Aftonbladets Cantwell: Springares ord för tankarna till Goebbels

HATMEDIA. Örebropolisen Peter Springares retorik för ”tankarna till Joseph Goebbels, Adolf Hitlers propagandaminister”, högst olämpligt för en polischef, skriver Aftonbladets Oisin Cantwell i en krönika. Han syftar på Springares omdiskuterade Facebookinlägg där han skriver att han vill ”förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten.”

Sedan Springare började publicera inlägg på Facebook har han blivit ”en hjälte bland nazister, rasister och annat löst folk i nätets träskmarker”, skriver Cantwell. Men hans ord är farliga och skadar förtroendet för polisen.
”Det enda glädjande i denna historia är att poliser med stort inflytande i sociala medier har tagit kraftfullt avstånd från hans eländiga retorik”, avslutar Cantwell.

-Pettersson tycker det är egendomligt att andra journalister inte har tagit kraftfullt avstånd från Cantwells eländiga retorik.

Kommenaren nedan har herr Cantwell, journalist på Aftonbladet, på sin Facebook-sida. ”Dem” han syftar på, är två personer som han kallar överförfriskade lantisar och här erkänner Cantwell sin nedvärdering av personer från landsbygden.

När det gäller Aftonbladet har jag aldrig sett att redaktionen gjort upp med sitt nazistiska förflutna Europas frihetskrig – Aftonbladet den 22 juni 1941. Det är kanske dags för Cantwell, Lindberg och de andra att ta tag i sitt nazistiska arv.

Om Cantwell på bloggen

Om Peter Springare på bloggen

Jag har tittat lite i ordboken under bokstaven A och hittar följande…

ABF = arrangör av konferenser och kurser som uppmuntrar islam och mångkultur

Aftonbladet = en hattidning vars främsta uppgift är att undanhålla läsarna viktig information som dessa behöver som grund för att kunna ta ställning i olika viktiga samhällsfrågor, t.ex. politik, mångkulturalism och flyktingfrågor. AB kan också vilseleda sina läsare genom sitt urval av information, förtiga (censur) och betona annat (propaganda). Med omsorgsfullt valda medievänsterord och vokabulär kan man tala och förmedla ”sanningar” men ljuga i sak för läsarna

Aktivist = när en vänsteranhängare anfaller demokratiska ställningstaganden och/eller partiföreträdare

Alla ska med = Allah ska med

Alternativt media = media som inte tycker som Aftonbladet, benämns ofta Hatsidor respektive hatbloggar

Amerikanisering = eftersom mediebilden av USA är ett land utan sociala skyddsnät används termen för att skrämma folk till att överlåta sitt liv åt staten

Ankarbarn = ung man i åldern 18-35 år från Afrika eller Västasien som fått hela släktens besparingar för att smugglas till Sverige, bränna id-handlingar och söka PUT. När PUT väl är beviljat kommer släkten om minst 70 personer och ska anhöriginvandra

Apatisk = egenskap som underlättar uppehållstillstånd

Arbetarparti = ett parti som för hundra år sedan (ungefär när bröderna Wright flög för första gången) slogs för allmän och lika rösträtt samt drägliga arbetsvillkor i arbetslivet, men numera tycker att alla ska ha höga och feta bidrag som betalas av någon annan

Arbetarrörelsen = Täcknamn för politiserad maktutövning, innehar också tolkningsmonopol för alla arbetsrättsliga, bidragsmässiga uttolkningar och representerar givetvis samtliga yrkesarbetande; levererar den enda sanningen helt altruistiskt

33 thoughts on “Aftonbladets Cantwell: Springares ord för tankarna till Goebbels

 1. Aftonbladet har drabbats av Hybris in absurdum. Är det ett experiment eller ………….Inga tänkande journalister på redaktionen o som dekor SVT. Galenskap på riktigt. Skrattar bäst som…….. Märk väl Aftonbladet. ”En dag ska priset betalas för ert förakt för Sanningen”.

 2. Springare är ingen dum kille ,så han var mycket medveten om att orden skulle plockas ur sitt sammanhang och klippas ihop på passande sätt för att användas emot honom ,han måste haft en baktanke men vad ?Hum hmm jag skall fundera lite på det

 3. Jag tror tyvärr att dessa mörka krafter i hatmedierna som cantwell representerar inte stoppas med mindre än varsitt skott i huvudet. Men visst vore det trevligt om de blev förintade på riktigt. Dessa ljugande äckel och as. Jag såg faktiskt avskummet för något år sedan. En helt otränad lönnfet äcklig hen som stod med tom blick och rökte. En zombie var det jag tänkte när jag såg råttan.

 4. Som jag sa i ett tidigare inlägg. Alla de s.k. journalister som finns i bl.a. Sverige borde vara förbjudna att uttala sig. Vad dom än seger så är det ändå bara lögn och förbannad dikt.

 5. Så har denne förment folklige och fascistiske fantom till fittmicklare begått ännu ett odödligt yttrande gällande den i samtliga avseenden överlägsne Springare, där han anklagar alla och envar som anammar sanningen för att vara rasistiska nationalsocialister och löst folk. Och detta skall komma från en som själv inte ens existerar. O tempora, o mores, vilket veritabelt vansinne! Att vederbörande spökskribent aldrig tröttnar är oss en stor gåta, men säger samtidigt en hel del om hans sinande själsförmögenheter. Vad han i själva verket åstadkommit är en rättvisande beskrivning av den egna ideologiska inriktningen, ty den fascism han anklagar oss för, svarar han med all önskvärd tydlighet själv för. Intressant fenomen i dessa tider – de skyldiga globalisterna med sina sjuka samveten söker desperat vända uppmärksamheten från de egna tillkortakommandena via detta inkonsekventa beskyllningsartilleri.
  Andreas.

 6. Aftonbladets oisin , lindberg , melin mfl måste ha nån allvarlig hjärnskada !! Normala människor kan inte uttrycka sig sig så oerhört korkat som dom gör !! Lobotomerade ? Hjärntvättade ?

 7. Enligt PK-ideologins logik och regler för yttrande- och åsiktsfrihet, är det fritt för alla att endast tycka precis som dem och endast yttra samma saker som dem.
  Alla andra är Rasister, Fascister och Nazister, och mycket dåliga och onda.

  • Det som är bra med det är ju att uttrycken blivit totalt urvattnade. Idag märker man ju att de som är sunda och ordentliga är de som hatmedierna utpekar som ”rasister”, ”nazister” och ”fascister”, hahaha!

   • Därför kan man undra, eftersom ”segrarna” skriver historien, kan detta månne ha hänt förut ????
    .
    🙂🎇🙂

 8. Det enda som kanske är bra med detta är att MIG 68:orna i hatmedia bekräftar det som Springare säger!

 9. Så här väljer ”oberoende” SVT att lägga ut texten:

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/nytt-inlagg-fran-springare-ror-upp-kanslor

  ”Inlägget riskerar att spä på föraktet för journalister, menar Björn Häger, ordförande för Publicistklubben.”

  Intressant att han erkänner och är medveten om att folk föraktar journalisterna!

  ”Polisen Martin Marmgren, som också är aktiv inom Miljöpartiet skriver på Twitter att Springare har ”passerat jävligt många gränser”.”

  Skönt att inte terroristerna som Miljöpartiet har tvingat på oss, inte passerat några gränser, varken i Sverige eller på vägen hit!

 10. Hatmedia är som hyenor, ett litet ord som dessutom är ryckt ur sitt sammanhang och drevet är igång!

  • Och dessutom extra löjligt när t.o.m. massor av ungdomar trots den ständiga propagandan i skolan under sin uppväxt genomskådat ”förintelsen”.
   bgf.nu/tomsack.pdf

 11. Men det var då ett jävla tjat om rasister och nazister.
  Ska man inte kunna prata om invandrarproblemen
  Utan och bli kallad en massa skit.
  Det lär nog snart finnas 2 miljoner sverigedemokrater i vårt land.
  Och av dom jag känner är då ingen rasist i ordets bemärkelse
  Fast dom röstar SD.
  Ni vänsterjornalister har börjat kalla alla som inte håller med er
  För rasister.
  Va fan är det för jävla fasoner.
  Har ni inte fått nån uppfostran ? Ni är väl uppväxta i nått jävla
  60/70- tals kollektiv. Där era föräldrar satt och rökte hash.
  Och sjöng kampsånger i sann V journalist anda.
  Och inte lärde er nått vanligt folkvett.
  Ni gapar om demokratiskt samhälle och yttrandefrihet.
  För mej är det att alla får säga sitt utan att bli kallad en massa skit.
  Vet hut med er ungtuppar utan uppfostran.

  • @Dalmasen, Du har talat ur ditt hjärtat röst. Gustav Vasa, 557 år sedan. Rätt tänkt, väl plitat. Inte är jag rasist men bättre bli kallad rasist än vara idiot.

  • Men det är bara att ta till sig. Inget att skämmas för. Utan att stå upp för. Rasism är gott och bra!!! För så är vänsterdiktatorspacket, att inget mer än deras får finnas. Därför är det bara att acceptera, och ta till sig, och ta till sig. ”Rasist, javisst!!!” Bögarna tog ju sällsordet neger till sitt. Och negrerna skällsordet neger till sitt. Så nu är det vår tur att göra skällsordet rasist till vårt, och vara stolt för det. 🙂

   • Förlåt! ”Bögarna tog ju skällsordet bög till sitt”, ska det vara. Var lite för snabb där. 🙂

   • Jag blir lika glad varje gång någon kallar mig rasist! Nu för tiden innebär ju rasist att man ifrågasätter om utvecklingen i Sverige går åt rätt håll! Då vet jag att jag inte har förlorat förståndet!

 12. Peter Springare är snarare partisan och frihetskämpe som kämpar mot den vänsterristfascistiska övermakten
  Det var ju det som de gjorde gentemot dåtidens diktaturer. Det är det som vänstermedia är. Kan de inte ae att det är DE som är Goebbles, och Springare som står för ordets frihet. Hur korkad får man va egentligen.

 13. Min åsikt är att Springare ÖKAR mitt förtroendet för polisen, så olika man kan uppfatta samma sak !!!! 🙂

 14. Oisin och Anders är olämpliga i varje seriös diskussion där man håller sig till fakta. Dessa ”fake news” virituoser.

 15. Matchen är hård mellan kvällskloakerna om vem som är vidrigast och lögnaktigast. Nu ger sig stollen Oswald Cantarell in i matchen med Fulman, Anders Lindberg, Virtanen, Lars Lindström om vem som kan prestera det värsta bottennappet.

 16. Är det kanske Dan Eliasson Cantwell syftar på, när han skriver om ”poliser med stort inflytande i sociala medier”?
  Jag tror Cantwell är lite dåligt informerad om hur Goebbels hanterade kriminella. Han talade i klartex och kallade kriminella för vad de var, nämligen just kriminella.
  Man blir bara så trött av att läsa pekoral författade av Cantwell och hans gelikar, som vekar ha bosatt sig på en annan planet.
  Men var skall stackars Cantwell få jobb, när AB lägger ner?
  Som passupp på ett asylboende?9

Kommentera