När får vi höra den andra sidan?

INVANDRING. Bra journalistik kännetecknas av att reportern är saklig och opartisk och låter båda sidor komma till tals. Dagligen får vi berättas för oss snyfthistorier om folk som haft det svårt när de rest till Sverige, en del av de historierna är utan tvekan sanna, andra inte. Ingen av dem är dock flyktingar. Flykting är man när man flyr från krig till närmaste fredliga grannland. Exempelvis från Syrien till Turkiet. Sedan reser man illegalt från Turkiet genom flera fredliga länder till Sverige.  

Frånsett det, när får vi läsa migrationshandläggarnas berättelser om alla som ljugit.

 • Som inte flytt från Syrien utan rest från Dubai eller något annat fredligt land.
 • Om alla som kommit från fredliga delar av Syrien, Irak, eller länder som Egypten.
 • Om alla som ljugit om bakgrund, identitet och ålder.
 • Om alla som är är av en enda anledning – bidragen.

När ska Morgan Johansson (S) PK-jourmalister och andra låta ”miggorna” komma till tals och lära sig av deras erfarenheter?

På Merit Wagers blogg står det mycket om den biten…

Justitie-  och migrationsminister Morgan Johansson (S) är så kort så även om han står på en pall går frågorna över huvudet på honom…

16 thoughts on “När får vi höra den andra sidan?

 1. Den andra sidan får vi söka själva.

  Så är det bara i Aftonbladets och Expressens land.

 2. Vad är det som får dessa välbärgade varelser att bestämma sig hemma i sitt hem att dom skall ta sig flera hundratals mil till Sverige. Det är ju inte en slump att dom hamnar just här, utan det måste ligga uträkning bakom detta eftersom dom måste passera genom ett flertal länder för att komma hit.

  • Alternativa medier behövs eftersom msm är ensidiga. Sedan får var och en tänka själv. Har du problem med det?

  • Mia!

   Trots allt en mega skillnad!

   Publicservice, dvs SR och SVT är skattefinansierad vänster-feministisk sörja!

   Om det är ensidigt och privatfinansierat är det något helt annat! Då är det åsiktsfrihet!

   Hela Svenska systemet med politiker och journalister tillsammans med kontrollfunktionen Facebook mfl sociala media är inte bättre än gamla DDR!

   DDR 2.0

 3. Trots allt har faktiskt tidningen Barometern publicerat flera artiklar som inte PK-vänster gillar.
  De skriver t.ex.:

  ”Antalet utländska medborgare som bodde i länet vid samma tid var 24 092 personer. (cirka 10%…)

  Det skulle betyda att andelen utländska medborgare som är brottsliga hamnar på 1,34 procent.

  Det kan jämföras med andelen brottsliga svenskfödda på strax under 0,35 procent.”

  4 ggr så mycket med andra ord. Sug på den, PK-vänstern!!

 4. Den enda anledningen är bidragen och ingenting annat ,drar man in alla bidrag så försvinner ”flyktingarna”skäggebarnen av sig själv liksom tar man bort kornen så försvinner råttorna av sig själv ,ett enkelt och effektivt sätt att bli av med farsoten samma i förorterna elda bilar ,kasta sten leder till att din familj blir av med alla bidrag ,varför använder man inte det verktyget

 5. C. Uddén hade ett inslag i SR P1 i morse(onsdag), Nu har de syriska flyktingarna från Syrien börjat permanenta sig i Libanon. Ja det säger väl en del men det var inte det jag reagerade på. Nej, varför skall alla vänsterjournalister envisas att ha sång- och/eller gråtinslag i sina program? Folk som sjunger – är det speciellt folkligt på en särskilt vänstrigt vis? Jag kommer ihåg från 70-talets vänster var folklig sång, gärna a capella, ett stående inslag i alla sammanhang och för den som kommer ihåg Radio Ellen ifrån Umeå(!) där en grupp sjungande kvinnor utan instrument annonserade programmet. Så töntigt tänkte jag alltid.
  Så har vi gråtinslag, naturligtvis sorgliga men måste mikrofonerna upp i ansiktet på de sörjande människorna? Jag tycker det är ett mycket integritetskränkande grepp journalistiskt sett.
  Om man skall få mig att tycka synd om flyktingarna på grund av dessa inslag har man tagit fel.

  • Jag hörde också inslaget !!!!
   Det är den ”bästa” propagandametoden !!! att spela på folks (kvinnors) (moders)känslor !!!! Tyvärr är det så få, särskilt kvinnor, som genomskådar denna metod !!!!!!

Kommentera