Stäng

Jordansk soldat som dödade sju 11-åriga israeliska skolflickor har frigetts och firas som en hjälte

MELLANÖSTERN. Den jordanska soldaten Ahmad Daqamseh som 1997 sköt ihjäl sju israeliska skolflickor har nu avtjänat sitt straff och frigetts från fängelse i Jordanien. Eftersom Daqamseh av rätten inte ansågs vara fullt tillräknelig dömdes han till livstidsfängelse (vilket i praktiken betyder tjugo år) i stället för dödsstraff.

Daqamseh har aldrig visat någon ånger för att han mördade flickorna, tvärtom så sa han i en intervju 2004 att han skulle göra på samma sätt om han fick uppleva tillfället på nytt. Om inte Daqamsehs vapen hade krånglat skulle antagligen många fler ha dödats av honom.

Ahmad Daqamseh har betraktats som en hjälte av jordanska grupper som motsätter sig fredsavtalet med Israel.
När han återvände hem mottogs han som en hjälte i sin hemby Ibdir i norra Jordanien. Säkerhetsstyrkor har stängt av området kring byn så att inga journalister skall kunna bevittna firandet.

Läs mer på Wikipedia…

– Pettersson konstaterar att morden på småflickor framställs som avgörande segrar i den muslimska arabvärlden…

12 reaktioner på “Jordansk soldat som dödade sju 11-åriga israeliska skolflickor har frigetts och firas som en hjälte

 1. Det är inte enbart araber som gör sånt här. Någon som minns en händelse som den andra sidan (om man nu får räkna in individer till grupper) gjort sig skyldig till?
  Har sett inslag där israeler hyllar Goldstein som en hjälte och martyr.
  http://mondoweiss.net/2013/07/murderer-baruch-goldstein/

  Två fel gör inte ett rätt men viktigt att ta del av händelser från folk som vi västerlänningar endast bör ha diplomatiskt (och inget folk-) utbyte med. Ägna gärna en tanke åt om vi nordbor hade betett oss på liknande vis, hyllat mord på en annan folkgrupp, konsekvenser etc.

 2. Det här antyder att det inte går att lita på MENA-ländernas rättssystem, i synnerhet Jordaniens !!!!

 3. Det visar tydligt på hur jävla sjuk den religionen är
  när en dåre skjuter ihjäl sju skolflickor som väl knappast hunnit
  göra någon ont??

 4. Det verkar som om muselmaner är livrädda för kvinnor. Till och med förpubertala flickor inger sådan skräck i dem så att de inte kan avhålla sig från dödligt vapenvåld. Kan avskräden som dessa verkligen kallas män? För att inte tala om dessa som lämnar kvinnor och barn och flyr med svansen mellan benen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: