Turkiet hotar, igen!

Det är väl bara en tidsfråga innan Turkiet sätter sina hot i verket.Igår hotade Turkiets vice premiärminister Numan Kurtulmus att omvärdera avtalet med EU om inte EU håller sin del av flyktingavtalet. Om detta skulle ske skulle Europa svämma över av asylsökare och Turkar. Detta är Turkiet väl medvetna om att EU fasar för, så de har trumf på hand. För tillfället är det Nederländerna som är målet för deras ilska men Danmark och Tyskland har också sagt nej till valarbete.

turk-jpg

I lördags tillät inte Nederländerna att Turkiets utrikesminister Mevlüt Çavusoglu landade i Nederländerna för att valkampanja. Samtidigt blev Turkiets  socialminister Fatma Betül Sayan Kaya avhyst från  Nederländerna. Nu svarar Turkiet med samma mynt. Den Nederländska ambassadören tillåts inte att landa i Turkiet – inte ens beträda luftrummet.

Den 16 aprilhåller Turkiet val som skall ge president Recep Tayyip Erdogan mer makt. Detta val är därför extra viktigt för honom. Därför är det också extra viktigt att få så många röster som möjligt av de röstberättigade Turkar som lever runt om i världen. Sverige drog tidigt in svansen mellan benen och tillät att Turkiet skulle få valkampanja här. Tyskland, Danmark och Nederländerna har sagt nej.

utländsk media såsom DPA kan man läsa att krisen är störst med Tyskland. Här pratar man bara om Nederländerna vad jag hör. 1,4 miljoner röstberättigade Turkar bor i Tyskland – det är många röster som Erdogan gärna vill ha. Bara för att Turkiets lagar säger att man får valkampanja utomlands betyder det inte att ”utomlands” tillåter det.

Den Turkiske premiärministern säger att det är en djup kris – men – det är inte Turkiet som skapat den. Denna kris är inte över på långa vägar – den har bara börjat. Som någon jämförde flyktingströmmen med förra året, en RÄNNIL. Flodvågen kommer senare.

De flesta befarade att det skulle bli problem om EU skrev under flyktingavtalet med Turkiet. De fick rätt, vi fick rätt. Frågan är bara hur mycket problem vi kommer att få den dagen Turkiet gör verklighet av sina hot. Den dagen kommer………

liten del samt bild från SVT

 

9 thoughts on “Turkiet hotar, igen!

 1. Avsluta avtalet med Turkiet omgående angående flyktingpolitiken. Och använd Nato på Medelhavet och dess marina resurser som bara ligger till ingen användning. Låt helt enkelt dom bara ligga och vänta på flyktingbåtarna och plocka upp dom och kör dom direkt tillbaka till det som dom kom ifrån utan pardon. Jag skulle med all säkerhet konstaterar att detta skulle man får upprepa ett antal gånger men tillslut så skulle dom som ligger bakom till allt detta inser att det är meningslöst att fortsätta, och med all sannolikhet upphöra med det. ALLT HANDLAR OM ATT VARA KONSEKVENT.

 2. Turkiet är. en stat som tydligen försöker med utpressning. Vi får avskärma dem från Europa och stänga gränserna. Sätt in NATO-trupp för gränsskyddet. Turkarna behöver Europa mer än vi behöver Turkiet. De visar gång på gång, att de inte på något sätt är värdiga att komma med i EU

 3. Se nu för f** till att EU blir oberoende av Turkiet. Hur kan vi sätta oss i knäet på dem istället för att säkra gränserna på eget initiativ? De kommer aldrig att bli Europeer och kommer spela utpressningskortet att öppna gränsen så fort någon förhandling gnisslar. De har redan gjort det, så förutsägbart. Har EU använt tiden till att förstärka gränsskyddet medan det är stängt mot Turkiet eller rullat tummarna?

 4. Stäng gränsen effektivt mot Turkiet. Bevaka den med trupper från hela EU. Turkiet hör inte till Europa!

 5. Hoppas faktiskt att Turkiet gör allvar av sitt hot! Tror nämligen att det skulle leda till fullständigt kaos som i sin tur skulle påskynda ett uppvaknande…

 6. Man ska inte kunna rösta om man har valt att bo utomlands. Varför ska man kunna påverka folkets vardag när man själv inte tar del i?
  Sen en annan aspekt, detta att importera valboskap. Ska det få rösta innan det är assimilerat?

 7. Stäng gränsen mot Turkiet inkl. sjögränsen. Vad Australien och GB klarar, skulle EU klara om man vill.

 8. Det är inte 1 april…………ännu.

  ”Det bedrivs ingen ”samhällsviktig verksamhet i ett krisberedskapsperspektiv” på Aftonbladets och Svenska Dagbladets redaktioner och därmed kan Schibstedhuset inte klassas som skyddsobjekt”, anser förvaltningsrätten i Stockholm.

  Schibsted hade ansökt om skyddsobjektstatus för utökat terrorskydd.

  Schibstead känner sig alltså så otrygga i Sverige, att de ansöker om terrorskydd.

  Fast i tidningen AB, ger man ju sken av att Sverige är tryggt och lugnt.

  Hycklar-media………..

 9. Turkar kan alltså inte bli svenskar, eftersom de alltid är turkar.
  Svenska rättigheter fungerar inte med turkiska skyldigheter.

Kommentera