Stäng

5 reaktioner på “Holländska fiskare röstar på Wilder

 1. http://www.europarl.europa.eu/resources/library/images/20150424PHT46067/20150424PHT46067_original.jpg
  Otacksamt för fiskare efter hårt utfört arbete. Även skattebetalarna har anledning att protestera mot vansinnet. Läs mer nedan!

  Citat

  17 000 ton fisk blev avfall
  I Sverige stödköptes och förstördes år 2009 34 ton, det mesta räkor. Sen dess har stödköpen i Sverige nästan helt upphört eftersom priserna ligger klart över lägstagränserna.
  Under 2009 köpte EU:s fiskefond 17 000 ton fisk – bara för att skickas som avfall för att förstöras.
  EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M) har fått fram skrämmande siffror om hur fisk och skaldjur köps upp för att sedan förstöras. År 2009 köptes 17 000 ton, som sedan blev avfall. I Sverige handlar det mest om räkor.
  – Det här visar hur skruvat och helt felaktigt EU:s fiskepolitik fungerar, säger Christofer Fjellner till Svt.
  Enligt nuvarande regler fastställer EU:s fiskeministrar lägstapriser och om priserna sjunker lägre går EU:s fiskefond in och stödköper.
  All fisk och skaldjur som inhandlas på detta sätt ska sedan tas bort från marknaden och förstöras, vilket betyder att fisken slängs som fiskrens och avfall.
  Inom EU stödköptes nästan18 000 ton fisk och skaldjur år 2009.
  – EU-kommissionen föreslår att stödköpen ska upphöra, men 14 regeringar av EU:s 27 har förslagit att systemet ska vara kvar, så det finns ett enormt motstånd mot förändringar, säger Fjellner
  (Publicerad 2012-10-11)
  Slut citat

  http://www.fiskejournalen.se/17-000-ton-fisk-blev-avfall/

  PS
  SVT hade tidigare ett reportage på sin hemsida om detta EU-vansinne. Det inslaget har ”sannings-döljande” SVT.se lägligt nu plockat bort.
  DS

 2. Fiskarna ska lägga tillbaka fisken i vattnet.

  Det är som för jihadisterna – de ska tillbaka och dömas i de länder där de begår brotten? Inget skydd. De har själva valt den ondska de utsätter andra för.

 3. Finns ingen anledning för sunt folk att inte rösta på Wilders. Vänstertomtar, feminizter och PK-arslen är naturligtvis lika jävla korkade där som här…

 4. Känns skönt att veta att vi inte är ensama om att tycka att detta ”sociala & ekonomiska projekt” som kallas EU är skit!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: