En tröttsam argumentation


Socialdemokraternas argument mot SD börjar kännas tramsigt. ”Ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen” hörs nu i varje debatt där en socialdemokrat försöker påverka opinionen.

Själva har de inga problem att gå hand i hand med kommunister, men om historia nu är så intressant har de all anledning att fundera över sitt val.

Senast i helgen visade Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson att Vänsterpartiet har ett stort inflytande över dagens regering. Fler ska vara med att betala statlig skatt, samt att svenska medborgare som bor utomlands och tjänar pengar på verksamheter i Sverige också de ska få höjd skatt.

Egentligen ser jag inga problem med detta, annat än att historien visar att fler välbeställda människor väljer att flytta utomlands med sina förmögenheter och investeringar när skatterna höjs. Fråga de idrottare, artister, författare och direktörer som bor i andra länder där skatterna är lägre än i Sverige. Något positivt i detta är att invandrare som valt att flytta hem och som samtidigt tjänar grova pengar på sina restauranger, bolag och lägenheter nu får höjd skatt…om man nu lyckas utreda alla svarta tjänster denna verksamhet fört med sig.

Två intressanta meningar i Sjöstedts och Anderssons debattartikel är dessa.

”Sverige står inför stora utmaningar de närmaste åren. Konjunkturinstitutet har konstaterat att det kommer att krävas stora skattehöjningar de närmaste åren för att kunna bibehålla det offentliga åtagandet…//…Vi vill tvärtom ha en ekonomisk politik för jämlikhet där fler är med och bidrar till vårt gemensamma”

Varför dessa skattehöjningar är nödvändiga vet de flesta vid det här laget, även om både politiker, debattörer och överreklamerade artister inte vill kännas vid det. Migrationsverkets 73 miljarder förra året, talar sitt tydliga språk, men som alla vet är Vänsterpartiet inte nöjda, utan vill med omedelbar verkan återgå till generösare asylregler. Att få fler att bidra till vår gemensamma välfärd, innebär fler nyanlända, ty det är just nyanlända som dränerar vår gemensamma välfärd i allt större utsträckning. Färre bidrag och större krav är därför en lika viktig ingrediens som höjda skatter.

SvD

Hupp, i hastigheten glömde jag nästan kommunismens blodiga historia. Historia är som bekant intressantare än nutiden.

1848-1849 försökte Karl Marx och Friedrich Engels initiera en kommunistisk revolution på uppdrag av Kommunisternas förbund. Detta genom det Kommunistiska manifestet. Både Marx och Engels kom från Tyskland, det land som förknippas med nazism, även om Hitler var österrikare från grunden.

Lenin är för många synonym med kommunism. Efter revolutionen 1917 (där förövrigt Lenin använde Sverige som transitland efter att han återvände från exil, med Hjalmar Brantings (S) goda minne) lade han grunden till enpartistaten och diktaturen Sovjetunionen.

Författaren Maxim Gorkij beskrev perioden så här:

”Lenin, Trotskij och deras partikamrater är redan infekterade av maktens gift; det visar deras skändliga inställning till den personliga friheten och yttrandefriheten och till alla de rättigheter som demokratin kämpade för att föra fram till seger…”

Wikipedia

En annan kommunistisk diktator var Josef Stalin.

Stalin fanns med i bilden redan under Vladimir Lenins maktövertagande och införande av en kommunistisk diktatur. Stalin inledde sin period vid makten genom att beslagta privata egendomar, han tvingade lantbrukare att jobba direkt för staten i s.k. kolschoser, han utfärdade en kommuniké om att alla storbönder skulle utrotas, han sände ut säkerhetstjänsten GPU för att konfiskera storböndernas reservspannmål, vilket sedermera ledde fram till hungersnöd. Detta ignorerades av diktatorn Lenin som istället prioriterade industrin genom att förflytta en stor tillverkning till arbetsläger i Gulag och vid Vita Havet.

