Stäng

Fridolin: ”Tacksam för allt Åsa Romson har gjort för Sverige”

INRIKES. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin känner tacksamhet till Åsa Romson. Det skriver han i ett uttalande med anledning av Romsons besked att hon lämnar politiken efter nästa val.

Miljöpartiets tidigare språkrör Åsa Romson kommer inte att kandidera till riksdagen i nästa val, berättar hon i en intervju. – Jag kommer att fortsätta med miljöfrågor utanför Miljöpartiet och avser inte att kandidera till riksdagen. Jag återgår gärna till forskningsfrågor som ligger mig varmt om hjärtat. Där finns det mycket att göra, säger Åsa Romson.

Politiken är alltså över för den före detta vice statsministerns del. Hon har fram till mandatperiodens slut kvar sin plats i riksdagen och är även ordförande i EU-nämnden. Språkrörskollegan Gustaf Fridolin skriver i en kommentar att han tackar Romson för hennes gröna engagemang genom åren.

”Jag är tacksam för de år jag fått jobba med Åsa och för allt det hon gjort för Sverige, miljön och världen. På plats i Paris baxade hon som Sveriges miljöminister fram det klimatavtal som nu ger en strimma av hopp i en hotfull tid. Vi sågs på ett möte senast igår, kommer fortsätta jobba ihop ett tag till och jag vet att efter riksdagsuppdraget kommer hennes engagemang för en grönare värld fortsätta.”

Romson valdes till Miljöpartiets språkrör 2011 och efter valet 2014 även klimat- och miljöminister. Men efter en tuff vår för partiet under 2016 med dalande popularitet och bristande förtroende för språkrören valde partiet att i maj byta ut henne och hon avgick då även från regeringen.

– Att lämna gamla uppgifter och byta uppdrag lär man sig att göra i ett yrkesliv. Vissa gånger är det svårare än andra. Ett förtroendeuppdrag har man så länge man har ett förtroende. Det måste man som språkrör vara ödmjuk inför, säger Åsa Romson.

-Pettersson säger att det faktum att Fridolin är tacksam för allt Åsa gjort för Sverige, miljön och världen säger betydligt mer om Fridolin än om Åsa Romson.

Romson, fick ta mycket skit, även av mig men de som ska klandras är egentligen de som utsåg henne till poster som hon inte var vuxen för.

18 reaktioner på “Fridolin: ”Tacksam för allt Åsa Romson har gjort för Sverige”

 1. De kostnader Åsa Romson och Mp åsamkat skattebetalarna är enorma.
  Det finns inget tacka för,

 2. Härligt! Då slipper vi svenskar stå till svars för en oduglig vice statsminister som inte har begrepp om nånting, och bevisar det varje gång hon öppnar munnen…

  Att leva som man lär är en okänd devis för Åsa, som värmde sin båt med diesel och ljög gång på gång, fast på olika sätt, om bottenfärgen på båten.
  Men, tala om vad andra måste göra för att rädda miljön, det kunde hon!

  På tal om att inte veta vad hon talar om, kan Lööf (som påstod att Grönland skulle slukas av en stigande havsnivå, men Grönland är 3700 meter högt…) eller egentligen vem som helst, t.ex. Svetsarn och Ygeman sälla sig till skaran av korkade politiker.

 3. Åsa Romson, Have some of the adult male Syrian refugees move into your home.
  Let’s see how welcome they would be .
  And let’s see if you still think they are peaceful .

 4. Folk brukar klaga över att alla nyheter är tråkiga och negativa – bara eländes elände.
  Helt fel!
  Oj så mycket bättre allt känns idag – luften känns renare, solen skiner och t om småfåglarna verkar kvittra lite extra högt nu på morgonen.
  Det här var verkligen en nyhet som är värt att fira. Nu skulle det bara behövas att Fridolin skulle ramla och slå huvudet och Reinfeldt skulle nyktra till och be ursäkt om flyktingkrisen han ställde till med.

 5. känns mindre bra, att subban blir avlönad ”näst intill
  dödagagar” för sitt landsförederi…hon bor i G:a Slem
  (Sockennamnet Slem ändrades emellertid genom s.k.
  namnuppsnyggning till Salem på 1600-talet)…Slem
  står för ”usel”, bullseye i slynans fall

 6. Fridolin är tacksam – helledudane så rart! I realiteten existerar ingenting åstadkommit av en miljöpartist som ger oss den ringaste anledning till några tacksamhetsyttringar. Förhållandet är det rakt motsatta, och i konspiratoriskt samarbete med socialakrobaterna och de övriga nationsbespottarna, har de bidragit till att betydligt försämra inte bara den svenska miljön utan även vårt internationella rykte. Den neosegregation som givits status av norm (dvs då ett lands etniska befolkning diskrimineras till förmån för migranter) har detta dysfunktionella men ack så skadliga clownparti i mycket stor utsträckning medverkat till att etablera.
  Löjligt, sade horan när det vek sig!
  Andreas 🙂

 7. Ska lägga champagnen på kylning…
  hoppas jag kan dricka den så snart som möjligt!

 8. Vi är djupt tacksamma för all skada som MP ställt till med när de har haft möjlighet. Nu senast flygskatt som inte gagnar nån och inte gör nån nytta.

  1. Amen på det. Hon försvinner men inte skattebetalarnas kostnader för henne, både direkta och indirekta, och de är inte små.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: