i Borlänge – tills han plötsligt såg resten av sin familj på en konsert i stan av ren slump. Och nu får historien ett lyckligt slut, då det nu beslutats att hela familjen får uppehållstillstånd.

Mahdi Azizi kom ifrån familjen i Turkiet år 2015 och varken familjen eller Mahdi visste om den andre var vid liv. Men av en slump så hamnade de båda i Borlänge efter att de sökt asyl i Sverige från Iran.

Och än mer slumpartat blev det när familjen plötsligt såg varandra på en festival i Romme och återförenades.

Men lyckan blev snart omvandlad till oro. Sonen Mahdi, som kommit som ensamkommande till Sverige, hade redan fått permanent uppehållstillstånd.

Men övriga familjen – mamma, pappa och Mahdis två systrar – hade inte samma tur. Migrationsverket bestämde i första beslutet för att utvisa familjen till Afghanistan. Men nu har de bestämt sig för att bevilja permanent uppehållstillstånd för hela familjen.

”Det är stor glädje. Jag kan säga att det var en av de lyckligaste dagarna i hela mitt liv” säger pappa Nader till SVT Nyheter Dalarna.

-Pettersson säger att det är fantastiskt vilken tur. Familjen från Afghanistan som bodde i Iran där det inte är krig men kom ifrån varandra i Turkiet där det inte är krig, reste genom en massa fredliga länder i Europa där det inte är krig för att helt plötsligt träffas av en slump i Borlänge…Allah skyddar de sina…

 • Familjen flydde från Iran, där är det inte krig och där bor det minst en miljon afghaner och det är knappast värre för dem än för någon annan i perserriket.
 • Hur har en fattig familj på fem personer råd att ta sig till Sverige?
 • Sonen fick uppehållstillstånd som ensamkommande barn när han var ensam men inte övriga familjen. Troligen saknar de då flyktingskäl och borde återvända med sin son.
 • De påstår att de hotas med utvisning till Kabul i Afghanistan men törs inte återvända dit eftersom farfar och hans män hotar döda dem för att paret har gift sig mot hans vilja, hotade han dem i Iran också eller? Dessutom är äldsta barnet 14 år. Har inte farfar haft tid på sig att döda dem om han vill? Lever farfar? Farmor och mormor kanske längtar efter barnbarnen?

Hallelulja! Det blir en bra historia att berätta för barnbarnen – du skulle varit med då vi lurade de dumma svenskarna…

9 reaktioner på “Ännu ett under har skett – familjen Azizi får stanna i Sverige

 1. Hur kan man ge asyl till någon som flytt från Iran till Sverige?

  Sverige är landet längst bort i Europa vilket betyder att man fullkomligt struntar i Dublinförordningen och Iran är inte ett krigförande land vilket betyder att man inte har asylrätt.

  Det är ett bedrägeri som kostar skattebetalarna gigantiska summor, det måste bli ett slut på dårskapen.

 2. Handläggarna måste vara dumma i huvudet som inte kan räkna ut att dom ljuger. Eller så tillhör dom batik-maffian som vill ha hit hela värdens befolkning men dom är ju också dumma i huvudet. Fy fan vad trött man blir,
  är det så svårt att fatta detta för vissa här i Sverige.

  1. Jo då typer som Alex Schulman Linndberg Cantwell mfl vill ha alla här och att svenska folket (rasisterna )försörjer dom alla deras kommande familjer och deras avkomma i minst fem generationer livet ut utan att säga ett ord

 3. Hur gammal var mamman när hon födde honom? 10 år?
  Han är ju säkert 25 och hon 35?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: