Statsministern ”Vi ska knäcka gängkriminaliteten”

BROTTSLIGHET. Ingen ska behöva vara rädd för skjutningar eller gängkriminalitet. Det här är ett land, säger statsminister Stefan Löfven efter ett möte i regeringens säkerhetspolitiska råd. – Gängkriminaliteten ska knäckas, säger Löfven men säger samtidigt att kapaciteten och resurserna för kampen mot brottsligheten måste ökas.

I det säkerhetspolitiska rådet ingår förutom statsministern även inrikesminister Anders Ygeman (S), utrikesminister Margot Wallström (S), försvarsminister Peter Hultqvist (S) och vice statsminister Isabella Lövin (MP), samt deras statssekreterare.

Bakgrunden till mötet var den senaste tidens många skjutningar i kriminella kretsar. Även cheferna från Polisen, Åklagarmyndigheten, Kronofogdemyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Skattemyndigheten var kallade till morgonens möte i regeringskansliet.

Löfven sade häromdagen att han vill informera sig om hur deras strategier mot den organiserade brottsligheten ser ut och om hur de ser vägen framåt.

#JensGanmanförklarar hur statsminister Löfven tänkt sig att krossa gängen…

18 thoughts on “Statsministern ”Vi ska knäcka gängkriminaliteten”

  1. Så, globalisternas paradzombie och kasperdocka har nått slutsatsen att ”det här är ett land”?! Absolut strålande kungörelse, vilken till fullo bevisar vilka genialiska kapaciteter vår landsfader besitter. Uppenbarligen har hans så kallade ”ungdomsstök” nu antagit status av gängkriminalitet – alltid något! Att Sverige med sin nuvarande relativistiska hållningslöshet där såväl polismakten som försvar och rättsväsende försatts ur funktion, skulle ha några reella förutsättningar att knäcka den kriminalitet regimen via sin absoluta hållningslöshet initierat och uppmuntrat, håller vi för osannolikt. Man monterar inte ned en nations försvarsmekanismer för att låta sig invaderas av all världens bottenskrap utan några rimliga potentialer att integreras i ett normalt samhälle, för att sedan kavat kungöra att det skall sättas in kraftåtgärder då det redan är flera decennier för sent.
    Andreas.

    • Exakt. Det finns en plan med nedmonteringen av samhällets hörnstenar, inte ens han själv tror seriöst på att några kraftåtgärder kan eller kommer sättas in.
      Men kör 140 på motorvägen så ska du få se…

  2. Han är bra tuff han dvärgen Löfven, han kan ju inte slå sig fri inifrån en papperspåse den halvfiguren, nu skall han rusta mot Ryssland, knäcka maffian, samt träna allsång på skansen, man storknar.

    Folket verkar acceptera att det hela är över, inget annat kvar än inbördeskrig nu.

  3. ”Vi ska knäcka gängkriminaliteten”
    Grattis om ni lyckas säger jag. I USA har man nog sedan de första nybyggarna slagits mot gängkriminaliteten utan att lyckas. Så hur tror svenska politiker att dom ska klara av det?

  4. Det räcker väl att veta vilka pajaser som ingår i ”säkerhetspolitiska rådet”, för att begripa hur det kommer att sluta. Jens Ganman´s cirkel är väl ungefär vad dessa oduglingar kommer fram till….

  5. Det känns väl nästan som att man VET hur det kommer att gå !!!! När mesproppigheten är i sitt esse. Men hoppas att jag har fel denna gång !!!!

KommenteraAvbryt svar