Ge alla ensamkommande amnesti

Ahmad Rahimi, är ett ensamkommande barn från Afghanistan som tagit sig genom flera säkra länder och nu befinner sig i Sverige.

I en debattartikel som någon författat och renskrivit åt honom, uppmanar han Sveriges regering att ge amnesti åt samtliga ensamkommande i landet.

Ahmad säger att Sverige välkomnade honom och över 30 000 andra ensamkommande 2015 (sanningen är att de tog sig hit, utan att bjudas in) och att de nu smält in i samhället på ett så bra sätt, att de borde få stanna.

Ahmad är afghan, men enligt honom själv född i Iran och i Afghanistan känner han ingen och i resten av världen är han inte välkommen. Vi har hört denna motivering förr, men den faller på ett par saker. Ahmad Rahimi kände förmodligen ingen i Sverige heller, innan han tog sig flera hundra mil från landet han bodde i och hela vägen till detta lilla land i norra Europa. Dessutom finns det säkra länder på betydligt närmare håll än Sverige, exempelvis de stenrika länderna på den arabiska halvön, där kulturen är snarlik den han kommer från, där klimatet är skönare och där det ständigt behövs ny arbetskraft.

Ja, det stämmer att Afghanistan är osäkrare än Sverige, så är också de länder Ahmad räknar upp. Till de länderna kan läggas åtskilliga och lilla Sverige kan inte ta emot människor från alla dessa. Så är det bara Ahmad och när du blir lite äldre kommer du att förstå varför.

Nu kräver Ahmad Rahimi att han och alla tiotusentals ensamkommande ska få stanna, studera, arbeta och bygga upp Sverige. Det Ahmad inte säger är att hans familj väntar bakom hörnet och hoppas att få komma hit så fort den lille sonen (ankarbarnet) fått ett uppehållstillstånd. 635 500 kronor per år måste svenska skattebetalare punga ut med för att Ahmad Rahimi ska må bra och detta i direkta kostnader. Den indirekta är förmodligen betydligt högre, vilket de myndigheter som hanterat ensamkommande som rånat, våldtagit, stulit, misshandlat, brukat droger och stökat, kan intyga.

SVT

23 thoughts on “Ge alla ensamkommande amnesti

 1. De faktaresistenta och etiskt desorienterade medborgare som dristat sig till att översätta, redigera och publicera denna förnuftsvidriga snyftpropaganda för globalismen, har oförtydbart agerat på ett subversivt sätt, vilket ytterst syftar till samhällets totala upplösning. Proglobalisterna har mycket på sina sjuka samveten och detta var bara ett enskilt exempel på deras effeminerade och normbefriade attityd. Uppenbarligen anser dessa nationens fiender att de skador landets samtliga resurser tillfogats som en direkt följd av den ohejdade migrationen inte är tillräckliga för att knäcka samhällsfundamentet. Med sådana inre fiender behövs sannerligen inga utifrån kommande, vare sig så kallade ensamma eller i babianflock.
  Tack för ordet!
  Andreas.

 2. De är inte välkomna någonstans förutom hos svenskingarna i Svenstia. Där jordens dummaste, naivaste och fegaste folk, huserar dock har de ett av mest utpräglade storhetsvansinne, som världen skådat. Vilket gör dem oförmögna att, bjuda på något, som helst motstånd utan kommer att förinta sig själva och betala för detsamma under ovationer över sin godhet.

 3. Nej men enkel resa tillbaka till den plats de kom ifrån. Vi behöver ingen ”hjälp” av Rahimi och hans gelikar för att ”bygga upp Sverige”.

 4. Ahmad säger att dom inte välkomna nånstans, men vad är det som säger att dom är välkomna här.Mvh Adolf

 5. Hela packet ska UUUT! Fortast möjligt…släng dem på en färja till Polen så blir vi av med packet…

 6. Han ska inte uppmana någonting det är inte hans beslut. Han är inte i position att ställa krav.

 7. De har tagit fel på amnesti och amnesi? Eller så har de fått hjälp att skriva av någon som egentligen vill dem illa? Båda har dock med glömska och minne att göra (fr wiki):

  Amnesti:
  ”En amnesti (av gr. amnēsti, glömska[1]) är ett beslut av regering eller annan civil myndighet där straff eller annan rättsverkan av brott helt bortdöms eller lindras för en kategori människor (jämför med nåd). Amnesti kan också innebära frihet från åtal. Det krävs ingen ansökan från den eller de personer som berörs. Amnesti används ofta vid politiskt känsliga brott, exempelvis vid legalisering av aborter. [2]”

  Amnesi:
  ”Amnesi är en medicinsk term som innebär en sjuklig oförmåga att komma ihåg eller att skapa minnen. Det finns flera typer av amnesi:

  retrograd amnesi: oförmåga att återkalla befintliga minnen.
  anterograd amnesi: att man från och med ett visst tillfälle inte längre förmår lära in vad som sker och alltså inte minns något räknat från den speciella tidpunkten och framåt. Båda typerna förekommer i varierande svårighetsgrad.
  transient amnesi: en blandning av retrograd och anterograd amnesi.
  infantil amnesi: svårigheter att som vuxen komma ihåg någonting före 4–5-årsåldern (vilket dock är normalt och inget sjukdomstillstånd)[1].”

 8. Såg att de ensamkommande ”barnen” bildat föreningar för sin kategori för att få mer ”tryck” bakom sina krav. Bortskämda ankarbarn som i de flesta fall är mycket överåriga är invandringsvurmarnas (och batikhäxornas) kostsammaste och farligaste experiment. Nu börjar de också kräva att få hit sina fruar och barn också.

  • Nä fan heller skäggebarnen har inte bildat någon förening ,utan det har aktivister mot sevrige och svenskarna gjort

 9. De enda som välkomnat dem är de som får betalt? De är som prostituerade men utan den sexuella delen?

  Jag mår illa när jag ser dem. De är tvärtemot vad hårt arbetande svenskar står för?

  Om inte statsmakterna ser till att sköta sitt jobb och avvisar dessa som saknar asylskäl ska jag se till att inte en krona från mej skall gå till dem att fördela? För då har de missbrukat sin makt ända in i vansinnet?

 10. Vad menar han med att han vill ha ”amnesti” egentligen?
  Amnesti är ju något man ger åt brottslingar och kriminella, (likt Pontius Pilatus gav det åt förbrytaren Barabbas, i det snart extraaktuella exemplet). De med verkliga asylskäl får väl ändå stanna?

  Är det amnesti åt de ”ensamkommande” som ljugit om sin ålder, eller begått grova kriminella handlingar i det här landet han menar?
  Alla ensamkommande lögnare, knarkare, tjuvar, våldtäktsmän m.fl. som man läser om dagligen, skall de alla slippa ta ansvar för sina gärningar?

  De som inte har absoluta asylskäl skall inte befinna sig i Sverige.
  Detta gäller naturligtvis även honom själv.
  Han borde omgående resa hem till sitt eget land och hjälpa de modiga kvinnor som ännu är kvar där att bygga upp det till något bra istället…

 11. Det är bara ”pojkar” som kommer, de beräknas kosta 37 miljarder för 2017 (den totala kostnaden blir mycket högre), de kommer till Sverige för att vi ger högst bidrag och bäst förmåner. Majoriteten av de som kommit har inte kommit från krigförande land utan de har ”flytt” från angränsande länder till Afghanistan som tex Pakistan och Iran.

  Vi är tvungna att skicka tillbaka dem!

  Vi kan även skicka hem alla somalier då det är lugnt i Somaliland nu.

 12. ”Kritiskt tänkande av yttersta vikt i ett samhälle utan sanning”.

  ”Vad är ”kritiskt tänkande” i skolsammanhang?

  I sin avhandling jämför Sergej Ivanov tre länders historieundervisning på gymnasienivå. I ryska och australiska klassrum finner han flera motstridiga perspektiv på historien, medan svensk undervisning erbjuder ett enda narrativ – samt en ambition att fostra eleverna att fostra eleverna till goda medborgare”.

  ”I det svenska klassrummet fokuserar ­läraren på att fostra elever till med­borgare som delar specifika värderingar såsom alla människors lika värde.

  Lärarens ­ambition är att upplysa eleverna om de stora tragedierna i historien och genom inlevelse försäkra sig om att eleverna gör goda val i framtiden.

  Svensk klassrumsdata visar, i stort sett, på en konsensus mellan läraren och eleverna, som tar ­läraren på orden om hur det har varit. ”

  Läs även hur han jämför och ser skillnaderna, mellan den svenska, mot den ryska skolklassen och den från Australien.

  Intressant läsning i Dagens Samhälle.

  http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/kritiskt-taenkande-av-yttersta-vikt-i-ett-samhaelle-utan-sanning-32343

 13. Skippa alla och verkligen alla bidrag och erbjud mediokert betalda beredskapsjobb till alla som kan visa vem de är på ett säkert sätt. Resten skickar vi tillbaka till Långtbortistan och stänger sedan gränsen.

 14. Sverige blir lika osäkert som Afganistan i takt med att deras befolkning väller in här. Så Ahmad kan lika bra åka hem direkt.
  Sverige – hela världens socialbyrå – med allt för många efterblivna och naiva godhetsknarkare som håller på att skapa ett paradis för jordens alla banditer och ett helvete för sin egen befolkning.
  Vart ska vi svenskar fly när vi inte längre står ut i ett land som förfaller i takt med att Ahmeds från hela världen kommer hit och tar med sig sina konflikter, knivar och våldsamma sexdrift?

 15. Jag är ganska trött på alla dessa kravmaskiner som lever på våra skattepengar. De har bara rättigheter och vi naiva Svenskar har bara skyldigheter. Använd istället våra skattepengar till vård och omsorg…..

Kommentera