Stalin såg till att införa ett angiverisystem där inte ens barn var förskonade. Fiender till staten massarresterades och merparten av dessa likviderades utan chans till nåd. 1936-1938 eskalerade detta i ”den stora utrensningen” där över 1,5 miljoner ”fiender till staten” arresterades och 681 692 avrättades. En del historiker menar att KGB mörklagt stora delar av efterföljande utredningar och att så många som 1,7 miljoner kan ha avrättats.

Stalin upprättade många arbetsläger där man placerade politiska motståndare, minoriteter, kriminella och personer som oskyldigt anklagats för förräderi mot staten. Gulag är det mest kända lägret, där experter beräknat att så många som 6 miljoner kan ha dött.

Hemliga arkiv som öppnats efter kommunistregimens fall berättar att miljontals människor avrättades under Stalins tid vid makten. Siffror från 4 till tiotals miljoner har nämnts.

Wikipedia

Efter 2:a världskriget och långt in på 60-talet ockuperades länderna i östra Europa av den kommunistiska diktaturen. Så sent som 1968 invaderades Tjeckoslovakien av sovjetiska trupper och 72 tjeckoslovakiska medborgare uppges ha dödats.

Wikipedia

Andra kända kommunistdiktaturer är Kina där så många som 70 miljoner människor kan ha dödats av regimen. Den sovjetiska nyhetsbyrån TASS berättar att 26 miljoner kineser avrättades åren 1945-1965.

Wikipedia

Den kommunistiska Pol Pot-diktaturen i Kambodja dödade närmare 3 miljoner människor mellan 1976 och 1979.

Wikipedia

Andra välkända kommunistiska diktaturer är Kuba, Nordkorea och Laos. Knappast nationer omvärlden sett upp till.

Vänsterpartiet som Socialdemokraterna går armkrok med kallade sig Sveriges Kommunistiska Parti från 1921 och Vänsterpartiet Kommunisterna från 1967 till 1990. I en intervju från 2004 svarar Lars Ohly så här om kommunismen är död: ”Ideologier kan inte dö”. Året efter slutade Ohly att kalla sig kommunist. Detta 17 år efter att Sverigedemokraterna bildades och en period som dagens socialdemokrater ständigt refererar till.

Om nu Socialdemokraterna anno 2017 använder historia som argument istället för nutida frågor, så bör partiet rannsaka sig själva. Att SSU gärna uppträder i samma manifestationer som Revolutionära fronten, Revolutionär kommunistisk ungdom, AFA och andra trevliga kommunistorganisationer säger att steget mellan socialisterna och kommunisterna inte är så långt.


15 responses to “En tröttsam argumentation

 • Hönsmamman

  V partiets partiledare visar stolt upp sig i media där hans sons alster från ett skolarbet visas upp. En filtdocka som skall föreställa Trump.

  Detta fångar nivån på media och politikerna.

  Varför har det aldrig varit något reportage om alla kakor som bakats och som likmariknar Obama. Obamacake?

  Det verkar som om många vill ta ABahK i öronen och lyfta bort henne? Människor med stor tyngd som kallar de styrande (helt korrekt) för amatörer. Det blir den tredje av fyra mp-ministrar som får lämna. På tiden. Den siste kvar är Fridolin och det är förmodligen bara en tidsfråga innan han får slippa lajva vuxen?

  Gilla

 • Bosse S

  När det ovidkommande tjatet om rötter i nzism kommer upp under debatter i riksdagen, så borde talmannen avbryta och be debattören hålla sig till sakfrågan. Skulle t.o.m tro att det är talmannens lagstadgsde uppgift.

  Gilla

 • 325mortsalvreten

  Anda fram till 1990 hette partiet” Vanster Partiet Kommunisterna”

  Gilla

 • Lena

  Är kommunismens grymheter glömda ?…..Nej jag tror att de är mer uppmärksammade numera, då vi har tendenserna alltmer nära i vår vardag.
  Som brukligt är så tystas vi ner när vi ser att det sprider sig om än på ett ännu ”sofistikerat” manér.
  http://www.smp.se/debatt/ar-verkligen-allt-pa-vag-till-det-battre/

  Gilla

 • Tussilago

  Kan rekommendera ”I skuggan av Hermes” av Juri Lina (12 ep. finns på Youtube) om nu någon skulle vilja SE och HÖRA om grymheterna som Lenin med anhang utförde. Vidrigare serie har jag nog inte sett och då har jag nog som de flesta sett program om förintelsen på tv.

  Gilla

 • Lena

  Vänstern som innefattar även socialisterna går tyvärr från bevis till bevis i Europa , dvs i allt snabbare takt så förstörs den ena staden efter den andra.
  Den här stadens djupa förfall är inte på något sätt unik, det är snart legio, särskilt där sossarna har makten.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4329748/Labour-councillors-helped-create-jihadi-breeding-ground.html#reader-comments

  Positiva nyheter från våra närmaste grannländer………..
  http://www.mvt.se/nyheter/norrmannen-lyckligast-i-varlden-om4553370.aspx

  Gilla

 • age

  Det är med beundran jag läser en så väl bearbetad text.
  Hoppas verkligen att den når målgruppen.

  Tack, ”Stefan K” för det fina jobbet.
  Jag kommer att spara den under rubriken, historiska fakta.

  Gilla

 • Grune

  Sossarna är det mest utpräglade nazistpariet i Sverige och SD har ingenting gemensamt med nazzarna.

  Gilla

 • ossie

  Bitterheten mot SD ser inga gränser. De har ju ”snott” minst ½ miljon väljare från sossarna som naturligtvis inte har gjort några fel enl dem själva allt är bara rasisternas fel. Sosseriet går mot sin undergång för sent nu att stoppa. Gamla sossar blir ju färre och färre som bara har Palme och Erlander för ögonen och inte upptäckt vilka halvfigurer som tagit över.

  Gilla

  • Grune

   Jag tror inte att 7-klövern vet varför dom hatar SD. Jag kan tala om varför för dom.
   SD talar sanning
   SD tar fler och fler röster från 7-klövern
   SD kommer att ta ifrån 7-klövern all makt.

   Gilla

 • mari svensson

  Vi vet att 1/3 av Sveriges befolkning var Nazister under och efter kriget. Hela Sveriges politik, och affärselit var nazister. Tage Erlander var nazist. När skall Löfven sluta tramsa. Hans sosserötter är mer nazistiska än något annat riksdagsparti. Punkt och slut!!

  Gilla

 • larslindblog

  Javisst ,(S) &(VPK) som jag fortfarande kallar dom är lierade. ABF upplåter lokaler , kommunister välkomnas att hyra Folkets Hus lokaler ,
  (S) ser till att Afa ,Expo , Revolutionär Front , Osv i all oändlighet får pengar

  Gilla

  • Argus

   Glöm inte melonerna, MP(K).

   Gilla

   • Matte

    Rudolph Joseph Rummel, född 21 oktober 1932 i Cleveland, Ohio, död 2 mars 2014 i Kaneohe, Hawaii,[1] var en amerikansk forskare och professor i statsvetenskap vid University of Hawaii.
    Rummels forskning var inriktad på krig, politiska konflikter och politiska mord. Han myntade uttrycket democide som kan beskrivas som ”mord genomfört av en nationell regering” oavsett det handlar om politiska lönnmord, politiska massmord eller folkmord.
    Rummel uppskattade att 170 miljoner personer dödades genom democide under 1900-talet, jämfört med cirka 38 miljoner som dödats i militära strider. I en artikel [2] i december 2005 utökade han skattningen av antal döda enl. democide-begreppet under kolonialmakterna med 50 miljoner.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: