Peter Springare: 6 av 10 dömda grova brottslingar är utländska medborgare


Från Peter Springares Facebook. 

INVANDRARBROTT. 2016 dömdes 68 personer i Kalmar tingsrätt till fängelse i 1 år eller mer. 60% av dessa var utländska medborgare eller hade kommit till Sverige de senaste åren. Av de 68 var 41 födda utanför Sverige. 27 st var svenskar 14 från länder inom Europa och 27 från länder utanför Europa.

Allt detta enligt undersökning av journalister på tidningen Barometern. Mycket alarmerande siffror. En djuplodande analys måste omedelbart till. En sådan måste initieras av ansvariga politiker och uppdraget självklart gå till BRÅ. Ett vetenskapligt underlag är ett måste för att kunna komma till rätta med förhållandet kriminella invandrare och kriminalitet. Kriminella invandrare skall inte behöva var i den sitsen de är nu avseende sådan överrepresentation. Politikerna måste fram i ljuset, ta sitt ansvar och hjälpa till här.

Tidningen Barometern har betalvägg så dit länkar jag inte.

Thoralf Alfsson skriver lite om saken. 

-Pettersson konstaterar att 60 procent av de dömda grova brottslingarna är utländska medborgare eller har nyligen kommit hit. Om vi räknar med dem som är födda utomlands men har blivit svenska medborgare och deras barn, var hamnar vi då? 90 %?

Jag förstår att regeringen och alliansen som ligger bakom importen av kriminella inte vill göra en ny undersökning.

Om Peter Springare på bloggen…

Minst lika allvarligt kanske dessa rader är, också från Peter Springare…

Det politiker och framför allt allmänheten inte riktigt har förstått vad gäller polisens tillkortakommanden, är att strukturen på organisationen, numerärer både vad gäller civil och polispersonal, arbetssätt etc, långt ifrån är enda orsaken. En stor och viktig anledning till den pågående misären inom Polismyndigheten, är det faktum att en alldeles för stor numerär av våra chefer och ledare, totalt saknar förutsättningar att leda verksamheten.
Det beror i allt väsentligt på en sedan flera år utbredd nepotism inom chefsskikten. Man har i många fall åsidosatt de regler och lagar som gäller vid tillsättande av statliga tjänster. Allt för att kunna bemanna ”strategiska” chefstjänster med personal som inte ifrågasätter eller obstruerar med egna idéer eller synpunkter på verksamheten. För om de beslut som dagligen måste fattas har styrts av kunskap, kompetens och poliserfarenhet, skulle aldrig den nya polisorganisationen överleva en dag.
Därför har vi idag ett alldeles för stort antal strategiska chefer som saknar kompetens, erfarenhet och är i total avsaknad av ledaregenskaper.
Det är också detta fenomen som gör uppförsbacken ännu brantare.

 


22 responses to “Peter Springare: 6 av 10 dömda grova brottslingar är utländska medborgare

 • eugenecork

  hmm…60% nog mkt lågt räknat, ifall man räknar in
  alla blattar som har tilldelats Svenskt medborskap…
  nog närmare minst 87%…de bör räknas ihop med
  de som ännu inte erhållit Svenskt medborgarskap
  …inget att knussla med, blattar kommer ALDRIG
  att bli riktiga Svennar…de tar c:a 1000 år, så lång
  tid ytterligare kommer inte begreppet Sverige att
  existera…andra makter är på G att ta över

  …ta detta gärna som flum, men känner i ena lik-
  tån att så är fallet…ta t.ex en ny kortlek (vi som
  folk), där är korten ställda i ordning me hjärter
  ess som1:a kort å vidare nedåt (spad.ruter, klöv.)
  …men blandar man dem så blir ordningen i o-
  ordning, möjl. en chans påmiljarden (om ens då)
  att de hamnar rätt igen…skål vänner

  Gilla

 • Jhonssson

  Det är tydligt att dimensioneringen av landets poliskår bygger på att alla i landet skulle vara genuina svenskar. Om så varit fallet, hade säkert polismakten räckt till för att klara sin uppgift. Jag minns hur det var på den tiden,,då landet var befolkat av svenskar. Då hade polisen resurser att ta dem, som åkte två på en cykel eller var utan belysning! Fyllerister plockades bort från stan och hamnade i finkan för tillnyktring. Dörren till bostaden lämnades olåst eller så låste man och lade nycklen under dörrmattan.
  Det var en annan ordning på den gamla goda tiden!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Hoppas fler tidningar eller annan media eller någon som har tid och råd och kunskap tar samma grepp så att det blir en komplett lista för hela landet.

  Gilla

 • ruben

  Om man tänker på att utländska medborgare i Sverige är kanske i dag ca:15 % av totala befolkningen, så är det närmast en nationell säkerhetsskandal. Som extra krut på stubinen, de svenska kan bestå av en lika stor andel ( 60 % ) 2G och 3G invandrare. Så 15 procentig befolkning skapar minst 60 % av brotten. Det är dags att stoppa all invandring, tills samhället fått en utrensning till det normaliserats. Det får ta den tid det tar, Gissar på minst 15 år.

  Gilla

 • gamgubben

  Hur många har inte undgått lagens lama arm?

  Gilla

 • Lena

  Löven ””vill vända på alla stenar” är han inte medveten om att dräggen redan har vänt på dem och kastat desamma ?!
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sakerhetspolitiska-radet-extrainkallas

  Gilla

 • Fredde

  Ytterligare en dom:

  En 16-årig pojke har fällts för två
  våldtäkter på en skola i Uppsala. Han
  döms nu till fyra månaders sluten
  ungdomsvård, rapporterar lokala
  medier.

  16-åringen fälls för ett övergrepp mot
  en 13-årig flicka i januari i fjol och
  ett övergrepp mot en 14-årig flicka i
  höstas.

  I båda fallen blev flickorna utsatta
  för övergrepp på skolans toaletter.

  -Han kommer inte att gå kvar på
  skolan, säger skolans rektor.

  Om jag inte minns fel, så handlar det om ytterligare en berikare….

  Gilla

  • Ståfräs

   Gör ingenting så länge det drabbar Svenska flickor o barn, hälsar Feministregeringen, FI, Kommunisterna, AFA, o Expo. ”Vi anordnar en demonstration mot SD och för våldtäktsförövaren som minsann också är ett offer”

   Gilla

   • Tussilago

    Jag undrar hur många feminister, refugees Welkome, vi-står-inte-ut:are & andra godhetsknarkare som själva blivit våldtagna, men som håller käften för ”den-goda-sakens-skull”????

    Gilla

  • Hönsmamman

   Konstigt att de inte bygger om toaletterna i stället?

   Det här med killar som våldtar tjejer på toan är ett nytt ”svenskt” fenomen? Aldrig hört talas om att det skulle vara en risk för tjejer i den svenska skolan? Det har aldrig direkt varit uppe för diskussion under hela den långa tid skolan debatterats? Inte ens Björklund har velat göra en reform av det? Så obefintligt har det varit? Det är inte bara en utan flera? Så det är ju inte en enstaka knäppgökare utan flera och på flera orter?

   Gilla

   • Fredde

    Exakt. När jag gick i skolan var det ”värsta” som hände att en kille smög in och hånglade med nån tjej på tjejtoan.
    Våldtäkt fanns liksom inte ens på kartan.

    Fast frågar man nån PK.-minister har det väl alltid hänt…

    Gilla

 • Lena

  På vissa håll så ”mörkar” man sanningen. Svenska skolan är ute och famlar i ett kompakt mörker, stackars barn men i det fallet så slapp den drabbade en soc-person det kan vara det enda ljuset i mörkret.
  http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vimmerby/skolan-morkade-sexovergreppet—anmalde-inte-till-polisen-eller-socialen-20170310/

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Över 90% är utlänningar, dvs negrer, ARABER och det visste jag ändå, såklart Stefan och Dan + BRÅ inte vill ha någon utredning, MEN som sagt det behövs inte vi vet ändå!!
  Sverige kommer inte finnas inom 10-20 år som vi känner det, händer inget dramatiskt 2018 går vi en säker undergång till mötes med nuvarande styre. Löven, Reinfeldt med flera måste ställas inför rätta!

  Gilla

 • Jhonsson

  Det krävs en hel del för att fullständigt förstöra ett land. Men regeringen tillsammans med Alliansen har väl i det närmaste lyckats med detta konststycke. Man tycker att ingen borde ha längtan att göra det. Men likaväl sker det. Har politikerna fullständigt tappat förståndet? Är hela skocken politiker mutade eller är de bara korkade?
  Illa nog, vilket som.

  Gilla

  • Tussilago

   Så länge de kan fylla sina egna plånböcker är det nog inga som helst problem att förstöra ett helt land! R-fält tyckte ju att vi sov, undrar om han förstår att vi ”vaknat” nu????

   Gilla

  • Nog Nu

   Det kan väl i dagens samhälle inte längre råda något tvivel att politikerna och alla i statlig och kommunal tjänst
   Ser till att uppfylla Kalergiplanen!

   Läs på om den, kolla även upp Frankfurtskolan och Agenda 2030!

   funderar du efter att ha läst om detta fortfarande vad politikerna håller på med, ja då vet jag inte om du är mottaglig för information?

   Gilla

 • ossie

  Och resten är ytlänningar som fått svenskt medborgarskap.

  Gilla

 • håkan

  Att alla dessa högutbildade pensionsräddare ska behöva begå brott ! För lite bidrag ? Eller är det att dom vill leva som dom gjorde i sina hemländer ? Jobba och sköta sig är inget för dom här neandertalarna ! Skicka tillbaka dom till grottorna dom kom ifrån !!

  Gilla

  • Kurt H

   Jag tror du får läsa på lite om Neanderthalarna. De var sociala, hade väl utvecklat samarbete med varandra, stor hjärnvolym och överlevde i kallt klimat. Upp till 4% av både vita och asiaters DNA är Neanderthal. Det är mer riktigt att jämställa dessa våldsverkare och primitiva vildar med Homo Erectus.

   Gilla

 • Ulli

  ”27 st var svenskar”
  Hur många andra och tredje generations invandrare?
  Många grova brottslingar är födda i Sverige men deras föräldrar invandrade som flyktingar (i de allra flesta fall muslimer från muslimska länder, den asylindvandring som huvudsakligen skett sedan 1980-).

  Gilla

  • Fredde

   Bra poäng. Det finns nog stor chans (risk?) att det är en del andra generationens invandrare också. Men, jag tror nog att den andelen är mindre.

   Jag har skummat artikeln, och självklart kommer vänsterfolket och säger att tidningen går SD’s ärenden.

   Men, det handlar inte om det, fast det fattar PK-maffian inte…
   Det handlar om Sveriges säkerhet, inget annat!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: