Djuren krymper när det blir varmare

Att så kallad ”miljöpartism” är liktydigt med att man lever i nån slags verklighetsfrånvänd drömvärld, där Al Gore och andra berättar  om en skräckfylld framtid där allehanda katastrofer är vardagsmat.

En så kallad ”miljöforskare”, vid University of New Hampshire Abigail D’Ambrosia har fått ihop det till att de varmblodiga djuren krymper i storlek när det blir varmare.

USATODAY

Är det därför som

djuren i Afrika är så små?

Det är ju varmt där?

12 thoughts on “Djuren krymper när det blir varmare

 1. Jorden har haft minst 12 st istider och samma antal perioder där all is vid polerna varit helt borta dvs betydligt varmare än idag för ca tusen år sedan
  flyttade vikingarna till Grönland men frös ihjäl efter 200 år då det åter igen blev kallare man har nu för tiden modeller över skeendena där soleruptonsperioder och jordens axel lutning har övergripande betydelse och enligt den modellen så har vi en istid om mellan 1000-6000 år dessutom har man kommit fram till att utsläppen gör jorden till en grönare planet

 2. Lövens pappa?

  Jo, miljöforskaren har ju RÄTT!!!

  De varmblodiga djuren krymper i samhällets vänsterhetluft, både till storlek och antal. Kvar blir bara det kallblodiga kallhamrade drägget, som växer till antal och storlek. De som gör ont mot de varmblodiga djuren. Så miljö(samhälls)forskaren har ju rätt. Det är denna krympning av det goda, vi tyvärr ser i dagens samhälle.

  • ”…och därigenom att laglösheten förökas, ska kärleken hos de flesta kallna.” Matt. 24:12.

 3. Morgan Johansson är varmblodig liksom, dinosaurierna en gång var och med en hjärna mindre än en valnöt. (Det sistnämnda gäller naturligtvis endast för dinosaurierna). Klimatet på den tiden var betydligt varmare än dagens och den livgivande koldioxidhalten betydligt högre än i dag. Växterna och djuren var av enorma format. De tyngsta dinosaurierna vägde bortåt 170 ton och i jämförelse kan elefanterna slänga sig i väggen. Ändå inga problem med kylning. Tänk vad de kunde ha vägt, om det varit lite kallare. Problemet är inte kylning utan förmågan att bära upp kroppsvikten, vilket är betydligt lättare, om man ligger i vatten, så där har valen varit lite smartare.
  För övrigt anser jag att alla miljönissar verkar vara lite knäppa med sina obevisade påståenden om allt möjligt och omöjligt.

 4. En sanning med modifikation !!! Att djuren blir större i kallare klimat gäller bara jämfört med egna artfränder i varmare klimat. Det hindrar inte att det finns massor av stora djur i Afrika de flesta har inga artfränder att jämföra med här uppe ! Några undantag: Tigern har raser och underarter både i varma och kalla länder Sibiriska Tigern blir klart störst i genomsnitt !!!
  Vargen: Den sibiriska rasen, som även finns i Sverige blir klart störst !!
  Älgen finns både i kallare och varmare trakter De som lever i kallaste klimatet, Alaska och Norra Norrland, som ex, blir störst !!!!
  Att djuren skulle bli mindre om det blir varmare saknar betydelse och har i så fall inträffat många gånger under klimathistorien när det varit varmare än i dag !!!! Sen finns det andra orsaker till att djur blir stora, för att stå emot predatorer t ex. Elefant, Giraff, Buffel,Flodhäst, Noshörning mfl
  .
  Genom klimatpropagandan tycks många tro att det aldrig varit varmare än idag. Det är helt FEL !!!! Det har exempelvis växt Ek i stor omfattning ända uppe i Vuollerim under Värmetiden efter stiden för ca 7000 år sedan !!!
  Jag har själv varit där på guidad tur !!!! Det här talar man väldigt tyst om !!!! Under vissa perioder lär det ha varit så varmt att inga inladsisar alls fanns på jorden !!!!!! Enl en bok som jag har, är tidsmässigt detta varma tillstånd det vanligaste på jorden under årmiljarderna !!!!!!

 5. Nej,det är tvärt om!
  Ett varmblodigt djur har genom evolutionen blivit större ju kallare klimatet blir.
  En stor kropp(stor volym) behåller värmen i de inre organ bättre jämfört med in mindre kropp (liten volym).
  Allt enligt Darwin,men hen kanske var rasist enligt Expressens tolkning.

  • Ja han har faktiskt rätt. Det är inte ett tyckande utan delar av en naturlag. Många av dom maskiner vi tillverkar måste ha kylning och där blir det en begränsning. Vi kan tex inte tillverka riktigt stora transformator, vi klarar inte av att kyla dom. När man talar om dom största djuren så lever dom i haven. Bra kylning där.
   Njae säger vän av ordning, elefanter då?
   Slår man ihop arean på en elefant med vikten så är dom inte så stora längre.

Kommentera